HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

11.04 – Végső menet

Elérkezett az AutoCity Amatőr Gokartbajnokság utolsó fordulója, a kilencedik. Szokatlanul nagy tömeg gyűlt össze az Eurocenterben, a bajnoki pontokra áhítozók mellett mindazok is eljöttek, akik egyszerűen csak egy jót szerettek volna versenyezni. Ennek megfelelően mozgalmas futamokat, nagy csatákat láthattunk, s közben kialakult az évad végeredménye is.

Az 1. kategória győztese teljesen sima versenyzéssel az összetett 2. helyén álló Bujtás Csaba lett. A ponttábla élén álló Karl Gábor számára ellenben szerencsétlenül alakult a nap, mivel csak a B-döntőbe sikerült kvalifikálnia magát, ám nagy pontelőnyének köszönhetően még az így megszerzett 6. hely is elég volt ahhoz, hogy megnyerje a 2002. évi bajnokságot a 75 kg alattiaknál.

Bujtás Csaba az összetettben a 2. helyen végzett, miután legnagyobb riválisa Varga László nem tudott előtte végezni a versenyen, így a megszerzett 2. hely csak a bajnoki bronzra lett elég.

A 2. kategóriában Kiss Attila fölényesen diadalmaskodott, időeredménye csupán egyetlen századdal maradt el a pályacsúcstól. Miután azonban a Pesti úti versenyen a körülményekre hivatkozva nem indult el, s így kevés pontot szerzett, a 2. kategória bajnoka 2002-ben Vízkeleti János lett, annak ellenére, hogy a vasárnapi futamon csupán a 8. helyen sikerült befutnia.

A 2A-ban az ezüstérmet Vajk Gábor, a bronzot Pándy Zoltán szerezte meg. A bajnokság végső sorrendje tehát: Vízkeleti János, Kiss Attila és Zima György.

A 85 kg felettieknél szoros küzdelemre számíthattunk, hiszen az első 3 hely sorsa matematikailag teljesen nyitott volt. A 3. helyről rajtoló Mátyás Péter már az első körben megpördült, és visszaesett az utolsó helyre. A versenyzők hosszasan együtt autóztak, és csupán a verseny utolsó köreiben szakadt szét a mezőny. A nap nyerteseként Dobrovits Zsolt került ki, akinek sikerült a mesterhármas, hiszen megszerezte a leggyorsabb kört, a Pole poziciót, a futamgyőzelmet, s ezzel a bajnoki címet is. Az ezüstérmet ezúttal Bedi Péter szerezte meg, így a 3. helyen befutó Németh Attila lecsúszott a bajnoki címről.

A pontversenyben 3. helyezett Izinger János és a 4. Fehér Márton között is nagy csata ígérkezett, ám Fehér Márton időeredménye alapján a B-döntőbe került. A kategória bajnoka tehát: Dobrovits Zsolt, a második helyezett Németh Attila, a harmadik pedig Izinger János.

A csapatbajnokságot nagy pontelőnnyel a Karl Gábor-Bujtás Csaba-Schreiber László alkotta trió, a Campona Team nyerte meg, a második helyezett a Cartman, melynek tagjai Izinger János, Fehér Márton és Dobrovits Zsolt, a harmadik pedig a Tyrell (Vízkeleti – Fekete – Schalamonek) csapat lett.

A 2002. évi díjkiosztóra december elején kerül sor, aki pedig idén lemaradt a lehetőségről, ne bánkódjon, hiszen márciustól újabb évad kezdődik!

Szerző: Vida Ági