HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

04.10 – Indulj te is az Amatőr Gokart Bajnokságon!

Harmadik fordulójához érkezett az amatőr gokart-bajnoki sorozat, amelyet április 13.-án, vasárnap a Campona Gokartpályán tartanak meg. Figyelem, a bajnokságra bárki nevezhet!

Immáron három éve töretlen az Amatőr Gokartbajnokság sikere, amelyet annak köszönhet, hogy az egyes bérgokart-pályák házibajnokságaival ellentétben itt minden futam más-más pályán zajlik. Emellett az AGB színvonalát a profi szervezés is emeli: a szabályok összeállításában és a versenyek lebonyolításában profi sportbírók vesznek részt. Ebben az évben fordulóponthoz érkezett a bajnokság, hiszen mostantól a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség égisze alatt folytatja működését.

Amatőr versenysorozatról lévén szó, a versenyek helyszínén reggel 9 órától bárki nevezhet, aki elolvasta, és elfogadta a szabályokat. Ezek után történik a mérlegelés: súlyhatáronként 3 kategóriába osztják be a versenyzőket, akik aztán két időmérő edzésen, és az itt elért eredmény alapján 6-6 fővel induló futamokon vehetnek részt. Minden kategóriában az első három helyezett, valamint a gyerekek és a lányok kategóriájában az első három legjobb eredményt elért versenyző díjat kap. Kategóriánként az első 15 helyen végzettek kapnak pontot, ami beszámít a bajnoki pontversenybe.

Ha tehát szereted a száguldást, hajt a bizonyítási vágy, a versenyszellem, nincs mit csinálnod vasárnap, vagy esetleg csak szeretnél jó társaságban egy jót versenyezni, akkor gyere el április 13.-án reggel 9-10 között a Campona Gokartpályára (Budapest XXI., Nagytétényi út 37-43, a parkolóház mellett a bevásárlóközpont háta mögött)!

Szerző: Vida Ági

Az eredeti cikk megtalálható az a5.hu-n