HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

05.14 – Teszt Örkényben

Mint az a versenykiírásban is szerepel, az MNASZ Országos Amatőr Gokart Bajnokság futamgyőztesei lehetőséget kapnak, hogy egy versenygokartot tesztelhessenek az Euroringen.

A szabályoknak köszönhetően nem kell feltétlenül futamgyőzelmet szerezni ahhoz, hogy valaki részt vegyen egy ilyen gyakorláson. Egy kis szerencsével már egy dobogós hely is elég lehet ahhoz, hogy belépőt lehessen nyerni a sokak számára elérhetetlennek tűnő 32 lóerős versenygépekhez.

Az elmúlt hétvégén hét versenyző élt a lehetőséggel, és próbálta ki magát Örkényben, Magyarország egyik legjobb gokartpályáján.

Gere Tamás:

“Versenygokarttal már korábban is mentem, így nem okozott különösebb meglepetést az érzés. A pálya bő 1 kilométer hosszú volt, nagyon jó minőségű aszfalttal, részben gyors illetve technikás részekkel. Az első 15 percben néhány kör után összeszoktam a géppel, a pályát is elég hamar memorizálni tudtam. 1 óra szünet után jött a második felvonás. Itt már arra törekedtem, hogy minél jobb időt menjek, ami sikerült is. Nagyon jó érzés és élmény volt a mai program.”

Janecskó Andrián:

“Nagyon nagy élmény volt a teszt, egy Vortex Rok versenygokarttal. A gyorsulás és a sebesség mellett a kényelem az, ami szinte hihetetlen volt. Most mentem először ilyen teljesítményű géppel de nagyon hamar ráéreztem és nagyon jól esett a profi versenyzők elismerése. A pálya a legjobb ahol valaha mentem. Hosszú, széles célegyenes, hosszú és technikás pálya, van itt gyors rész, visszafordítók, dupla sikán, a vezetéstechnika minden formájára szükség van. A Vortex Rok egyből belopta magát a szívembe.”

Masát Marci:

“Nagyon örültem a tesztlehetőségnek, még egyszer szeretném megköszönni, remélem lesz még rá lehetőségem. A bérgokartokhoz képest összehasonlíthatatlan élmény, brutális amikor az ember az ülésbe préselődik, a kanyarsebességről már nem is beszélve. Nagyon meg kell gondolni, mennyire lehet taposni a gázt, nem egyállású, mint a bérkartokban. Én nagyon kevésnek éreztem azt a negyed órát, el tudtam volna tölteni a pályán még néhány órácskát… Szerintem mindenki nagyon élvezte, sok ilyen lehetőséget kívánok az egész amatőr gokartos társadalomnak.”

Rajnai Máté:

“Marha jó volt!”

Magyar Bertalan:

“Eddigi (kevéske), az amatőr gokart sorozatoktól független élményemmel összehasonlíthatatlan. Az elképesztő szó enyhe rá. Szóval nehéz leírni. Az első rémület után már nagyon élvezhető és megszokható az erő amivel rendelkezik egy ilyen gép. Tiszteletet parancsoló teljesítménye és egyéb paraméterei, okoztak jó pár meglepő manővert és pillanatot. Sajnos a 15 perc pillanatok alatt elrepült, ezért remélem sikerül még újabb teszt lehetőséghez jutni. A következő futamon nagyon furcsa lesz visszaülni a gépekbe. Összességében hihetetlen élmény. Ki kell próbálni! Nagyon köszönöm a lehetőséget a szervezőknek!”

Priblinszky Zoltán:

“Az elején egy kicsit szokatlan volt, mert az eddig megszokott gépekhez képest iszonyúan gyorsul, és ha az ember rögtön beletapos a gázba, akkor össze-vissza dobálja a hátulját. De aztán amikor már megszoktam, nagyon élveztem vele a köröket. A fék remekül fogott, a gumik pedig nagyon tapadtak a kanyarokban. Volt egy kis műszaki problémám is, mert a lánc leugrott a lánckerékről, ezért meg kellett állnom.”

Szerző: Attys

Az eredeti cikk megtekinthető a gokartmagazin.hu-n