HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

08.13 – MNASZ-OAGB 5. futam – Második felvonás

Augusztus 12-én, szombaton rendezték meg az Amatőr Gokart Bajnokság elmaradt, májusi futamának döntőit. Az időjárás úgy nézett ki most sem lesz kegyes a versenyzőkhöz, hiszen a II-es kategória „A” döntője esőben kezdődött, ám a futamot már száraz pályán fejezték be. Izgalmakban most sem volt hiány, és nagy csatákat láthattak a dombon és a lelátókon összesereglett nézők.

1-es kategória:

Gere Tomi számára elég unalmas verseny volt a mai, az egyetlen izgalmas rész akkor következett, amikor elkezdte az egész mezőnyt lekörözni. Ám mögötte, Bauer Krisztiánnak köszönhetően óriási csata alakult ki, hiszen a jóval lassabb gokarttal próbálta feltartani a teljes mezőnyt. Végül Kandzsarov Petinek sikerült egyedül megelőznie Bauert, aki így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kovácsházi Merse lett a negyedik, Mándi Feri az ötödik és Tepliczki Péter futott be a hatodik helyen.

Gere Tomi – 1. hely:

“A májusi időmérőn sikerült 1. helyet futnom, így ma már csak egy jó géphúzás kellett a győzelemhez. Ez sikerült, szerencsére a pálya is felszáradt a korábban leesett esőtől. A rajtnál jól jöttem el, a többiek többször összeakadtak, így hamar nagy előnyre tettem szert. Ezt folyamatosan növelni tudtam, majd kb 3 körrel a leintés előtt utolértem a lekörözött bolyt. A hátralévő időben mögöttük autóztam, nem akartam közéjük menni megszakítani kemény csatájukat. Örülök, hogy jó 4 hónap után ismét sikerült nyernem.”

Kandzsarov Péter – 2. hely:

“A 4-ik helyről rajtoltam, és az első körökben volt egy kis adok-kapok rendesen, főleg a Mersével, aki többször körbe is tudott autózni a külső íven. A Krisztián gépe jóval lassabb volt, ezért megpróbálta zárni az íveket, amit nagyon jól is csinált. Közben a Gere Tomi majdnem lekörözött mindenkit magán kívül. Miután a Krisztián egy picit szélesen vett egy kanyart, sikerült bebújnom mellé, és feljöttem a második helyre, de a Tomi már nagyon messze járt ekkor. A második helyek ennek ellenére elégedett vagyok.”

Bauer Krisztián – 3. hely:

“Az időméréssel, szerencsére nem kellett foglalkozni, mert azt már májusban letudtuk! Az akkori szerencsém az most elpártolt mellőlem, mert az új sorsolásnál a lehető leggyengébb gokartot húztam. A rajtom jól sikerült, mert Mándi Ferit az első kanyarban meg tudtam előzni és ekkor elkezdődött a 22 körös “rémálom”. Gere Tomival nem kellett foglalkoznom, mert körről körre távolodott, Kandzsarov Peti, Mándi Feri és a mezőny viszont mögöttem tobzódott. Körönként változott mögöttem a sorrend és ezért, nagyon aggódtam, hogy kilesz mögöttem, milyen támadásokkal és milyen aggreszívitással rukkol elő. A verseny első felében kb. a 8.körben Petinek sikerült megelőznie (igaz, fél kocsival a füvön), amikor a hosszú egyenes végén egy picivel szélesebben fordultam, de tudtam, hogy ő ma, sokkal gyorsabb nálam, ezért sem csináltam ebből problémát. Viszont Merse miatt, majdnem sikerült a futamot idő előtt befejeznem, mivel a próbálkozásainak 99%ban rajtam vette a féktávot, a további 10-12 kör csak a higgadságomon és a védekezésemen múlt. Javaslom egy-két embernek, hogy gondolkozzon el a következőn: (Az autósport olyan, mint a sakk játszma, csak sokkal gyorsabban változnak a dolgok). Nagyon nehéz verseny volt, ami részemről felért egy győzelemmel.”

2-es kategória

Csak úgy mint egy héttel korábban a Forma-1-en, a II-es kategória versenye is esős körülmények között indult, és száraz pályán fejeződött be. A dobogóért hatalmas csata alakult ki, és körönként változott a távolság a három versenyző között. A legnagyobb izgalmakat az utolsó kör hozta, ahol mindössze egy másodperc választotta el őket egymástól. Masát Marci megnyerte a futamot, Janecskó Adrián pedig az utolsó métereken előzte meg Farkas Kareszt, így a második helyen végzett. Magyar Berci lett a negyedik, Herman Tibi az ötödik, Kalauz Sanyi pedig a hatodik.

Masát Marci – 1. hely

“Fantasztikus volt ez a nap és nem csak eredmény szempontjából, rég volt már ennyire izgalmas, eseménydús versenyhétvégénk. Az égi áldás ismét érdekes körülményeket teremtett a versenyre, nagy kihívás volt a fokozatosan felszáradó pályán magam mögött tartani Adriánt és Kareszt. Vizes pályán kicsit el tudtam tőlük szakadni, viszont ők hamarabb ráéreztek, hogy tapad a pálya, így az utolsó néhány körön nagyon kellett koncentrálnom, de végül meg tudtam tartani az első helyet.”

Janecskó Adrián – 2.hely

“Az időjárás igazán érdekessé tette a versenyt, olyan volt mint a Forma 1-en, hiszen esős és felszáradó pályán mentünk. Az első körben megelőztem Farkas Kareszt és Marci után eredtem, de nem sokkal később elrontottam egy kigyorsítást és visszaelőzött. Nem sokkal később utolért Berci és emiatt nem tudtam elkapni a jó ritmust. Mikor megpördült mögöttem és lemaradt, már nem volt veszélyben a dobogó és egyre inkább ráéreztem a félig vizes pályára. A hátrányom nagy volt de utolértem Kareszt és elég sokáig mentem mögötte. Amikor a végére Marcit is utolértük az utolsó körben Karesz a külső íven támadta Marcit miközben én így az utolsó kanyarban mindent beleadtam és néhány méterrel a leintés előtt megelőztem. Elégedett vagyok azzal, hogy a felszáradó, de még félig vizes pályán én voltam a leggyorsabb.”

Farkas Karesz – 3.hely:

“Örültem az időmérőn elért második helynek, bár tudtam, hogy nem lesz egyszerű a verseny egy Marci-Adrián szendvicsben. Az idő nem akarta, hogy ismét szárazon fussunk. Azt hiszem, a verseny első szakaszában elég egyformán teljesítettünk. Az utolsó harmadban viszont felszáradtak az ideális ívek és rögtön kijött a gépek közti különbség. Adrián pillanatok alatt utolért, ami az utolsó körig problémamentes volt. A vizes külső ívre engedtem a gépet ami kicsit megcsúszott. Adrián résen volt és azonnal beszúrt, így eldobtam a második helyem. Ennek ellenére nem vagyok elkeseredve, mert gokartos pályafutásom óta nem nagyon emlékszem, hogy az első 3 helyezett 0,8 mp-en belül futott volna be. Bár még 4 futam hátra van, mégis úgy érzem, hogy a legnagyobb csatát Tibivel fogom vívni az összesített 3. helyért. Azt hiszem, ehhez Ő a legjobb ellenfél.”

Szerző: Attys

Az eredeti cikk megtalálható a hotlap.hu-n