HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

09.28 – MNASZ-OAGB 10. futam – Vác

A dobogósok nyilatkozatai:

I-es kategória

Gyuricza László – 1. hely

„A váci pályát nagyon jól ismerem. Mivel fél éve nem gokartoztam, inkább a gépekhez kellett hozzászoknom. Az első időmérőm nem sikerült túl jól, a második időmérőre az utolsók egyikeként került rám a sor. Talán már nem is számoltak velem az ellenfeleim, de sikerült megfutni a pole-t. A versenyen az első körnél kellett nagyon odafigyelnem, mert Kandzsarov Peti a sarkamban volt. Aztán lett annyi hézag köztünk, hogy tudjak a saját íveimen menni, és elég gyors lenni ahhoz, hogy lassan eltávolodjak tőle. Nagyon élveztem a versenyt! Nem is vártam a kockás zászlót, mentem volna még tovább!”

Kandzsarov Péter – 2. hely:

Rajnai Máté – 3. hely:

„Az időmérőn a harmadik helyet szereztem meg. Ekkor már csak a géphúzástól tartottam, jogosan. Számomra a legrosszabb gokartot húztam ki, mert nagyon alulkormányozottnak éreztem. A rajtnál simán, de lassan eljöttem. Aztán pár körrel később felzárkóztak rám a mögöttem lévők. T. Péter szabálytalanul előzött meg nemcsak engem, hanem másokat is. Szerencsére ezeket a manővereket a szervezők is észrevették és kizárták őt a verseny végén. Az utolsó körökben folyamatosan zárkózott fel rám B. Krisztián, és a befutó elég szoros lett. Nem vagyok elégedett a harmadik helyemmel.”

II-es kategória

Masát Marci – 1. hely

„Jó döntés volt Vácra hozni a versenyt, nagyon feküdt a gépeknek a pálya, élvezetes volt menni velük. A kvalin én kezdtem a jobb géppel, úgyhogy miután kiszálltam, már csak a többieken (és az időjáráson) múlt, hogy mi lesz a sorrend. Végül megmaradt a pole, és a géphúzásnál is szerencsém volt. Tibi sajnos elég gyenge gépet húzott, így el tudtam szakadni, amíg próbálta tartani a többieket. Igazából semmi gondom nem volt egész hétvégén, nagyon szerencsésnek mondhatom magam. Gratulálok mindenkinek, főleg Jambrik úrnak a dobogóért!”

Janecskó Adrián – 2. hely

A 3. helyről indulva miután a rajtnál nem sikerült Tibi elé kerülnöm kb.2- kör alatt eldőlt a verseny, Marci akkora előnyre tett szert. Tibi erősen védte magát, ráadásul még hátra is kellett figyelnem. Az időmérő tükrében és, hogy Marci az elején el tudott szakadni ennél előrébb nem végezhettem volna, 2. lettem.

Jambrik Pál – 3. hely

„Nagyon jól sikerült ez a hétvége, nem számítottam rá, hogy a dobogón végzek!

Az időmérőn a 4. helyet sikerült megszereznem, ami egy kis esélyt adhatott a verseny szempontjából. A rajt után Adriánt próbáltam támadni, de olyan tökéletesen zárta az íveket, hogy előzésre még esélyt sem kaptam. Vonatozással telt a futam nagy része. A leintés előtt pár körrel Adrián megelőzte Herman Tibit, és én is erős támadásba kezdtem. 2 körrel a vége előtt Tibi a 3-as kanyarban szélesen fordult és ott sikerült megelőznöm. Nagyon boldog vagyok, hogy az eredményeim egyre jobbak, és nagyon örülök, hogy ebben a kategóriában versenyezhetek és tanulhatok az ellenfeleimtől. Bízom benne, hogy továbbra is jó versenyeknek lehetek a részese. Gratulálok a többieknek is.”

III-as kategória

Ujhelyi György Dénes – 1. hely

„Örülök hogy sikerült idén negyedszer is megkaparintanom a futamgyőzelmet. Az időmérőt 3 ezredmásodperccel nyertem meg, ami kb 5cm-es különbség. (megjegyzem, hogy Herr Vajk és én is 85.1 Kg al mérlegeltünk, Attys és Jani bácsi pedig majdnem 90-el.) Ezután sikerült majdnem a legjobb géppel indulnom, pole-bol. Sajnos csapattársam is igen jó géppel indult, ezért nehéz volt leszakadni róla.

A futam elején nem mertem nyomni neki, mert egy kis hiba elég lett volna, hogy megelőzzön. Inkább a biztosra mentem. A 6-7 kör után elhatároztam, futok két gyorskört, enyhe kockázatvállalással, mert akkor le tudok róla szakadni, és megszűnik az előzésének a kockázata. Ennyire még soha nem féltem futamon Vajk Gabitól, mint most. Átlagosan körönként 10szer néztem hátra, hogy ‘megvan-e még’.

Az utolsó körben utolértem Attyst, meg Csimpókot, de nem akartam elrontani a ‘játékukat’. Jól tettem, mert így minden idők legszorosabb amatőrgokart befutója született. Örülök, hogy az egyéni pontversenyben fel tudtam támasztani az esélyeimet, csapatban pedig a Senna Kart Team egyértelműen az élre állt, pedig ezen a futamon nem tudott elindulni Farkas Karesz, aki remélem jobban lesz a következő futamra.”

Vajk Gábor – 2. hely

„Vác, az egyik kedvenc pályám. Úgy jöttem ide, hogy a Hungaroring után, ezt is meg kell nyernem. Sajnos az időmérőn 3 ezreddel lemaradtam az első rajtkockáról és így utólag végiggondolva a győzelmem is ezen a 3 ezreden múlhatott. Ugyan is a gokart sorsoláson nem volt szerencsém és vagy fél másodperccel gyengébb gépet húztam, mint az előttem induló Dénes. Így ahogyan várható volt, ő nyerte a futamot, noha az első jó pár körben többet is hibázott, így tartani tudtam vele a lépést és reméltem, hogy támadópozícióba is kerülhetek. De sajnos nem így lett és kényelmesen autózgatott a célig. Az én 2. helyemet sem kellett féltenem senkitől, Vízkeleti Jani ugyan lassan zárkózott felfelé, de biztos voltam benne, hogy nem fog időben utolérni. Nem rossz a 2. hely, de most engem mégis elszomorított, mert így megint csak a 2. helyen állok a bajnokságban, amikor már csak 2 futam van hátra. De legalább nem lesz unalmas.”

Vízkeleti János – 3. hely

Előző nap szombaton volt a MNASZ Országos Szlalom bajnokság 6. fordulója Pécsen és onnan elég későn hajnal 1-2 óra körül értünk, haza Halasra. Így hát Vácra kicsit megkésve értem oda és már nem tudtam szabadedzeni sem. Ennek ellenére bizakodva vártam az időmérőt és a versenyt, mert elég sokat versenyeztem már ezen a pályán. Az időmérőn az 5. helyet sikerült elérnem, de igazság szerint előbbre vártam magam. A versenyen már a rajtnál sikerült egy helyet hoznom, majd pár körrel később sikerül leküzdenem Bakonyi Ákost is. Az elején Vajk Gabi és UGYD addigra már fényévekre járt tőlem, így hát már csak arra kellett figyelnem, hogy a mögöttem lévőktől kellő távolságban legyek. Körről körre sikerült megközelítenem a 2. helyezett Vajkot, de a verseny távja kevés volt rá, hogy megelőzzem. Szerintem jó kis verseny volt.