HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

08.26 – Felpörgetve

Vasárnap ismét elrajtolt az AutoCity Amatőr Gokartbajnokság mezőnye. Bár lógott az eső lába, végül sikerült száraz aszfalton versenyezni, és a kiegyenesített rajtrácsnak, nomeg a technika ördögének köszönhetően vérpezsdítő futamoknak lehettünk tanúi.

A 65-75 kg közöttiek versenyében ezúttal Völler Zoltán diadalmaskodott: “Az időmérő edzés nem ment túlságosan jól, az ötödik helyről rajtoltam. Az első körben sikerült megelőznöm Kandzsarov Petit, aztán rájöttem, hogy mennyire jó gép is van alattam, és elkezdtem az élbolyt üldözni. Utolértem Kállai Tomit, akivel egy darabig csatáztunk, és ugyan jóval lassabb volt nálam jó időbe telt, míg sikerült elmenni mellette. Ezúton kérek elnézést, ha esetleg meglöktem. Ezután próbáltam utolérni Bujtás Csabit és Schreiber Norbit, akik egymással vívtak. Csabi nagyon rajta volt Norbin és az egyik rosszul elsült akciójuk után sikerült mindkettőjüket megelőzni. Csabi később a nyomomba eredt és visszaszerezte az elsőséget, és egy darabig küzdöttünk egymással, míg végül sikerült megelőzni. Nem volt egyszerű, mert közben Norbi teljesen a nyomomban volt, hátulról lökdösött, így végül én is meglöktem Csabit. Nagy öröm ez nekem, mert két év után most először sikerült nyernem. Tavaly már többször közel álltam hozzá, de akkor Schreiber Laci mindig jobbnak bizonyult.”

A Pole-ból startoló Bujtás Csabi végül a második helyen ért célba.

A 2. rajtkockát megszerző, és ismételten bronzérmet szerzett Schreiber Norbert másként látja a dolgokat: “Nagyon örültem, mert nagyon jó gépet sikerült húznom. Már, amikor üldözőbe vettem Csabit, kiderült, hogy akár egyenesben is elmehetnék mellette, én mégis inkább kanyarban szerettem volna megelőzni. Ő tudta, hogy gyorsabb vagyok, mert egyenesben cikázott előttem. Azt viszont nem tartottam korrektnek, hogy a kanyarban majdnem letolt a pályáról, bele a gumifalba. Egyébként tetszett a verseny. Mivel a Csabi feltartott, a Völler Zoli fel tudott zárkózni mögénk, és miközben előztem volna a Csabit el tudott menni mellettünk. Gyorsabb voltam mindkettőjüknél, ezért örültem volna legalább egy ezüstéremnek.”

1. kategória “A” döntő végeredmény:

1 Völler Zoltán

2 Bujtás Csaba

3 Schreiber Norbert 16

4 Kállai Tamás

5 Kandzsarov Péter

6 Kosaras Ádám

7 Balogh István

A 75-85 kg közöttieknél, a 2. kategóriában ismételten nagy versenyt láthattunk. Az edzésen harmadik időt szerző Pándy Zoltán mindenkit leiskolázott, míg a Pole-ból induló Janecskó Adriánnak ezúttal nem sikerült dobogóra állnia. Hoffer Karesz szenzációs versenyzéssel a negyedik rajthelyről az ezüstéremig jutott: “Nagyon jó verseny volt. A 4. helyről indultam, és miután Schreiber Laci elaludt a rajnál, egyszerűen bejöttem mellé, igaz majdnem a falban kötöttem ki, de sikerült leelőzni. Aztán Laci utolért, és miközben egymással csatáztunk, elhaladtunk Janecskó Adrián mellett, aki elég lassú gépet húzott a sorsolásnál. Végig egymással csatáztunk Lacival, folyamatosan a nyomomban volt, de sikerült megőrizni a 2. helyet, ami most nagyon jól jött nekem a bajnokságban.”

A bronzérmes Schreiber László is elégedett volt a futammal: “Tavaly óta nem élveztem ennyire egy versenyt sem. Nem is számít, hogy csak a harmadik lettem, mert annyira izgalmas volt a csata Hoffer Karesszal, hogy ez nekem már önmagában is elég. A rajtnál annyira izgultam, hogy amikor felvillant a lámpa gáz helyett a fékbe tapostam, szerencsére csak egy pozíciót vesztettem ezáltal.”

2. kategória “A” döntő végeredmény:

1 Pándy Zoltán

2 Hoffer Karesz

3 Schreiber László

4 Gáspár Gergely

5 Janecskó Adrián

6 Farkas Károly

7 Németh Attila

A 85 kg feletti súlykategóriában ismételten Karl Gábor vitte el a pálmát, aki csupán a második időmérő edzésre érkezett meg, ez mégis elég volt neki a második rajtkocka megszerzésére. “Maximálisan elégedett voltam a versennyel. Kár, hogy nagy különbségek voltak a gépek között, pedig tudom, hogy a pálya alaposan felkészült a futamra. Szegény Vajk Gabi alaposan megjárta a kormány-összekötő eltörésével, és hogy utána gyengébb gépet kapott. Én szerencsésebb voltam, és az újabb győzelem révén a csapatbajnokságban is meglehetősen jól állunk.” – mondta el véleményét Karl Gábor.

Vízkeleti János, aki a 4.-ről indulva végül a 2. helyre hozta be a gokartot, kevésbé elégedetten nyilatkozott: “Akár első is lehettem volna… Vajk Gábort lerajtoltam, aztán az egyik kanyarban hibáztam és visszaelőzött. Nagyjából 5-6 körön át kergettem és sikerült is megelőzni, így Somogyi Tamást vettem üldözőbe. Vele hosszasan csatáztunk, majd hibázott, elfékezte magát, így be tudtam előzni. Elég jól jöttem fel, de már nem volt időm utolérni Karl Gabit, mert végetért a verseny, pedig nem sok kellett volna…”

A rajtsorrend élén álló Somogyi Tamás így végül csak a dobogó harmadik fokára állhatott fel: “Az eredmény szempontjából elégedett, a bajnokság szempontjából csalódott vagyok. Gyenge gépet húztam, és pont az a két ember tudott megelőzni, aki a bajnokságban is előttem áll. Remélem, Százhalombattán ismét sikerül győznöm.”

3. kategória “A” döntő végeredmény:

1 Karl Gábor

2 Vízkeleti János

3 Somogyi Tamás

4 Molnár István

5 Bálint F Gyula

6 Németh Attila

7 Vajk Gábor

A súlymegkötés nélküli, “Light” kategóriában Bujtás Csabáé lett a diadal. Nyomában Rajnai Máté, Schreiber Roland sokáig loholtak mindvégig csatázva egymással, majd az egyik kanyarban Roli az ütközést elkerülendő a falba csúszott, így Miklósi Tibor el tudott menni mellette Később Roli behozta a hátrányt, és 5 körrel a vége előtt visszaszerezte a dobogós helyet.

Light kategória “A” döntő végeredmény:

1 Bujtás Csabi

2 Rajnai Máté

3 Schreiber Roli

4 Miklósi Tibor

5 Müller András

Szerző: Vida Ági