HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

07.02 – Ismét Hungaroring

Változékony időjárás fogadta a Hungaroringre látogató versenyzőket. Az időmérő edzés végén eleredt az eső, sokan e miatt nem tudtak előrébb kerülni. Aztán elállt és a versenyeket már vizes, felszáradó pályán futották, még a 4. futamra a pálya már szinte teljesen száraz volt. A menetirány ezúttal az óramutató járásával ellentétes volt.

1. kategória

A döntők közül a legkönnyebbek versenyeztek utoljára, így az ő futamukra már száraz pályán került sor. Huba Patriknak már egy ideje érett a győzelem és ezúttal sikerült is megszereznie. Külön megszépíti első OAGB győzelmét, hogy mellé a pole pozíciót is megszerezte és csatában győzött, egy lassabb géppel tartotta maga mögött az üldözőket. A verseny elején egy négyes csoport hajtott az első helyért, amiből Szetei Gergely járt a legszerencsétlenebbül, aki a gumifalba csúszott és már csak a mezőny végére tudott visszajönni. Patrik mögött Kovács Zsolt Milán és Veréczi Dániel csatázott, akik végül ebben a sorrendben futottak be, de oda-vissza előzték egymást. Szántó Tomi a 4. helyen egy gyenge géppel szépen tartotta maga mögött a mezőnyt, szó szerint vonatoztatva az üldözőket.

1 Huba Patrik 25

2 Kovács Zsolt Milán 20

3 Veréczi Dániel 16

4 Szántó Tamás 13

5 Garamvölgyi Niki 11

6 Szabó Károly 10

7 Fodor Ági 9

8 Hirsch Máté 8

9 Szetei Gergely 7

2. kategória

Az elmúlt futamokon rendkívül peches Balogh Dávid szerezte meg az első rajtkockát, ám az első kanyarban kissé lecsúszott az ívről, így Janecskó Adrián megelőzte és nagy előnnyel nyerte a futamot. A végső sorrend az első körökben dőlt el. A 4. körben az 5. helyért csatázva Riba Krisztián kiforgatta Fodor Ágit, akit aztán sportszerűen megvárt. Az 5. körben a 3. helyért Benedek Viktornak sikerült megelőznie Deák Károlyt, akit ugyanakkor Vass István is megelőzött, megszerezve a 4. helyet. Deák Károly közben ki is csúszott, így közvetlenül Ági és Krisztián elé érkezett vissza a 7. helyre. A 7. körben Krisztián megelőzte Ágit. A végeredmény ez után már csak annyiban módosult, hogy a verseny végén Krisztiánnak sikerült nagy csatában Károlyt is megelőzni és ezzel a 7. helyen ért célba.

1 Janecskó Adrián 25

2 Balogh Dávid 20

3 Benedek Viktor 16

4 Vass István 13

5 Molnár Tibor 11

6 Arányi Attila 10

7 Riba Krisztián 9

8 Deák Károly 8

9 Fodor Ági 7

3. kategória

A hármas kategória versenye volt az első a sorban, így ott még teljesen vizes pályán hajtottak a versenyzők. A Hungaroring gokart pályájáról tudni kell, hogy jól elvezeti a vizet és az érdes aszfaltot, ha víz borítja, is viszonylag jól tapad. A pole pozícióból Csáki Zoltán várhatta a rajtot az állás szinte körről körre változott. A 3. helyről induló Riba Krisztián magasan nyerte a futamot, miután a 3. körben az élre állt. A második körben megelőzte Pinkert Gyurit és Csáki Zolit, akit kissé meglökött ezért visszaengedte, ám egy kör múlva ugyanott visszavette a vezetést. A második helyre Janecskó Adrián jött be, aki a verseny elején hibázott és egy túl optimista előzési kísérlet közben a falban kötött ki, a 9. helyen, majd innen jött vissza egészen a 2.-ra. A harmadik Bakonyi Ákos lett. Riba Krisztiánt leszámítva egy bolyban haladt az egész mezőny a 2. helytől kezdve és rengeteg előzést láthattak a nézők. A legrosszabbul Németh Attila járt, aki a verseny elején a 3. helyre küzdötte fel magát, de a verseny végén egy előzés közben rossz ívre került és a célegyenesben található jobb bal sikánnál fékeznie kellett, hogy ne menjen a falnak, így viszont a 8. helyre csúszott vissza.

1 Riba Krisztián 25

2 Janecskó Adrián 20

3 Bakonyi Ákos 16

4 Csáki Zoltán 13

5 Szabó Dávid 11

6 Pinkert György 10

7 Priblinszky Zoltán 9

8 Németh Attila 8

9 Fábián Zoli 7

4. kategória

Bakonyi Ákos szerezte meg a pole pozíciót és egy percig sem hagyott kétséget a győzelmét illetően. Mögötte Pinkert György tartotta maga mögött az üldözőket és sikerült megvédenie 2. helyét Topor Kálmánnal szemben. A rajtnál Csáki Zoltán fogott falat és esett vissza a 9. helyre, majd a 6. körben megelőzte Sódar Zoltánt. Németh Attila az 5. helyről rajtolt és az 5. körben sikerült megelőznie Nyuka Gábort egy remek kifékezéssel. A 9. körben azonban Gábor visszaelőzte Attilát és a verseny hátralevő részében nagy csatát vívtak, amiből végül Attys jött ki győztesen, amikor 3 körrel a leintés előtt beszúrt Gábornak az első gyors bal kanyarban. Mögöttük Manzéger Illés ért célba, aki Csáki Zolival és Sódar Zolival csatázott és végül a 18 körben sikerült megelőznie Csákit.

1 Bakonyi Ákos 25

2 Pinkert György 20

3 Topor Kálmán 16

4 Németh Attila 13

5 Nyuka Gábor 11

6 Manzéger Illés 10

7 Csáki Zoltán 9

8 Sódar Zoltán 8

Legközelebb július 4.-én szombaton csap össze újra a mezőny, hogy bepótolják az eső miatt elmaradt Kiskunlaczházi futamot, aztán július 19.-én vasárnap ismét Kiskunlaczházán fordított menetirányban kerül sor a bajnokság 7. fordulójára.

Szerző: Janecskó Adrián