HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

HCK 2011/02. futam – Hungarokart

A Hobby Cart Kupa 2011-es mezőnyének második megmérettetése a Hungarokartban került megrendezésre.

Hobby Cart Kupa versenyek – Hungarokart

Light kategória:

Sövér László, az előző futam győztese, több mint 2 tizedmásodperces előnnyel bebiztosította magának az első rajthelyet, ezzel egy újabb lehetőséget adva magának idei második futamgyőzelmére. Laci mellől a második helyről Nagy Levente rajtolt, majd mögöttük Balázs Gergő. Az első hármas mindjárt a rajtnál otthagyta a többieket, de egymástól nem akartak elszakadni. Több mint 20 körön át szinte minden pozíció sokesélyes volt, de a verseny második felére biztonságos térközt alakítottak ki maguknak a srácok. Mintha az Eurocenter futamát mintázták volna, Sövér Lacinak lengették először a kockás zászlót, mögötte Nagy Levente és Balázs Gergő. Mögöttük Naményi Gergely, Zsigri Márton, Walter Gergő és Vincze Ádám sorrendben érkeztek a többiek. Sövér Laci ezzel a győzelemmel 10 pontos előnyre tett szert a legkönnyebbek bajnokságában. A leggyorsabb kört Balázs Gergő futotta meg.

A lány kategória:

Vörös Orsi majd 4 tizedmásodpercet adott a második rajthelyet megszerző Sas Szilvinek. A rajt utáni első néhány körben már látszódott, hogy Orsit nehéz lesz ma megverni bárkinek is, hacsak nem hibázik. Körről körre szakadt el a többiektől. Szilvi szintén magabiztos előnyre tett szert, hiba nélkül teljesítette a köröket. A harmadik helyért azonban öldöklő küzdelem folyt. Kittit először a Viki támadta, a két lány már nem először talált egymásra a versenyen. A fair küzdelemnek Kriszti vetett véget, aki keményen támadta a Vikit, és sikerült is megelőznie. Kittin azonban fennakadt, aki kivédekezte a hátralévő köröket, és megtartotta a dobogós helyét. A futamot Vörös Orsolya nyerte. A további sorrend: Sas Szilvia, Fazekas Kitti, Hagyáné Kriszti, Fehér Viktória és Csada Ágnes. Orsi fölényes győzelme ellenére a leggyorsabb kör Sas Szilvi neve mellé került. A lányok bajnoksága nagyon szoros, Sas Szilvi két ponttal vette át a vezetést Hagyáné Krisztitől.

Az I-es kategória:

A Light-hoz hasonlóan az előző futamgyőztes bezsebelte a pole-pozíciót. A rajtnál az első három sorrendje: Dudás Bence, Nagy Levente, Tábori Norbert. Dudás Bence profi módon kontrollálta a versenyt, néhány körig tudta őt támadni Levente, de később elszakadtak egymástól. A negyedik helyen haladó Sövér Laci fogta kicsit a mezőnyt, de jól védekezett, ezért senki sem tudta megelőzni őt. Figyelemre méltó Miklósi Tibor eredménye is, hiszen a nyolcadik helyről rajtolva három helyet javítva ötödikként ért célba. Dudás Bence rajt-cél győzelmet aratott, behúzta a leggyorsabb kört is. Mögötte Nagy Levente futott be. A harmadik helyet Tábori Norbert szerezte meg, aki most indult először ebben a kategóriában. Sorrend a negyedik helytől: Sövér László, Miklósi Tibor, Katona Kristóf Győző, Véghelyi Ádám, Halustyik Ferenc junior, Halustyik Ferenc senior, Raffay Kristóf. A bajnokságot Dudás Bence 14 pontos előnnyel vezeti Nagy Levente előtt.

A II-es kategória:

Propszt Roland szerezte meg az első rajthelyet, mögé Dergez Bertalan és Dévényi Zoltán sorolt be. Az időmérő a harmadik helytől nagyon szorosra sikerült, szinte csak századok választották el egymástól a versenyzőket. A rajtot követően Rolandot Berci folyamatosan nyomás alatt tartotta, mögöttük pedig szokásos vonatozás alakult ki. Az ötödik helyen autózó Klenovszki András első gumijai elmelegedtek, ezért túl szélesen vette az egyik bal kanyart, aminek következtében többen is elmentek mellette. Nem sokkal később Berci előzési kísérletet tett az első helyért, de sikertelenül. Olyannyira sikertelenül, hogy pechére meg is forgott a gokart a nagy fékezéstől és szembe fordult a mezőnnyel. Nem volt mit tennie, meg kellett várni, hogy mindenki elhaladjon és csak ezután tudott újra üldözésbe kezdeni, de ezúttal a mezőny végén. Dévényi Zoli lépett elő a második helyre, a harmadik helyre pedig Molnár György, aki remekül védekezett Gál Tamás ellen a futam leintéséig. Roland megnyerte a versenyt, a második Dévényi Zoli, a harmadik Molnár György. A befutók a 4. helytől: Gál Tamás, Ittzés Zsigmond, Vörös Orsolya, Tábori Norbert, Klenovszki András, Dergez Bertalan, Katona Kristóf Győző, Jókay Attila és Riba Gábor. A verseny leggyorsabb köre Dergez Bertalané. A bajnokságot Gál Tamás és Propszt Roland pontegyenlőséggel vezeti.

A III-as kategória:

Az időmérőt Ittzés Zsigmond nyerte minimális különbséggel Klenovszki András és Dergez Bertalan előtt. A rajtot követően Zsiga nem nagyon tudott elszakadni az őt üldözőktől. Berci támadta Andrást és egy apró hibának köszönhetően meg is tudta előzni. A második helyen autózva üldözőbe vette Zsigát, és az előbbihez hasonlóan sikerült őt is megelőznie. A mezőny tagjai nem szakadtak el egymástól, egy pillanatig sem veszíthették el a koncentrációt a versenyzők. Gál Tamás Kocsi Viktort és Molnár Györgyöt megelőzve feljött az ötödik helyre. A futamot végül Dergez Bertalan megnyerte, megfutotta a leggyorsabb kört is. Mögötte Klenovszki András érkezett, mert neki is sikerült megelőznie Ittzés Zsigmondot, amikor Berci ellen védekezett. Ittzés Zsigmondnak így a harmadik hely jutott. További sorrend: Dévényi Zoltán, Gál Tamás, Kocsi Viktor, Molnár György, Pejkó László, Barta Róbert, Nagy Attila, Volkov Krisztián és Nyerges Gábor. A bajnokságot Berci komoly előnnyel vezeti, közel 20 pontos fölénye van az üldözőkkel szemben.

A IV-es kategória:

A Iv-es kategória Dergez Bertalan vezetésével rajtolhatott. Mögüle Ittzés Zsigmond és Szatory József vágott neki a futamnak. Zsiga az első körökben támadta Bercit, de néhány kör alatt sikerült Bercinek kiépítenie a biztonságos távolságot. A harmadik helyről rajtoló Szatory József jócskán leszakadt róluk, ennek egyik oka a tapadás hiánya volt, a másik pedig a védekező autózás Rozvadszky Csabával szemben. A mezőny második felében páros csaták alakultak ki. Pozíciócserék csak a mezőny végén történtek. Dergez Berci behúzta a győzelmet, ezzel ebben a kategóriában is szép előnyre tett szert a pontversenyben. Érdekes, hogy a legnehezebbek között szerepel a versenyeken futott leggyorsabb kör, Dergez Berci neve mellett, 23,092 másodperces időeredménnyel. A sorrend tehát: Dergez Bertalan, Ittzés Zsigmond, Szatory József, Rozvadszky Csaba, Kocsi Zsolt, Balla Gábor, Mihályi Dezső, Kádas Zsolt, Fehér József és Barta Róbert.

Az Hobby Cart Kupa következő összecsapása a G1 Kart Center-ben kerül megrendezésre, 2011. március 26-án!