HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

HCK 2011/10. futam – Kart Farm rev.

Négy hetes szünetet követően újra összecsaptak a Hobby Cart Kupa versenyzői, a sokak által nagyon kedvelt Kart Farmon. Idén a HCK-ban futamról futamra egyre többen vesznek részt, és ez a tendencia nem szakadt meg a csömöri futamon sem: 81 nevezés érkezett a különböző kategóriákba. A kettes kategóriában indultak legtöbben, szám szerint 20-an. Szombaton ugyan bajnokavatás egyik kategóriában sem történt, de a nyitott bajnokságok éllovasai nagyon közel kerültek ehhez. A nevezők magas száma nagy kihívást jelentett Rozvadszky Csabinak, a HCK főszakácsának is, de remek tehetségét ezúttal sem csak a pályán bizonyította, hanem a bogrács mellett is. Köszönjük neki a finom székelykáposztát!

A következőkben pedig lássuk, hogy mik is történtek a versenyeken…

Hobby Cart Kupa – Kart Farm rev.

Light kategória

Időmérő: A Light kategória idei bajnoka, Sövér László, és a második helyen tanyázó Nagy Levente, nem vettek részt a hétvégi megmérettetésen. Az időmérő edzést meglepetésre Vincze Balázs nyerte Virágh Péter és Fühl Zoltán előtt. A negyedik helyről Walter Gergő, az ötödikről pedig Balázs Gergő indulhatott.

Futam: Az első rajt után baleset miatt újra kellett indítani a versenyt. A második rajtot követően már zökkenőmentesen haladtak túl a srácok az első kanyaron. Vincze Balázs szépen tartotta az első helyét, sőt kettő-három tizedet adott is körönként a mögötte haladó Virágh Péternek. Az első négy helyen versenyző pilóták kellemes távolságot alakítottak ki maguk között, egyikőjük sem került közelebb a másikhoz a futam első részében. Az ötödik helyen köröző Balázs Gergő fogta a mezőny további részét, de megelőzni nem tudta senki sem. Nem is arról híres Gergő, hogy csak úgy engedje ezt. A verseny feléhez közeledve láthattuk az első előzést, a pálya tempós szakaszán Vincze Ádám előzte meg Naményi Gergelyt, ezzel átvette tőle a nyolcadik helyet. Amíg a mezőny második felében a futam leintéséig harcoltak egymással a versenyzők, az élen haladók tisztes távolságot tartva egymás mögött haladtak a leintés felé. A versenyt a pole-ból induló Vincze Balázs nyerte, aki ezzel első győzelmét szerezte meg. A második helyen Virágh Péter végzett, a harmadikon Fühl Zoltán. Walter Gergő megtartotta a negyedik helyét, Balázs Gergőhöz hasonlóan, aki az ötödik helyen ért célba. A további sorrend: Al Makswsi Zeid Ruben (6), Zsigri Márton (7), Vincze Ádám (8), Naményi Gergely (9), Horváth Norbert (10). A „B” döntőt Rácz Zoltán (11) nyerte, Piros Ádám (12) előtt. A leggyorsabb kört a győztes futotta, a nap legjobb köridejével.

Nyilatkozatok:

1. helyezett – Vincze Balázs

“A csömöri verseny nagyon jó volt véleményem szerint,igaz a pálya nem volt a kedvenceim között a hossza miatt. Ebből adódva nem gondoltam volna, hogy az időmérő edzésem ilyen jól sikerül majd, de valahogy mégis összejött az első hely. Aztán jött a géphúzás, szerencsére azt húztam, amit reméltem, az 1-est. Így elég nagy esélyem volt a jó helyezés elérésére. Végül is csak eljött a verseny, rajthoz álltunk. A rajtom viszonylag jól sikerült de ahogy az első kanyarhoz értem már kaptuk is a sárga zászlót, mert a rajtnál elvileg lökdösődés alakult ki így újra kellet rajtolni. A második rajtom is elég jól sikerült, így a verseny alatt elég nagy előnyre tettem szert, szóval számomra a verseny nem volt valami eseménydús, de azért örülök hogy sikerült az első helyet megszereznem.”

2. helyezett – Virágh Péter

„Az edzéseim egész jól sikerültek, mivel elég jól ismertem a pályát. Az időmérőn magamtól azt várom el, hogy mindig az élmezőnybe kerüljek, amit most itt sikerült is elérni. A második helyemmel elégedett voltam. Amikor kihúztam az 5-ös gépet akkor nem voltam túl boldog, mivel az egyik szabadedzésemen meggyűlt vele a bajom. A versenyen sajnos nem tudtam megelőzni az előlem rajtoló Vincze Balázst, mert nem volt elég erős a gépem sajnos. Miután Balázs eltávolodott tőlem arra kellett figyelnem, hogy a mögöttem haladó Fühl Zoli ne érjen utol. Az elején nagyon úgy tűnt, hogy utol fog érni, de aztán elkezdtem távolodni tőle, így megnyugodhadtam és nyugodtan teljesíthettem az utolsó köreimet. Nagyon elégedett vagyok az eredményemmel, mivel sok pontot gyűjtöttem és ezzel megelőztem Zsigri Marcit és csökkentettem a különbséget Balázs Gergővel szemben. Gratulálok mindenkinek!”

3. helyezett – Fühl Zoltán

„Nagyon vártam ezt a versenyt, mivel ez a kedvenc pályám! A szabadedzéseim jól sikerültek. Az időmérőn 5 századdal kaptam ki, de így a 3. helyről indulhattam. A 8-as gépet húztam a versenyre. A verseny elején Vincze Balázs és Virágh Peti is elhúzott és nem tudtam volna beérni őket, úgyhogy már csak arra kellett figyelnem, hogy Walter Gergő ne érjen utol. Ez nem is történt meg, így 3. lettem. Elégedett vagyok a verseny eredményével. Gratulálok mindenkinek!

 

Lány kategória

Időmérő: Az előző két futam győztese, Garamvölgyi Niki szerezte meg a rajtelsőséget, a Kart Farm fordított menetirányú futamán. A második helyről Kele Evelin rajtolhatott, Fazekas Kitti és Hagyáné Kriszti elől.

Futam: A rajtnál Fazekas Kitti volt nagyon résen, azonnal bebújt a külső ívről induló Kele Evelin mellé, majd az első kanyarban meg is előzte őt. Niki a verseny elején elhúzott a többiektől. A dolgát könnyítette, hogy mögötte Kittinek védekező íveket kellett autóznia a mögötte kemény tempót diktáló Evelin miatt. Őket Hagyáné Kriszti követte a negyedik helyen. Kriszti sem maradt üldöző nélkül, Ungi Anett idegesítette hátulról, majd szép lassan megérkezett hozzájuk Fehér Viktória is. Közben az ötödik helyről rajtoló Gaál Zsófia kiállt a versenyből, mert nehezen tudta kezelni a gépet a pedálok távolsága miatt. Ezen persze lehetett volna segíteni még a futam előtt, vagy a felvezető körök után, de ekkor még nem észlelte a problémát. A lányok versenyét Garamvölgyi Niki megnyerte, ezzel zsinórban a harmadik győzelmét szerezte meg a kategóriában. A második helyen Fazekas Kitti érkezett, aki a verseny eleji kiváló támadásával, majd a verseny közbeni remek védekezésével értékes pontokat gyűjtött a bajnokságban. A dobogó harmadik fokára Kele Evelin állhatott fel. A bajnokság éllovasa, Hagyáné Kriszti ezúttal csak a negyedik helyen ért célba, ezért továbbra sem tudhatja magáénak a bajnoki címet. Nagy valószínűséggel azonban erre a következő futamon sor kerül, hiszen csak néhány pontot kell szereznie ehhez. A befutók sorrendje az ötödik helytől: Fehér Viktória (5), Ungi Anett (6), Jáger Klaudia (7), Gaál Zsófia (8). A versenyen futott leggyorsabb kört Garamvölgyi Niki futotta.

Nyilatkozatok:

1. helyezett – Garamvölgyi Niki

“Nagyon vártam a csömöri versenyt, hiszen mondhatni ott tanultam meg gokartozni és imádom a pályát. A szabadedzésen érezhető volt, hogy szoros lehet a befutó, ezért az időmérőn próbáltam mindent beleadni, bár a bedobás nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Végül csak két ezreddel, de enyém lett a pole-pozíció. A versenyre sikerült kihúznom egy közepes gépet, de reménykedtem, hogy a rajtnál el tudok húzni, ami szerencsére meg is történt, mivel a második és harmadik el volt foglalva egymással. A különbséget nem nagyon tudtam növelni a nyolcas géppel, de arra elég volt, hogy a távolságot megtartsam a második helyezettel szemben. Mindig öröm ezen a pályán diadalmaskodni, az első versenyeimet juttatja eszembe. Gratulálok a többieknek is!”

2. helyezett – Fazekas Kitti

“Már az előző csömöri futamon is kiderült számomra, hogy ez a pálya nagyon jól megy nekem. Gondolom szerepet játszik ebben az is, hogy a lányok között én vagyok a legkönnyebb, ami egyes pályákon hátrány, itt viszont előnyt jelent. Jól rajtoltam, és sikerült feljönnöm a második helyre, amit a futam végéig meg tudtam tartani. Nem volt könnyű dolgom, mert Evelin végig keményen támadott, de úgy látszik, hogy ez az én pályám. :))”

3. helyezett – Kele Evelin – Hamarosan…

 

I-es kategória

Időmérő: Balázs Gergő nyerte az időmérő edzést az egyes kategóriában, mellőle Naményi Gergely indulhatott. A második sort Sebestyén Róbert és Nagy Levente bérelték ki.

Futam: Gergő a rajt után meglépett a többiektől. A második helyért viszont csatáztak egymással a versenyzők már az első körökben. A korábbi futamokhoz képest sokkal agresszívabb, akciódúsabb versenyt mutattak a pilóták. Dudás Bence néhány kör alatt javított két pozíciót, ezzel Sebestyén Róbert mögött autózva a negyedik helyen. Robival éles küzdelmük volt, majd Bence kerekedett felül. Természetesen a visszatámadás sem maradt el Robi részéről, ami sikeres volt, így Bence újra a negyedik helyen folytatta. Az élen haladó Balázs Gergőre Naményi Gergely közeledett. Egy idő után a Sebestyén Robi féle boly is közelített feléjük. A verseny második felére az első hatos teljesen összerázódott, majd amikor már csak centikre követték egymást, akkor következett a sok előzés. Naményi Gergely mögött láncszerűen jöttek-mentek a versenyzők, hiszen egyszerre több oldalra is figyelnie kellett. Sebestyén Róbert feljött a második helyre Balázs Gergő mögé, Dudás Bence pedig a harmadikra. Mögéjük felsorakozott a nyolcadik helyről rajtoló Véghelyi Ádám is. A versenyen elsőként a rajt-cél győzelmet szerző Balázs Gergőt intette le a kockás zászló. A második helyet Sebestyén Róbert szerezte meg, a harmadik helyre Dudás Bence kapaszkodta fel magát. A negyedik Véghelyi Ádám lett. A sorrend az ötödik helytől: Vincze Balázs (5), Zsigri Márton (6), Garamvölgyi Niki (7), Naményi Gergely (8), Csóka Ferenc (9), Nagy Levente (10). A leggyorsabb kört Véghelyi Ádám futotta. Dudás Bence nagyon közel került a bajnoki cím megszerzéséhez, de ehhez várnia kell három hetet a következő futamig, ahol valószínűleg megszerzi az ehhez szükséges pontelőnyt.

Nyilatkozatok:

1. helyezett – Balázs Gergő

A szabadedzéseken súly nélkül mentem ezért az időmérőn kicsit másképp kellett vezetnem a gépet. Az utolsó körömben századra ugyanolyan kört mentem mint a light kategóriában de ezzel az idővel  itt megszereztem  az 1-es rajtkockát. A versenyre a 7-es gépet húztam  ami elég érdekes volt mivel balra nehezebben kanyarodott, jobbra meg könnyedén. De a versenyen sikerült megszoknom így megszereztem a HCK – ban a második, az I.-es kategóriában pedig az első győzelmemet.

2. helyezett – Sebestyén Róbert

„A 3. helyről jól sikerült a startom, be tudtam bújni a 2. mellé az első kanyarban, azonban a támadást vissza tudta verni. Az első néhány köröm nem volt túl erős, ezért visszaestem a 4. helyre. Utána Dudás Bencével próbáltunk összedolgozni, nem támadni egymást, hanem menni előre, hogy utolérjük az első kettőt. Miután leszakítottuk üldözőinket, ez a taktika igen hatásosnak bizonyult, mivel nagyon hamar, 3-4 kör alatt felértünk az elsők mögé. Vonatozva teltek a körök, amikor egyszer az egyenes végi féktávon Bence és Gergő egy kisebb kakaskodását kihasználva sikerült a 2. helyre ugranom. Utána keményen támadtak, ám nagy nehezen sikerült leszakítanom őket, így az első után eredhettem, befogni azonban már nem volt időm. Kemény verseny volt kemény csatákkal, gratulálok a többi dobogósnak!”

3. helyezett – Dudás Bence

„Már nagyon vártam ezt a versenyt, mert tudtam, hogy már bajnok lehetek ezen az állomáson. A szabadedzések nagyon biztatóak voltak számomra, mert jó köröket tudtam menni. De sajnos az időmérőn nem jött ki a lépés, mert én mentem először a porosabb pályán. Amikor kiszálltam a gépből, akkor tudtam, hogy nem lesz meg az első hely. Csak hatodik helyezett lettem az időmérőn. A pálya csak javult és javult. Az ellenfeleim ügyesen ki is használták ezt. Már a futamon járt az eszem és tudtam, hogy majd nagyot kell mennem, hogy meg legyen a dobogó vagy a futamgyőzelem. A géphúzásnál sikerült egy egész jó gépet kihúznom. A felvezető körben tudtam, hogy ebben a versenyben sok minden lehet még. A rajtom jól sikerült és tartottam a lépést a többiekkel. Aztán a második körben előztem egyet és így már negyedik helyre feljöttem. Utána mentem több körön át Robi mögött, és egyszer nem védte le a belső ívet és így sikerült megelőznöm őt. Utána közeledtünk picit az előttünk lévőkhöz. De Robi el kezdett támadni így védekeznem kelet és sikerült jó pár körön át magam mögött tartanom. Ekkor egy másnak mutogattunk, hogy ne támadjuk egymást. Közös erővel érjünk fel az élen állókra. Szerencsére el kezdtük aktiválni a stratégiát és sikeresen fel is értünk az előttünk állókra. Két kör múlva megelőzött minket a Robi. Utána sikerült nekem is elmennem Gergőnek, és így feljöttem újra a harmadik helyre. Utána támadtam Robit, de már nem tudtam megelőzni! A harmadik helyen értem célba. Egy jó verseny volt, sok akcióval és előzéssel. Hatodik helyről rajtolva elégedett voltam a harmadik hellyel! Még nem sikerült megszereznem a bajnoki címet, de majd a következő versenyen nagy valószínűséggel már bajnok leszek. Gratulálni szeretnék a versenyzőtársaimnak. Nagyon megnehezítették a dolgaimat.”

5. helyezett – Zsigri Márton

„Az időmérőn 1 tizedre voltam a pole-tól, mégis csak a 7. rajthelyet szereztem meg. Az egyik legrosszabb gépet húztam ki, a 3-ast. Rajt után Nagy Levi kiállása miatt egy helyet ugrottam előre. Utána nagyon kellett védekeznem, de sajnos egy kanyart elrontottam, és ezt Ádi rögtön kihasználta. Utána Niki támadott, de ő nem tudott megelőzni, majd le is maradt. Pár körrel a vége előtt Ádi és Naményi Gergő összeütközött, ezért még két helyet ugrottam előre. Összességében örülök, hogy egy 18 fős mezőnyből 5. tudtam lenni.”

II-es kategória

Időmérő: Két futamos kihagyás után Ittzés Zsigmond csúcsformában tért vissza a HCK mezőnyébe. A kettes kategóriában megszerezte a pole-pozíciót, a bajnoki aspiráns Propszt Roland előtt. A második sorból Katona Kristóf Győző és Molnár György vághattak neki a 35 körös futamnak.

Futam: Roland a startot követően támadta Zsigát, majd Katona Kristóf Győző autózott némi szünet után, senkitől sem zavartatva. A negyedik helyen haladó Molnár György foglalt védekező állást Csizmadia Tamás előtt, ezzel magára húzva a komplett mezőnyt. Ez a felállás jó néhány körön át tartott. A verseny feléhez közeledve Propszt Roland fogást talált Zsigán, és a tempós rész utáni jobbosban már a belső íven találta magát, így megelőzte őt. Molnár György továbbra is tartotta maga mögött a többieket, de ahogy Roland Zsigát, úgy előzte meg Gyurit Csizmadia Tamás néhány körrel később. Csibi Kristóf támadta Dergez Bercit, aki a hatodik helyen haladt Gál Tomi mögött. Egy sikertelen előzési kísérlet miatt egy pillanatra meg is akadt a mezőny azon része a hosszú egyenes utáni jobbosban. Zsiga közben próbálkozott a visszatámadással, de nem sikerült neki megelőzni Rolandot. A többiek közötti különbség valamelyest stabilizálódott. A harmadik helyen változatlanul Katona Kristóf Győző haladt, Csizmadia Tamás előtt. Molnár Gyuri el tudott szakadni a többiektől, így Gál Tomi volt az, aki fogta a mezőny hátsó részét egészen a futam végéig, amikor is Dergez Berci egy pár centiméterrel megelőzte őt a kockás zászlóhoz való érkezéskor. Propszt Roland egy nagyon értékes futamgyőzelmet szerzett, amivel a bajnoki cím kapujába lépett. Ittzés Zsigmond a dobogó második fokán ünnepelhetett. Katona Kristóf Győző állhatott fel melléjük a harmadik helyre. A befutók sorrendje a negyedik helytől: Csizmadia Tamás (4), Molnár György (5), Dergez Bertalan (6), Gál Tamás (7), Csibi Kristóf (8), Beke Olivér (9), Dudás Bence (10). A kategória „B” döntőjét Dévényi Zoltán (11) nyerte meg, Györgyey Tamás (12), Jókay Attila (13), Klenovszki András (14), Vincze András (15), Balogh Hungit István (16), Bíró Botond (17), Koós Gábor (18), Riba Gábor (19) és Laczik Attila (20) előtt. A verseny leggyorsabb körét Ittzés Zsigmond futotta.

Nyilatkozatok:

1. helyezett – Propszt Roland

„Az Időmérő edzésen egy nagyon jó kört sikerült mennem, olyat, ami az elmúlt futamokon nem jött össze. Azonban ez csak a második rajtkockára lett elég, mert Zsiga bizonyította, hogy miért ez a kedvenc pályája, és megelőzött. Futamon kicsit rosszabb gépet húztam, mint az éllovas, de az elején nem tudott elmenni és nyomás alatt tudtam tartani, aztán egyszer csak sikerült belső íven maradnom és megelőznöm. A neheze csak ezután következett, mert esélyem nem volt elszakadni tőle, mivel gyorsabb volt nálam, így végig kellett védekeznem a futamot, ami végül is sikerült, így itt Csömörön ismét nyerni tudtam:) Mindenképpen nyerni szerettem volna ezen a pályán, hiszen összetettben elég szoros volt a futam előtt az állás, és a mostani győzelmemmel kicsit nyugodtabban mehetek arra pályára, amit a legkevésbé szeretek.”

2. helyezett – Ittzés Zsigmond – Hamarosan…

3. helyezett – Katona Kristóf Győző

„Az időmérőre eléggé felfokozott idegállapotban mentem oda az 1-es kategória időmérője miatt, de valahogy így is sikerült egy jó időt futnom és a 3. helyre kvalifikálnom magam, ami nagyon szoros volt, mivel csak 6 ezreddel szereztem meg a 3. rajtkockát. A géphúzásnál nem voltam igazán szerencsés mivel a 8-as gépet húztam, amiről tudtam, hogy nem egy acélos gép . A futam előtt beszéltem Nikivel, aki előtte két futamot is lenyomott a 8-sal és pár dologra felhívta a figyelmem, amire jól jött a futam elején. Ez úton is köszönöm a segítségét. A futam eleje jól indult, megtartottam a pozícióm, és ugyan nem tudtam az előttem lévőkkel tartani a lépést, de szép lassan sikerült egy jó kis előnyt kiépítenem a mögöttem lévőkkel szemben. Molnár Gyuri nagyon jól védekezett, de a futam felénél Tomi megelőzte őt és számomra itt lett vége a nyugodt versenyzésnek, ugyanis Tomi az egyessel jóval gyorsabb volt, mint én, ezért rá kellett picit kapcsolnom , viszont Tomi így is folyamatosan közeledett, annyira hogy az utolsó körben két kanyarral a vége előtt már védekeznem kellett. Mivel nem volt sok hátra ezt megoldottam, és sikerült megszereznem a 3. helyet, aminek nagyon örülök. Gratulálok a többieknek a jó teljesítményhez, különösen Tominak, aki nagyon nagyot ment. Már várom a következő futamot!”

10. helyezett – Dudás Bence

„Sok kihagyás után újra elindultam a kettes kategóriában. Nagy reményekkel készültem az időmérőre. De sajnos az időmérő edzésen eltaktikáztam magam, mert beleraktunk egy húsz kilós ülést a kart-ba, csak az volt a baj, hogy kisebb volt jóval, mint az eredeti ülés és így csúszkáltam az üléssel együtt a gokartban. De semmi baj nem volt, mert tudtam, hogy meg kell próbálni, hátha beválik a taktika. Végül így csak a nyolcadik helyet sikerült megszereznem az időmérő edzésen. Reménykedtem benne, hogy majd sikerül egy jó gépet kihúznom a versenyre és így jó versenyt futhatok majd. De sajnos az egyik legrosszabb gokartot húztam a versenyre. Tudtam, hogy nehéz versenyem lesz, mert ez volt a legrosszabb gép. Aztán következet a verseny. A rajtom jól sikerült és majdnem sikerült megelőznöm Bercit. Utána meg előztek és visszaestem az utolsó helyre. Viszont egy körrel később már előztem egyet és így már újra visszaszereztem a kilencedik helyemet. Gyuri barátom jól védekezett és így a negyedik helytől a tízedik helyig egy bolyba voltunk. Nagyon nagy csaták voltak és valamikor a rossz géppel sikerült fel jönnöm a hetedik helyig. Aztán a Bercit megforgatta az előttem lévő srác, én meg nekimentem hátulról a srácnak, ő meg újra Bercinek, és így Berci mögém be tudott állni. Két kör múlva keményen, de szabályosan megelőzött Berci. Az volt a baj, hogy a gépem nagyon lelassult a verseny végére. Mondták páran, hogy ez lesz majd vele. Így sajnos csak a tízedik helyet tudtam megszerezni a versenyen. De hősként tartottam magam a rossz géppel a többiek mögött. Most csak ennyi volt a maximum, amit kihozhattam ebből a futamból. Majd legközelebb jobban fognak sikerülni a dolgok! Nagyon élvezetes verseny volt még így is. Gratulálni szeretnék az ellenfeleimnek. Akció dús verseny volt.”

III-as kategória

Időmérő: Ittzés Zsigmond nyerte a 85 kg-osak időmérő edzését is. Gál Tamás, Kocsi Viktor és Dergez Bertalan követték őt az első két sorban.

Futam: Zsiga remekül rajtolt és már az első körökben elszakadt a mezőnytől. Dergez Berci az első körben Kocsi Viktort megelőzve feljött a harmadik helyre és üldözőbe vette Gál Tamást. Nagy Koppány is megérkezett Kocsi Viktor mögé, majd ugyanott, ahol Berci, ő is meg tudta előzni, de a következő kanyarban helyet hagyott neki, így visszavette pozícióját. Dévényi Zoli kihasználta a helyzetet, a következő körben megelőzte Koppányt. Dergez Berci közben keményen támadta a második helyen haladó Gál Tamást, majd jó néhány kör próbálkozás után el tudott menni mellette, és üldözőbe venni Zsigát az élen. A mezőny hátsó részében Balogh István, Molnár György, Miklósi Tibor és Molnár Tibor püfölték egymást, gyakori helycserékkel. Berci próbált faragni a hátrányából Zsigával szemben, de ez már kevés volt ahhoz, hogy megállítsa őt a győzelemhez vezető úton. Menet közben Dévényi Zoli felugrott a negyedik helyre. Biztosan sok helycsere lett volna még, de a verseny csak 35 körös volt, ezért a kockás zászló következett, aminek Ittzés Zsiga örült talán legjobban, hiszen megszerezte élete első győzelmét. Dergez Berci lett a második, Dévényi Zoltán a harmadik. Zoli és Gál Tamás esetében a célfotó döntött, mely szerint ha néhány centivel is, de Gál Tomi később érkezett a célvonalhoz, ezért neki a negyedik hely jutott. A befutók sorrendje az ötödik helytől: Kocsi Viktor (5), Nagy Koppány (6), Molnár Tibor (7), Balogh István (8), Miklósi Tibor (9), Molnár György (10). A „B” versenyt Balogh Hungit István (11) nyerte Stenger Zsolt (12) és Klenovszki András (13) előtt. A verseny leggyorsabb körét Ittzés Zsigmond futotta.

Nyilatkozatok:

1. helyezett – Ittzés Zsigmond – Hamarosan…

2. helyezett – Dergez Bertalan – Hamarosan…

3. helyezett – Dévényi Zoltán

„A balul sikerült II-es kategóriás időmérő után, bíztam benne, hogy a III-asban azért talán valamivel jobban sikerül az 5 mért kör. Az erőlködés elég lett a 6. helyre, amivel összességében elégedett voltam. A 6-os gépet húztam a versenyre, ami látszott, hogy elég erős, így bizakodtam, hogy egy-két helyet sikerül talán javítani. Az elején egy merész manőverrel megelőztem Koppányt, aztán Viktor következett volna, aki derekasan védekezett a 10-es masinával. Egy alkalommal sikerült mellé is bebújni, így már negyedik voltam. Gál Tomi még pont látótávolságban volt, így utána eredtem, de túl sok reményt nem fűztem a dologhoz, nyomtam, ami a csövön kifér lesz, ami lesz. Végül hatalmas szerencsével, mellbedobással sikerült elhappolni a 3. helyet, bár ez köszönhető volt a 6-os gép bitang erejének is. A helyszínen fel sem tűnt, hogy én végeztem volna előrébb, sőt még az onboard kamera elemzése után sem észleltem a dolgot. Egy kedves barátom szemből készített videója késztetett arra, hogy kikockázzam a befutót. Remélem, Tominak nem okozok ezzel nagy kellemetlenséget. Gratulálok minden résztvevőnek! Ittzés Zsigának külön, véleményem szerint nagyon megérdemelt már egy futamgyőzelmet és ez most itt össze is jött neki! Találkozunk G1-ben!”

IV-es kategória

Időmérő: Kocsi Zsolt futotta a leggyorsabb köridőt az időmérő edzésen, mellőle László Attila indulhatott. Dergez Bertalan egy futamos kihagyás után újra részt vett a legnehezebbek versenyén, az időmérő edzésen ő szerezte meg a harmadik helyet. A második sorba Kádas Zsolt fért be az ideje alapján.

Futam: A rajtnál Dergez Berci agresszívan támadta a második helyről induló László Attilát, aki emiatt védekező íveken autózott. Az élen Kocsi Zsoltnak nem is kedvezhettek volna ennél jobban, hiszen saját íveit autózva el tudott szakadni a többiektől. Egy előzési kísérlet során Berci bukott egy pozíciót, visszaesett a negyedik helyre, ahonnan Kádas Zsolt lépett előre egyet. Berci nem várt sokáig a negyedik helyen, előzést kezdeményezett Zsoltival szemben, majd néhány körrel később László Attilát is maga mögé tudta. Kicsivel később Kádas Zsolt lemásolta manőverét, és elment Attila mellett. Szatory Józsi sokat bíbelődött Attila mögött, de végül neki is sikerült az, ami a többieknek korábban. Közben Kocsi Zsolt kezdhetett izgulni az élen Berci miatt, aki rohamléptekben közeledett felé. Komoly előzési helyzetet azonban már nem tudott kialakítani, így Kocsi Zsolt megnyerte a négyes kategória versenyét, ezzel idén újabb név került a győztesek listájára ebben a súlycsoportban. Megtört a második helyen befutó Dergez Berci hosszú sorozata is, ugyanis eddig minden futamot megnyert – a 95 kg-osak között – amin elindult. A harmadik helyet Kádas Zsolt szerezte meg. A negyedik helyen Szatory József végzett, az ötödik László Attila lett. További sorrend: Mihályi Dezső (6), Rozvadszky Csaba (7), Balla Gábor (8), Ittzés Zsigmond (9), Stenger Zsolt (10). A „B” döntőt Dr. Juhász Csaba (11) nyerte Balogh Hungit István (12) előtt. A verseny leggyorsabb körét Dergez Berci futotta.

Nyilatkozatok:

1. helyezett – Kocsi Zsolt

„Ezen a hétvégén minden úgy sikerült, ahogy sikerülnie kell. Nagyon szeretem ezt a pályát fordított irányban, és ismerem is. A szabadedzéseken minden futamon teljesen más időt mentem, ez kicsit zavart, de az időmérőre összeállt egy jó kör, így az első helyről indultam. Ezután már csak egy jó géphúzásban kellett reménykedni, ami nem sikerült teljes mértékben, de a futam végére nagyon megbarátkoztam a „kilencessel”. A futamon az első hely megtartása volt a cél, amiben sokat segített, hogy Attila, Kádas Zsolti, és Berci sokáig csatáztak. A verseny elején megléptem, majd kicsit pihentettem, amit nem kellett volna. Bercinek sikerült a mezőny elejére kerülni majd közelítenie. Össze kellett szednem magam a végére, hogy ne érjen utol, de sikerült megtartanom az első helyet.”

2. helyezett – Dergez Bertalan – Hamarosan…

3. helyezett – Kádas Zsolt

„Már nagyon vártam az újabb futamot, főként azért mert a Kart Farm az egyik kedvenc pályám! Jó érzés volt újra gokartba ülni! A szabadedzéseim elég jól sikerültek és látva a többiek eredményeit, elszántságát biztos voltam benne, hogy óriási csata lesz. A kvalifikáción beigazolódott érzésem és nagyon boldog voltam, hogy a 4. helyet szereztem meg! A bajnokság nem igazán úgy jött össze eddig, ahogy szerettem volna és tudtam, hogy jó eredményt kell elérnem ahhoz, hogy faragjak a lemaradásból! A startom remekül sikerült, és mindent egy lapra téve fel azonnal támadást indítottam bajnokunk Berci ellen! Néhány kör elteltével sikerült is megelőznöm és már a második pozíció lebegett a szemem előtt! Sajnos egy koccanás miatt visszaestem a 4. helyre és Berci szokásához híven elment Kocsi Zsolti után. Én tovább csatáztam és sikerült a harmadik helyre kerülnöm, de annak megtartása bizonytalan volt, mivel Szatory Józsit sem abból a fából faragták, aki csak úgy el autózgat mögöttem főként úgy, hogy a hungaroringi futamról maradt egy kis törleszteni valója! Szerencsének, gépemnek, ill. a mögöttem lévő csatáknak köszönhetően megnyugtató térközt tudtam kiautózni, de ekkorra már Zsolti és Berci egy célegyenesnyi előnyben volt, amit sajnos nem tudtam ledolgozni, de a 3. helyem nem volt veszélyben! A dobogó újra erőt és új motivációt ad a következő futamhoz ahol már a győzelem a cél! 🙂 Gratulálok Zsoltinak a győzelemhez és Bercinek a 2. hely megszerzéséhez!”

 

A Hobby Cart Kupa megérkezett a hajrához, hiszen már csak két futam van hátra az idei évadból. A fennmaradó versenyek fedett pályákon kerülnek megrendezésre, ami kicsit megkavarhatja az erőviszonyokat. A következő versenyt három hetes szünet után a G1 Kart Center aszfaltcsíkján rendezik, ahol jó esély van arra, hogy néhány bajnoki cím is gazdára talál.

 

Szerző: Molnár György