HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

HCK 2011/11. futam – G1 Kart Center

Bajnokavató hétvégén van túl a Hobby Cart Kupa 2011-es bajnoksága. Dergez Bertalan és Sövér László bajnoki címszerzése után a függőben maradt három kategória végső győztesére sem kellett már sokáig várni. A G1 Kart Centerben Hagyáné Kriszti megnyerte a lányok bajnokságát, Dudás Bence az egyes kategória címét, Propszt Roland pedig a 75 kg-osak között bizonyult az év legjobbjának. Gratulálunk nekik! Érdekesség azonban, hogy egyikőjük sem tudta a dobogó tetején megünnepelni ezt a szép eredményt, talán azért is, mert a kategóriák többségében sokan a maximumnál is többre törekednek, mivel óriási harc folyik az év végi ezüst és bronz helyekért. Fussuk is át, hogy mik is történtek!

Hobby Cart Kupa 11. forduló – G1 Kart Center

Light kategória

A legkisebbeknél majdnem három tizedes előnnyel Balázs Gergő nyerte az időmérő edzést Fühl Zoltán és Virágh Péter előtt. A sikertelen start után újrarajtolt a mezőny, ezúttal minden rendben ment. Az első körben a harmadik helyről rajtoló Virágh Péter megelőzte Fühl Zoltánt, majd ebben a sorrendben autóztak a versenyzők, egymás között egyre nagyobb teret kialakítva. Az első ötös fokozatosan szakadt el a többiektől. Mögöttük a hatodik helyért folyt a harc, Vincze Ádámnak kellett megküzdeni Zsigri Mártonnal, de később Walter Gergő is utolérte őket, ezért Marci nem tudta támadni Ádámot. Az élen haladók között nem változott a sorrend az első kör óta, Virágh Péter előzése döntő volt a dobogós helyezéseket illetően. A mezőny első fele számára nem túl izgalmas versenyt végül Balázs Gergő magabiztosan megnyerte. A második helyen Virágh Péter végzett annak köszönhetően, hogy a rajt után mindjárt meg tudta előzni Fühl Zoltánt, aki végül a harmadik helyen végzett. A negyedik helyen Halász Péter érkezett, Nagy Levente (5) előtt. A további sorrend: Vincze Ádám (6), Zsigri Márton (7), Piros Ádám (8), Naményi Gergely (9). A tízedik pozíció Walter Gergőé lett, miután kizárásos büntetést kapott. A verseny leggyorsabb körét a győztes, Balázs Gergő futotta.

Nyilatkozatok:

1. helyezett – Balázs Gergő

„A kedvenc pályámra érkezve, bizakodva vártam, hogy egy jó eredményt sikerül elérnem. A szabadedzéseken nagyon jó időket tudtam menni így reméltem, hogy az időmérőm is jól sikerül. Mikor befejeztem az öt körömet nem éreztem túl jónak az időmet, de a végére kiderült, hogy elég volt, így én rajtoltam az első rajtkockából. A versenyre a 7-es gépet húztam, amivel előtte mentem egy szabadedzést és nagyon jól irányítható volt, ezért örültem neki. A rajt után el tudtam lépni a többiektől így megszereztem a győzelmemet. Nagyon örülök  ennek a győzelemnek, mert átvettem összesítésben a második helyet. Gratulálok a többieknek is!”

2. helyezett – Virágh Péter

3. helyezett – Fühl Zoltán

 

Lány kategória

A lányok versenyét rendhagyó módon az OAGB napján, azaz vasárnap rendezték. Ez azonban nem zavarta meg Garamvölgyi Nikit, aki az elmúlt három versenyen győzni tudott, a G1 Kart Centerben pedig ismét megszerezte a pole-pozíciót. Mögüle a bajnoki trófea fő esélyese, Hagyáné Kriszti indult. A második sorból Gaál Zsófia és Fazekas Kitti rajtoltak, majd mögülük Ungi Anette kezdte meg versenyt. A rajtot követően a második kör végén Fazekas Kitti Gaál Zsófiát megelőzve feljött a harmadik helyre, de a lemaradása már jelentős volt Nikivel és Krisztivel szemben. A következő körökben Anette támadta Zsófiát a negyedik helyért, nem sokkal később ő is megelőzte. A verseny további szakaszában nem változott a sorrend közöttük, mindannyian tisztes távolságban egymástól megérkeztek a célba. Garamvölgyi Niki behúzta idei negyedik győzelmét is a lány kategóriában, Hagyáné Kriszti egy ezüstéremmel ünnepelhette a megszerzett bajnoki címét, hiszen a pontelőnye elegendő ahhoz, hogy bármilyen eredmény szülessen az utolsó megmérettetésen, már senki sem tudja behozni őt. A harmadik helyre Fazekas Kitti küzdötte fel magát, negyedik Ungi Anette lett, az ötödik pedig Gaál Zsófia. A versenyben futott leggyorsabb kör Garamvölgyi Niki nevéhez fűződik.

Nyilatkozatok:

1. helyezett – Garamvölgyi Niki

“Megvallom az őszintét, soha nem szerettem ezt a pályát. Mindenkitől azt hallottam, hogy meg kell éreznie a ritmusát, de számomra ez a megváltás csak az időmérő előtt érkezett meg, amikor a tízes géppel mentem. Életemben először élveztem a pályát. Miután kiderült, hogy az lesz az időmérő gépünk is, magabiztosan ültem be a gépbe másodikként. Szerencsére az időt látni lehetett, így azonnal tudtam, hogy az első körben már megelőztem az előttem kvalifikálót. Ezután már csak egy tiszta köröm volt, de így is sikerült megőriznem az első helyet az időmérő végéig. A versenyre a kettes gépet húztam, ami valamiért számomra egy nagy mumus, de tudtam, hogy az időmérőn látszódó nagy különbség miatt, ha higgadt maradok, nyerhetek. A rajt után sikerült azonnal egy kis előnyt szereznem, amit aztán folyamatosan növeltem a verseny végéig. Gratulálok a többieknek is!”

2. helyezett – Hagyáné Kriszti

„ A G1 is a kedvenc pályáim közé tartozik, ez látszott a szabadedzésen is. A vége felé már egész jó időt futottam. De sajna az időmérőn a 10-es karttal volt egy kis kavarodás: nem indult, lefulladt majd alig pörgött föl a motor, így egy kicsit idegesen indultam az öt körre. Közepes időt sikerült futni. De végül ez is elég lett a 2. rajtkockához. A verseny ritmusát egész jól elkaptam, Nikitől kicsit leszakadva pozíciómat megtartva értem a célba. Így úgy tűnik sikerült bebiztosítanom a bajnoki címemet. Bár Nikinek sokat köszönhetek, mert későn kezdte el a lány kategóriát. 🙂 Gratula a többieknek! 🙂 Találkozunk a Hungarokartban!”

3. helyezett – Fazekas Kitti

 

I-es kategória

Az egyes kategória időmérő edzésén Balázs Gergő bizonyult a leggyorsabbnak, mellőle kisebb meglepetésre, Raffay Kristóf indulhatott. A második sorból Dudás Bence és Miklósi Tibor rajtoltak. Bence rögtön az első körben letámadta Raffay Kristófot, és sikeresen meg is előzte, ezzel feljött a második helyre Balázs Gergővel meccsezni. A verseny elején még Nagy Leventének sikerült egy előzés, Katona Kristóf Győzőt tudta maga mögé utasítani. A sorrend ezután változatlan maradt, annak ellenére, hogy szinte a futam végéig egy bolyban autóztak a versenyzők. A leglátványosabb párharc talán Dudás Bence és Balázs Gergő között alakult ki, a győzelemért. Gergő ügyesen védekezett, és a pálya karakterisztikája is a hasznára volt, mivel itt elég nehéz az előzés. A Light kategóriás győzelme után duplázni tudott Gergő, megnyerte az egyes kategória versenyét is. Mögötte szorosan érkeztek a pilóták. A második helyet Dudás Bence szerezte meg, aki már Csömörön egy karnyújtásnyira került a bajnoki címhez, itt azonban úgymond könnyedén bezsebelte azt, tetemes pontelőnnyel. A harmadik helyen Raffay Kristóf végzett, aki első dobogós helyezését ünnepelhette. A befutók sorrendje a negyedik helytől: Miklósi Tibor (4), Tábori Norbert (5), Nagy Levente (6), Katona Kristóf Győző (7) és Zsigri Márton (8). A „B” döntőt a vasárnapi napon rendezték meg. Az „A” döntőben futott leggyorsabb kört Raffay Kristóf produkálta.

Nyilatkozatok:

1. helyezett – Balázs Gergő

„Az időmérőn megszereztem az egyes rajtkockát. A verseny sokkal nehezebb volt, mint a Light, mert a 6-os gépet húztam, ami nem nagyon tetszett nekem. Bence egész verseny alatt a sarkamban volt, ezért nagyon kellet figyelnem, hogy ne hibázzak. A verseny végén volt csak biztos mikor megláttam a kockás zászlót, hogy megnyertem a versenyt! Nagyon jó hétvége volt, mivel először tudtam mindkét kategóriában nyerni. Gratulálok a versenyzőknek!”

2. helyezett – Dudás Bence

„Nagyon vártam már ezt a versenyt, mert tudtam, hogy bajnok leszek. Nagyon szeretem ezt a pályát. A szabadedzéseken jó köröket tudtam menni, és ez biztató volt az időmérő edzés előtt. De sajnos az időmérő edzés nem a terveim szerint alakult, mert a 6-os gépen nem volt fék és én addig nem is mentem azzal a géppel. Úgyhogy az öt mért körből kettő kört csak arra pazaroltam el, hogy a megfelelő féktávokat megtaláljam. Az volt a baj, hogy a legutolsó körömben hibáztam egy nagyobbat. Így is az az időm lett a legjobb 34.816, és ha nem hibáztam volna, akkor lett volna kb. 34.500 körül. Végül így csak a harmadik helyet szereztem meg az időmérőn. Már a verseny előtt tudtam, hogy a rajtnál előreléphetek pár pozíciót A rajtom jól is sikerült, és a harmadik helyről előrejöttem a második helyig. Utána utolértem Gery-t és nyomás alatt tartottam végig. Minden körben néztem mi a gyenge pontja és melyik kanyarba tudnék elmenni mellette. Aztán jó párszor megpróbálkoztam megelőzni őt és sajnos nem jött össze, mert nem volt helyem. Így végül bekísértem őt a célba. Nem voltam boldog, de boldogtalan sem. Harmadik helyről rajtolva második hely az nem rossz ezen a pályán (ahol nem lehet előzni). De annak nagyon örültem, hogy bajnok lettem! Jó érzés volt bajnokként állni a dobogón. Ezeket a jó és szép eredményeket a papámnak küldtem, aki sajnos már nincs közöttünk. Gratulálok az ellenfeleknek, mert nagyon jók és gyorsak voltak. Megnehezítették a dolgaimat.„

3. helyezett – Raffay Kristóf

„A G1 a kedvenc pályám így jó eredményt akartam elérni. A szabadedzéseken egész jól mentem (34.201) amivel a nap 4. legjobb idejét futottam. Az időmérőn 4 körig nem tudtam összerakni egy kört sem, de az utolsó nagyon összejött és ezzel 2. lettem a végén.

A futamra egy jó gépet húztam, így tudtam, hogy lehet esélyem szép eredményt elérni. A rajtot ugyanúgy, mint a II-es kategóriába rosszul kaptam el. A rajt utáni első kört 3. helyen zártam. A futamon 4-en mentünk elöl, helyváltozás nem történt mivel itt, ha valaki nem hagy túl sok helyet az előzésre, akkor szinte lehetetlen pozíciót nyerni. Így tehát a futamon 3. helyen futottam be, aminek nagyon örültem, mivel első dobogós helyem. A következő futam Hungarokartban lesz, ahonnan nincsenek túl jó emlékeim, na de majd meglátjuk.”

8. helyezett – Zsigri Márton

“Az időmérőt nagyon elrontottam, mivel véletlen +6 kilót pakoltam be. Verseny előtt nagyon rosszul voltam, de úgy döntöttem, hogy mégis elindulok. Sajnos így betegen nem tudtam parádézni, ezért maradtam a 8. helyen, viszont most már meggyógyultam, szóval hungarokarton reszkessetek!”

 

II-es kategória

A 75 kg-osak időmérője volt a legszorosabb a szombati napon. Dévényi Zoltán a Battaring után újra pole-pozíciós időt futott, ezzel újabb jó esélye nyílt első győzelmének megszerzésére. A második időt Molnár György futotta, mögüle a második sorból az egyes kategória újdonsült bajnoka, Dudás Bence, és Raffay Kristóf vágtak neki a versenynek. A bajnoki cím várományosa, Propszt Roland csak a kilencedik időt futotta. Az első rajtot Bence kiugrása miatt vissza kellett inteni, másodjára viszont simán eljöttek a versenyzők, kivéve Raffay Kristóf, aki kicsit elaludt a rajtnál, ezért Dergez Berci és Gál Tomi két oldalról előzték meg őt. Az élen haladó Dévényi Zoli már az első körben meg tudott lépni Molnár Gyuritól, akit Bence kényszerített védekezésre. Pár körrel később Dergez Berci megelőzte Gál Tamást, majd a negyedik helyen haladó Dudás Bence után eredt. Ez Gyuri számára is jól jött, mert miután megérkezett mögéjük Berci, Bencének hátrafelé is figyelnie kellett, ő pedig el tudott szakadni. A tempója azonban kevésnek bizonyult Dévényi Zolival szemben, aki ekkor már fényévekre járt a többiektől. Menet közben Propszt Roland és Balogh Hungit István megelőzték Klenovszki Andrást. Berci érzékelte, hogy szabálytalanul előzte meg Gál Tomit, ezért visszaengedte, ám a futam végéhez közeledve újból megelőzte. A versenyt Dévényi Zoltán magabiztosan megnyerte, ezzel élete első győzelmét is megszerezve. A második helyen Molnár György érkezett, aki Zolihoz hasonlóan szintén értékes pontokat gyűjtött a bajnokságban. A dobogó harmadik fokára Dudás Bence állhatott fel. Bence mögött szorosan Dergez Bertalan (4) érkezett, majd az ötödik helyen Gál Tamás. A hatodik Ittzés Zsigmond lett, Propszt Roland (7) előtt. Roland ezzel a hetedik hellyel bebiztosította magának a megfelelő pontelőnyt az utolsó futamra, tehát megnyerte a kettes kategória bajnokságát. Mögötte a nyolcadik helyen Balogh Hungit Isvtán érkezett, majd Klenovszki András (9) és Raffay Kristóf (10) futottak be. A verseny leggyorsabb körét Dévényi Zoltán futotta.

A kettes kategória „B” döntőjét Katona Kristóf Győző (11) nyerte. A „B” döntő további sorrendje: Tábori Norbert (12), Beke Olivér (13), Vincze András (14), Györgyey Tamás (15), Csizmadia Tamás (16), Porcs-Makkay Ákos (17), Bubnó Lőrinc (18), Bubnó Márk (19) és Riba Gábor (20).

Nyilatkozatok:

1. helyezett – Dévényi Zoltán

„Szép jubileumhoz érkeztem, mert tavaly itt indultam először HCK-n, ráadásul pont úgy jött ki a lépés, hogy ez lett a kerek 20. versenyem. Azt tudtam, hogy a pálya fekszik, így mindenképp a dobogót tűztem ki célul. A szabadedzések elég jól sikerültek, így bizakodtam, hogy az időmérőt itt össze fogom tudni rakni. A 2-es géppel mentünk és sikerült az élre állnom, de azért még volt hátra pár ember, akitől tartottam. Végül megmaradt a pole. Következett a géphúzás, ami tökéletesebben nem is sikerülhetett volna, hiszen a 3-as gépet sikerült megkaparintani. Mögöttem Gyuri ugyan erős, de talán kissé “ideges” gépet húzott, így bíztam benne, hogy a futam elején el tudok majd szakadni. Ez így is történt, az elején kemény tempót mentem, hogy kiépítsek egy számomra biztonságos előnyt. Közben a visszafordítónál rendszeresen nézegettem, hogy a Gyuri-Bence páros mire megy egymással. Ekkor már Gyurinak sokszor védekeznie kellett, így kicsit visszavettem, és nyugodt tempóban, erőlködés nélkül haladtam. Mivel a mögöttem jövő versenyzők egymással voltak elfoglalva még ez is elég volt ahhoz, hogy növeljem az előnyömet és végül megszerezzem az első futamgyőzelmemet. Más géphúzással nem biztos, hogy ilyen könnyű dolgom lett volna, de örülök, hogy ezúttal élni tudtam a lehetőséggel. Köszönöm szépen a gratulációt a többi versenyzőnek, földi pályafutásom során már több sportban is kipróbáltam magam, de sehol sem éreztem ezt az őszinte közvetlenséget. Sok versenyző talán jobban örült a győzelmemnek, mint én magam, és ez nagyon jól esett. Nagyon örülök, hogy ezzel a győzelemmel az idényre kitűzött összes célomat meg tudtam valósítani, már tényleg csak erre vártam és most végre sikerült! Minden résztvevőnek gratulálok! Találkozunk az idényzárón, a Hungarokartban.”

2. helyezett – Molnár György

„Már három futamot is teljesítettem ezen a pályán, de soha nem sikerült dobogós helyet elérnem annak ellenére, hogy mindig az első háromba kvalifikáltam magam. Ennek ellenére nem volt kétséges számomra, hogy fekszik a pálya, nem úgy, mint a csömöri, néhány héttel ezelőtt. Az időmérőn viszonylag jó kört tudtam összerakni, mert nagyon koncentráltam, szükségem volt a jó eredményre a bajnokság és az önbizalom szempontjából is. Az egyik célom a hétvégére az volt, hogy Dévényi Zoli előtt végezzek, de természetesen ő vert meg időmérőn. Végigizgultuk a többiek gyorsköreit, de szerencsére nem tudtak minket megverni. Soha nem izgultam ennyire időmérőn. Tudtam, hogy Zoli előtt itt a nagy lehetőség, és megígértem neki, hogy nem megyek bele buta dolgokba. A géphúzások után tisztázódott bennem, hogy a második helyet akarom megtartani. Persze ez nem azt jelenti, hogy hagyom Zolit csak úgy nyerni, de látva a rajt utáni tempóját, és Bencét, aki engem üldözött, nehéz volt máson gondolkodni. Lövésem nem volt Zolihoz, úgyhogy a második helyemre fókuszáltam, amit sikerült megtartanom. A verseny végén szerencsére leszedték rólam Bencét is, így nyugisan be tudtam fejezni a maradék néhány kört. Az eredményemmel teljes mértékben elégedett vagyok, meg tudtam törni a G1-es átkomat. Gratulálok Bencének és a többieknek, de különösképpen szeretnék gratulálni Zolinak a győzelméhez, amiért keményen megdolgozott, és őszintén örülök, hogy mindkettőnknek sikerült elérni az erre az esztendőre kitűzött céljainkat. A Hungarokartnál nehéz hétvége vár ránk, mert elméletileg a korán időmérőzők hátrányban lesznek. A fő célom, hogy ezt az elméletet megborítsam és egy szép eredménnyel zárjam le az idei évet. Az bajnokságban az első hatban maradás már nem kérdés, viszont egy kis szerencsével még a második hely is elérhető. Megpróbálom a legjobb formámat hozni, majd a futam után összeszámoljuk a pontokat. Viszek egy kinyomtatott ponttáblázatot, hogy a srácokkal minél hamarabb kiszámoljuk, hogy mit is alkottunk idén.”

3. helyezett – Dudás Bence

„Az egyik kedvenc pályámra érkezett a bajnokság és tudtam, hogy most sok esélyem van rá, hogy egy jó eredményt elérjek itt a nagy fiúk között. Az időmérő edzésem nagyon jól sikerült körről körre javítottam az időmön és ez az idő harmadik helyre volt elegendő. Boldog voltam, hogy a második sorból rajtolhattam Első rajtnál véletlenül kiugrottam, úgyhogy ennek megfelelően volt egy második rajt is, ami nagyon jól sikerült és támadtam egyből Gyuri barátomat A támadásaimat sajnos sikerült neki visszavernie. Így jó pár körön át mögötte mentem és nagyon feltartott. Körülbelül a verseny felénél azt vettem észre, hogy a mögöttem lévő nagy boly felért ránk. Élén Gál Tomival és Bercivel, úgyhogy ameddig tudtam támadtam Gyurit, de nem tudtam megelőzni. Nagyon jól védekezett! Engem már Tomi támadott és rájöttem jobb, ha hátra figyelek, mint előre. Jó párszor meglökött Tomi és párszor majdnem kiperdített, de sikerült a támadásait visszavernem. Így végül a harmadik helyen értem be. Huszonhárom indulóból harmadik helyet megszerezni egy ilyen erős mezőnyben szerintem szép és jó eredmény! Nagyon jó verseny volt, tele volt izgalmakkal Gratulálok az ellenfeleknek, nagyon gyorsak voltak. Legfőképpen szeretnék Zoli barátomnak gratulálni, aki elképesztő tempót diktált az élen és megszerezte élete első győzelmét! Már nagyon várom a következő versenyt. Szeretném az évet győzelemmel lezárni!”

4. helyezett – Dergez Bertalan

„Az időmérő átlagosan sikerült, de nagyon szoros a HCK, a plusz 20kg-al nagyon nehéz dolgom volt. Ennek megfelelően a 6. hely jött össze. A 8-as gépet húztam, ami közepesnek számított. Kiderült, hogy bár a balos kanyarokban nem a legjobb, egyenesben nagyon erős gép. A rajtnál sikerült is rögtön előznöm egyet, es Gál Tomit is majdnem megfogtam. Végül nem akartam bajt, úgyhogy beálltam mögé. Aztán pár körrel később mégis belementem egy optimista előzésbe, miután Tomi Bencét üldözve kicsit elkapta a falat a visszafordítóban. Tudtam, hogy vissza kell engednem, de mivel lemaradt gondoltam varok par kort, hogy ne maradjak le emiatt. Hamarosan végérvényesen ráébredtem, hogy nem a legjobb gépben ülök, miután Tomi 2 kör alatt simán utolért. Ezután visszaengedtem magam elé. Láttam, hogy lassabb vagyok az előttem haladóknál, úgyhogy csak abban bíztam, hogy Tominak elborul az agya miközben Bencét támadja. Hosszú ideig vártam, de végül bejött, amire számítottam. Tomi belement egy optimista előzési kísérletbe. Ennek eredményeképp megelőztem es bár sokkal gyorsabb volt, tudtam, hogy pár körön keresztül már fogom tudni tartani. Két helyet jöttem előre, ami a G1-ben egész jó. Gratulálok Rolandnak a bajnoki címhez, illetve Zolinak az első győzelméhez! A lehető legrosszabbkor jött. 🙂 Azon túl, hogy visszatoltak Gyurival az 5. helyre a bajnokságban, Zolinak nagyon jó esélye van akár a második helyet is megszerezni az év végén. Ennek ellenére én sem adtam fel, hogy az utolsó versenyen feljöjjek a második helyre. Emiatt a Hungarokartban egy a megszokottnál agresszívebb versenyzéssel egyértelműen a győzelemért fogok menni. Rajt előtt mindenki ellenőrizze, hogy elindult-e a belső kamerája! :)”

 

III-as kategória

Gál Tamás nyerte a hármas kategória időmérő edzését, Molnár György és Dergez Bertalan előtt. Őket követték: Ittzés Zsigmond, Kocsi Viktor és Dévényi Zoltán, az első hatosból. A rajtnál tökéletesen jöttek le a versenyzők, egy előzés történt, méghozzá Nagy Koppány a nyolcadik helyre jött fel Miklósi Tibort megelőzve. Érdekesség, hogy az egész versenyen nem történt több előzés. Ez igazolja, hogy mennyire kevés előzési lehetőséget kínál a pálya, amelyet egyébként a legtöbb versenyző nagyon szeret. Emellett természetesen a versenyzők hibátlansága is hozzájárult a kevés előzéshez, hiszen a többi futamon azért megmutatták a pilóták, hogy lehet itt előzni. Gál Tamás már az első körökben gyorsabbnak bizonyult üldözőinél, néhány perc alatt biztonságos előnyt épített ki magának a rajt-cél győzelemhez. Mögötte a második helyen hasonló biztonságban Molnár György körözgetett. Kettejük versenye innentől nem volt túl izgalmas, nem úgy, mint Dergez Bertalané a harmadik helyen, aki az egész mezőnyt húzta maga mögött. Zsiga vezetésével változatlan sorrendben haladtak a versenyzők Berci mögött, néhány centiméterre egymástól. Berci nem az elengedéseiről híres versenyző, ezért nem volt vele könnyű dolguk. Ennek megfelelően a verseny leintéséig meg tudta tartani a harmadik helyét, a mögötte haladók pedig az eredeti sorrendben érkeztek be. A verseny utolsó körében Gál Tamás már szinte csak poroszkált a pályán, kereste az izgalmakat. az egyetlen izgalmat számára a kockás zászló mellett elsőként való elhaladás jelentette. A második helyen Molnár György érkezett, a harmadik Dergez Bertalan lett. Az őt követő had érkezési sorrendje: Ittzés Zsigmond (4), Kocsi Viktor (5), Dévényi Zoltán (6), Klenovszki András (7), Nagy Koppány (8), Miklósi Tibor (9) és Molnár Tibor (10). A leggyorsabb kört a győztes, Gál Tamás futotta.

Nyilatkozatok:

1. helyezett – Gál Tamás

“Már nagyon rám fért, hogy megint futamot nyerjek a néhány verseny óta tartó balszerencsék miatt. Nekem a G1 nagyon fekszik, úgy éreztem, hogy mindkét kategóriában, amiben indultam a dobogón a helyem, és legalább az egyiket meg kell nyernem. Az utóbbi sikerült a III-as kategóriában, ahol nagyon jó időt sikerült futnom. A pontverseny állása miatt ötödikként indultam és éreztem, hogy nagyon jó kört sikerült összeraknom, amivel van sanszom az első helyről indulnom és ezen a szűk pályán ez volt a cél. A verseny teljesen izgalommentes volt (amit annyira nem is bántam), így csak azért hajtottam, hogy az abszolút legjobb köridő is az enyém legyen. És ez is sikerült. :P”

2. helyezett – Molnár György

„A kettes kategóriához hasonlóan itt is a második helyre kvalifikáltam magam, amely eredménnyel meg voltam elégedve. A rajt után hasonló helyzet alakult ki, mint a másik futamon, hiszen Gál Tomi néhány kör alatt úgy elhúzott az űrgépével, hogy csak lestem. A köridőket láttam a kijelzőn, majd gyorsan borítékoltam egy Gál Tomi győzelmet. A második helyért igazából harcolnom sem kellett, csak néhány körig, mert Berciéket könnyedén le tudtam rázni. Miután kicsit leléptem, már nem is velem, hanem a mögötte haladóval foglalkozott. Nagyon örülök az ezüstnek, és szeretnék valami hasonló eredményt elérni az utolsó futamon is. Nem a kedvenc pályám, viszont nem mentem rajta rosszul sohasem. Kedves emlékkel fogok visszatérni a Hungarokartba, ahol életem első serlegét szereztem meg az idei év második futamán a kettes kategóriában.”

3. helyezett – Dergez Bertalan

„Jó kört mentem időmérőn, de szoros versenyben mégis csak a 3. helyen zártam. Kihúztam a 4-es gépet, ami reggel a legjobb volt, szabadedzésen 34.051-t mentem vele. Később aztán visszavettek belőle. Miután láttam, hogy Dévényi Zoli elhúzott a 3-as géppel 75kg-ban, tudtam, hogy Tomi az első helyről komoly tempót fog diktálni, és ha nem elózom meg Gyurit 1-2 koron belül, akkor már nem lesz esélyem ellene. Ekkor még bíztam benne, hogy a 4-es géppel könnyen meglesz Gyuri, aki az általam nem túl acélosnak tartott 10-essel ment. A rajt után szokás szerint erősen kezdtem a hideg gumikon, támadtam is Gyurit. Közben sajnos láttam, hogy Tomi szépen távolodik. Mar az elején gyanús volt, hogy Gyuri elhúzott az egyenesekben, az köridejeim pedig egyenesen hidegzuhanyként értek. Miután bemelegedtek a gumik Gyuri simán elhúzott es en egyre csak azon morfondíroztam, hogy miért megyek meleg gumikon is 35.7 körüli időket. Sajnos a visszatekerés túlzottan jól sikerült, úgyhogy lényegében az egyik leglassabb gép lett a reggeli leggyorsabból. Sok időm nem volt tűnődni, mert Zsiga 1-2 kör alatt utolért es örömmel konstatáltam, hogy én vagyok a leglassabb a pályán. Ennek eredményeképp egy jó kis 8 személyes vonat alakult ki velem az élen. Zsiga végig támadott, volt is 1-2 jó próbálkozása, de végül nem hibáztam és megtartottam a 3. helyet. Ez nem rossz ahhoz képest, hogy a többi kategóriákban 9,10,10 helyezéseket tudtak elérni vele, azaz lényegében legtöbbször utolsó volt.”

 

IV-es kategória

A kategória idei bajnoka, Dergez Bertalan volt a leggyorsabb a legnehezebbek időmérő edzésén. Mellőle Ittzés Zsigmond rajtolhatott. A második sorból Kádas Zsolt és Balogh Hungit István kezdhették meg a versenyt. A Szatory Józsi féle balesetet követően rövid várakozás után újra rajtolt a mezőny Dergez Berci vezetésével. Néhány körön át komolyabb előzési próbálkozások nélkül haladt a mezőny, majd Balla Gábor a hatodik helyen támadta az előtte haladó Molnár Györgyöt, aki 7-8 kör védekezés után nyitott kaput hagyott Gábornak. Ő ezt természetesen ki is használta és a célegyenes ráfordító kanyarban elment Gyuri mellett. A futam második felére Dergez Berci 1-2 másodperces előnyt alakított ki Ittzés Zsiga előtt. Zsigát hasonló távolságban Kádas Zsolt követte. Mögötte szorosan Balogh Hungit István körözgetett, majd Balla Gábor közeledett feléjük. Őt követően jött Molnár György, akit László Attila ért utol, miután megelőzte Godó Gábort. A legnehezebbek versenyét végül Dergez Berci megnyerte, Ittzés Zsiga (2) előtt. A dobogó harmadik fokán Kádas Zsolt ünnepelhetett. A negyedik helyet Balogh Hungit István szerezte meg, Balla Gábor (5) előtt. A további sorrend: Molnár György (6), László Attila (7), Godó Gábor (8), Szatory József (9), Mihályi Dezső (10). A verseny leggyorsabb körét Balla Gábor futotta. A négyes kategória „B” döntőjét a vasárnapi napon, az OAGB napján rendezték meg.

Nyilatkozatok:

1. helyezett – Dergez Bertalan – Hamarosan

„Az időmérőm nagyon rosszul sikerült, azt hittem most sokan meg fognak elózni. Éppen ezért nagy meglepetés volt, hogy megtartottam az első helyet. A 2-es gépet húztam, mögülem Zsiga a 8-assal jött. A 8-as időmérőn 3-4 tizeddel jobb volt a 2-esnel, plusz emlékeztem, hogy milyen durva rajtot csináltam vele a 75kg-ban. Egyszóval éreztem, hogy nem lesz könnyű versenyem. Az első rajtnál Zsiga megelőzött a hátsó egyenesben, de szerencsére a jobbosban kisodródott és vissza tudtam menni elé. Szerencsem volt, hogy nem ment el, úgyhogy nem nagyon örültem, amikor láttam a piros zászlót a kör végén. A következő rajtnál Zsiga gépével gondok voltak, így nagy késéssel, hideg gumikon rajtoltunk végül. Szerencsére ezúttal sikerült behúzódnom Zsiga elé es megtartottam az első helyet. Kicsit meglepődtem, hogy pár kör után Zsiga lemaradt, úgyhogy végül nem lett túl izgalmas a verseny. Az 2-3 másodperc előnyt tudtam tartani a verseny végéig. Az utolsó körben kicsit lelassítottam es megvártam Zsigát, hogy ő is minél közelebbről tudja élvezni a győzelmemet. 🙂 Hungarokartban 95 kg-ban a 10. győzelmemért fogok menni. Az a cél, hogy megszerezzem év végén a maximális 250 pontot.”

2. helyezett – Ittzés Zsigmond – Hamarosan…

3. helyezett – Kádas Zsolt

„A csömöri dobogó után még elszántabban érkeztem egyik kedvenc pályámra a G1 Kart Centerbe! A délelőtti edzések közepes eredménnyel zárultak a többiekhez képest, de a kvali eredményeit látva tudtam, hogy ha hozom az edzésidőmet, akkor nem lesz gond a top-10! A 10-es géppel kvaliztunk, ami nagyon ideges volt és nagyon kellett koncentrálni, hogy a lehetőségekhez képest jó időt menjek, de sikerült! A 3. helyre kvaliztam és a kaotikus futamkezdés után ott is fejeztem be a versenyt! Végig nyomás alatt voltam, de jól ismerem a pálya sajátosságait és a védekezéssel nem volt gondom! Nagyon örülök a dobogónak és várom a következő megmérettetést ahol ismét a győzelem a cél! :)”

 

Összefoglalva a történteket:

A Light kategóriában Sövér Laci a bajnoki címszerzése után kihagyta a futamokat, köztük a G1 Kart Centert is, ezt leszámítva úgymond papírforma eredmény született Balázs Gergő győzelmével. A lányoknál Hagyáné Kriszti egy ezüstéremmel behúzta a bajnoki trófeát, Garamvölgyi Niki pedig továbbra is remekel, mind a négy futamot megnyerte, amin indult idén. Az egyes kategória bajnoki címe Dudás Bence neve mellé került, aki Hagyáné Krisztihez hasonlóan a dobogó második fokán ünnepelhette ezt. Balázs Gergő megmutatta, hogy az egyes kategóriában is ott a helye. Raffay Kristóf megszerezte első dobogós helyét, majd remekelt a kettes kategóriában is, ahol Propszt Roland a hetedik helyen befutva bebiztosította magának a végső trófeához szükséges pontelőnyt, így a Hungarokartnál felszabadultan versenyezhet majd. A 75 kg-osaknál Dévényi Zoli megszerezte élete első győzelmét, amiért keményen megdolgozott idén. Immáron hat győztese van ennek a kategóriának az idei év eddigi 11 futamából. A hármas kategóriában Gál Tamás idén először nyerni tudott, mögötte Molnár György is az eddigi legjobb eredményét produkálta a kategóriában. A legnehezebbeknél Dergez Bertalan ismét nyerni tudott, miután az előző versenyen megszakadt a győzelmi szériája. A nagy sikert arató szimulátor versenyen – ahol a HCK résztvevői Sebastian Vettel autójával körözhettek a virtuális Hungaroringen – Halász Péter győzedelmeskedett.

A következő versenyeket – amik egyben az utolsók lesznek az idei versenynaptárban – a Hungarokartnál rendezi a bajnokság. A hat kategória bajnokai felszabadultan versenyezhetnek majd, viszont a többi előkelő helyezésre hajtó versenyző biztosan megnehezíti majd a dolgukat. A kettes kategóriában négy versenyző között dől majd el az utolsó futamon a bajnoki ezüst sorsa.

 

Szerző: Molnár György