HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

OAGB 4. futam – Csömör

Az Országos Amatőr Gokart Bajnokság a 4. fordulójához érkezett ami a mindenki által kedvelt Csömöri Kart Farmon került megrendezésre. Nézzük mi is történt a kategóriák futamain.

I.-es kategória:

Ebben a kategóriában az időmérő edzést a helyi pálya egyik kiválósága, Rébb Krisztián nyerte meg. Mögüle Antal Dávid és Bencze Tündi várhatta a rajtot. A 4. és 5. helyről a Báldi – Szetei páros várta a zöld zászló lengetését. A rajt zökkenő mentesre sikerült, Krisztián az élen máris el tudott lépni az első körökben. Antal Dávid nem sokáig tudta megtartani a második helyet, hiszen Bencze Tündi pár kör alatt el tudott mellette menni. Szetei Geri hasonlóan cselekedett Báldi Gergővel szemben, majd rá nem sokkal Dávidot is megelőzte így Tündi után eredt. A versenyen a legtöbb pozíciót Dudás Bence javította, aki a 8. helyről előre jött egészen a 4. helyig. Szetei Geri és Dudás Bence folyamatosan nyomás alatt tartották Tündit de nem tudták hibára kényszeríteni. Rébb Krisztián magabiztosan nyerte a futamot mögötte Bencze Tündi futott be a második helyen míg Szetei Gergely lett a harmadik. A további sorrend: Dudás Bence (4), Antal Dávid (5), Ádám Tamás (6), Garamvölgyi Niki (7), Báldi Gergő (8), Novák Bálint (9). A versenyben futott leggyorsabb kört Dudás Bence futotta meg 23,796-al.

Nyilatkozatok:

1. hely – Rébb Krisztián:

“Nagyon örülök, hogy életem első OAGB futamát megnyertem. A szabadedzéseken próbáltam összeszokni a számomra új gokartokkal, úgy éreztem nem sikerült, ezért is volt számomra meglepetés, hogy az időmérőn megszereztem az első rajtkockát. A versenyre a 10-es gokartot húztam, amiről tudtam, hogy jól megy, ezért izgatottan vártam a futamot. A versenyem viszonylag nyugisra sikeredett, mivel a verseny elején sikerült meglógnom a többiektől, és ezt az előnyt megtartva, megnyertem a futamot. Gratulálok a többieknek is, hisz erős mezőnyben indultam!”

2. hely –Bencze Tündi:

„Nagyon élveztem az egész napot, versenyt. Örültem, hogy az időmérőn a 3. helyet sikerült megszerezni. Eddig lezajlott versenyek közül, eddig ez volt a legjobb. A nap legjobb gépét is sikerült kihúzatnom… (Iminek szerencsés keze volt, köszi). A rajtra kicsit ráizgultam, így az első próbálkozásom korán indulásba fulladt. A következő viszont rendben sikerült, megtartottam a 3. helyet. Az első két helyezett szerencsémre elkezdett csatázgatni, amit sikerült kihasználni és így megelőztem az akkori másodikat. Utána jött néha védekeznem kellett, néha meg “pihenhettem” kicsit. Örültem mikor Karesz felmutatta az 5 kört jelző táblát, akkor már csak figyeltem, hogy ki ne adjam a kezemből a helyezésemet. Gratulálok a Többieknek is, jó kis verseny volt. „

3. hely – Szetei Gergely:

„Egy remek kvalifikáció után (engem is kérdezhettek, de Berciék még többet tudnának mesélni) az 5. helyen találtam magam, ami elég sovány, tekintve, hogy győzelemért utaztam le. Versenyen így az vált célommá, hogy felküzdjem magam dobogóra és közben reménykedtem, hogy a Dudás-Garamvölgyi páros – tudom, csúnya megfogalmazás – hátul marad. Sikerült kettőt előznöm, és végül a 3. helyen intettek le, ami jó eredmény, bár Bence (aki velem végtelenül korrekt volt, ezúton is köszönöm ezt a jó csatát) feltornázta magát 4.-re, így kevés ponttal lógtam el tőle. Nem baj, legalább izgi lesz. Ebben most ennyi volt. Én nem tudok 5. helyről nyerni, nem vagyok Riba Krisztián. „

II.-es kategória:

Csepregi Peti a hungaroringi remeklése után most az első helyről várhatta a rajtot, mögötte Szántó Tomi 7 ezreddel maradt le. A harmadikról Katona Kristóf míg a negyedik és ötödik helyről Boldizs Bence és Reich Balázs indulhatott. A rajt itt is hibátlan volt. Csepregi Peti és Szántó Tomi simán elfordult az első két helyen. Riba Krisztián megcsinálta a show-t a kategóriában, 5 előzéssel a kategória legjobbja volt és már a rajt utáni első pár percben feljött 1-2 pozíciót. A verseny talán nagy vesztese Boldizs Bence volt, aki a 4. helyről kezdte meg a versenyt de végül a 8. lett. Molnár Tibor egy hiba után visszaesett az utolsó helyre, ezen kívül Reich és Propszt páros közt történt helycsere. Csepregi Péter senkitől nem zavartatva megnyerte a versenyt, megszerezve ezzel első győzelmét. Szántó Tamás a második, míg Riba Krisztián a harmadik helyen ért célba fantasztikus tempót diktálva az egész futamon. A további sorrend: Katona Kristóf (4), Propszt Roland (5), Reich Balázs (6), Szetei Gergely (7), Boldizs Bence (8), Cseh Gábor (9), Molnár Tibor (10), Ebben a kategóriában volt „B” döntő is amit Vitanov Tamás – Dergez Berci sorrendben intettek le végül. A leggyorsabb kör ebben a kategóriában Riba Krisztián neve mellé fűződik, 23,852.

Nyilatkozatok:

1. hely – Csepregi Péter:

“Vártam már a csömöri hétvégét, ugyanis tavaly mikor itt jártunk, nem sikerült maradandót alkotnom egyszer sem. Úgy gondoltam, talán most jöhet valami jó verseny. Az időmérő jól sikerült, bár nem nagyon akartam elhinni hogy első lettem, ugyanis hagytam még az utolsó körben időt. A szerencse is mellém állt és kihúztam az egyik legjobb gépet a versenyre. A rajtom simán ment és sikerült is meglógni a többiektől, egészen addig amig elérkeztünk a le kőrözésekhez, ami már nem ment annyira egyszerűen, mint ahogy kellett volna. Kellően beragadtam az egyik versenyző mögé és csak két kanyar múlva sikerült elengednie. Ez kizökkentett egy kicsit és elkezdtem erőltetni a tempót. Ennek köszönhetően a gumik elmelegedtek és elkezdett rám felzárkózni a Tomi. Utol is ért, de sikerült levédenem a belső íveket és megtartani az első pozíciómat. Gratulálok a többieknek.”

2. hely – Szántó Tamás:

„Jó érzés megint nyilatkozatot adni, és újra dobogósnak lenni. A múltkori csalódás után ez most úgy kellett az önbizalmamnak, mint egy falat kenyér. Az időmérőn nem hagytam a körben olyan nagyon sokat, de Csepregi Peti még így is meg tudott verni pár ezreddel. A versenyen az elején nem találtam a ritmust, védekezésre is kényszerültem, de aztán összeszedtem magam, leráztam Katona Kristófot, és mentem Csepregi után. A körözéseknél nem vártam kék zászlókat, nem engedhettem meg magamnak, egyből mentem át akin lehetett. Ezzel sikerült egy keveset faragni Petihez képest, verseny utolsó köreire utol is értem, és onnantól próbáltam támadni, de szépen védekezett, az egyetlen belső-íves próbálkozásom meg számomra balul sült el. Így 2. helyen értem célba, ami azt hiszem a bajnokság szempontjából egy nagyszerű eredmény. Grat Petinek első győzelméhez.”

3. hely – Riba Krisztián:

hamarosan…

III.-as kategória:

Riba Krisztián visszatért az első helyre ismételten. Nem mást, mint a Kart Farm nagyágyúját Csáki Zolit előzte meg az időmérőn 8 ezreddel. A harmadik helyről Bakonyi Ákos jöhetett, míg mögüle a negyedikről Juhász Csaba, az ötödikről pedig Rátkai János várhatta a rajtot. A rajt után maradt a sorrend az eredeti felállásban, Csáki Zolinak folyamatosan védekeznie kellett így Riba Krisztián el tudott lépni az élen. Bakonyi Ákos folyamatosan támadta a 20 perc alatt Zolit, de hátra is kellett figyelnie, mert olykor-olykor megérkezett mögé 1-1 támadó szellemű pilóta. Rátkai Janinak sikerült megelőznie Juhász Csabit így feljött a 4. helyre, de nem sokáig élvezhette, hiszen Dudás Bence elvette tőle ezt a pozíciót és visszacsúszott az 5. helyre, majd később Topor Kálmán is elment mellette így a 6. helyen üldözhette az előtte haladókat. A 10. helyen Lencsés Bálint haladt, aki a gép gyengélkedése végett nem nagyon tudta a lépést tartani a mezőnnyel. Benula István 3 pozíciót veszített a rajt pozíciójához képest. Riba Krisztián senkitől sem zavartatva simán nyerte a csömöri derbit Csáki Zoli és Bakonyi Ákos előtt. A további sorrend: Dudás Bence (4), Topor Kálmán (5), Rátkai János (6), Juhász Csaba (7), Vitanov Tamás (8), Benula István (9), Lencsés Bálint (10). A versenyben futott leggyorsabb kör is Riba Krisztián nevéhez köthető 23,907-el. Így mester hármassal zárhatta a hármas kategória futamát.

Nyilatkozatok:

1. hely – Riba Krisztián:

hamarosan…

2. hely – Csáki Zoltán:

„A hármas kategória időmérője után mondták, hogy több mint két tizedet adtam a másodiknak. Ennek mindaddig örülhettem, amíg a Riba be nem fejezte az utolsó körét, mert kaptam tőle 8 ezredet. Mivel eddig ő se nagyon gyűjtögette eddig a pontokat, ezét jobbnak látta behúzni a kötelező 25 pontot, mint hogy velem szórakozzon! Nem volt más dolgom mint megőrizni a 2. helyet, de ez az Ákossal a nyakamban nem volt azért egyszerű feladat, hosszúnak is tűnt a futam. Battán is nehéz dolga lesz az időmérőt kezdőknek, de a cél ismét egy dobogós eredmény.”

3. hely – Bakonyi Ákos:

„A csömöri pálya az egyik kedvencem lendületes vonalvezetésével és a gyors kanyarjaival. Emellett előzni is lehet rajta. Általában…

Az időmérő gép elsőre kicsit furcsán viselkedett, de a végére úgy éreztem sikerült jó kört futni. Az idők alapján valószínűsíthető, hogy minél később ment valaki, annál jobbak voltak számára a körülmények. Végül a harmadik helyről indultam elég nagy szerencsével, mivel többen is pár századra voltak mögöttem.

Bár a gépem érezhetően jó volt, de nem tudtam mit kezdeni a stabilan védekező Csáki Zolival, másfelől hátrafele is folyamatosan figyelnem kellett, nehogy helyet veszítsek. Ezzel már harmadszor értem el harmadik helyet az idei 4 futam során, ami elég volt arra, hogy épp a bajnoki tabella elejére ugorjak. Ez utóbbinak nem annyira örülök, mert így Battán elsőként időmérőzök, és az sokszor nem jelent jót… Meglátjuk.”

IV.-es kategória:

A négyes kategóriában az idén először induló Juhász Csaba nyerte meg az időmérőt, mögüle Kovács Gyuri indulhatott. Németh Attila, Dergez Berci és végül az 5. helyről Somogyi Tomi jöhetett. A rajtnál szépen eljöttek a pilóták, az első hármas folyamatosan elkezdett elszakadni és egymás közt próbálták lerendezni, hogy ki az erősebb. Kovács Gyuri addig próbálkozott Csabinál, míg egyszer ki nem forgatta így vissza kellett engednie. Ekkor Németh Attila is elment így átvette a vezetést. Időközben Berci is felzárkózott és megelőzte Gyurit is és Csabit is. Nem volt szerencséje a Kartracing versenyzőjének, hiszen az utolsó körökben visszaesett a 4. helyre így leszorult a dobogóról. Attila végül megnyerte a futamot és Berci lett a második. Kovács Gyuri a harmadik helyre csúszott vissza a 2. helyről. A további sorrend: Juhász Csaba (4), Somogyi Tamás (5), Csáki Zoli (6), Pribilinszky Zoltán (7), Topor Kálmán (8), Szatory József (9), Vörös Imre (10). Ebbe a kategoriába neveztek legtöbben így 5 fős volt a „B” döntő. Nyuka Gabi nyerte Magyari Beck Szabolcs előtt. Váradi Tamás, Fehér Márton és Tölgyesi Ádám volt a további sorrend. A versenyben a leggyorsabb kört Németh Attila futotta 24, 190.

Nyilatkozatok:

1. hely – Németh Attila:

„Már idejét sem tudom mikor mentem ilyen jól! Én annak tudom be, hogy fogytam 15 kilót, és már nincs hátrányom a súlyom miatt, a versenytársak pedig annak, hogy szerencsém volt. De ez így van rendjén. a harmadik helyről rajtoltam, és keményen támadtam a Kovács Gyurit, aki a Juhász Csabit akarta leelőzni. Egy rossz előzési kísérlet miatt el tudtam menni a Csabi mellett, a Gyuri pedig lelassított, hogy visszaengedje maga elé a Csabit, így az élre kerültem. Sajnálom, hogy nem önerőmből előztem meg őket, de majd legközelebb.”

2. hely –Dergez Berci:

hamarosan…

3. hely – Kovács György:

„Eléggé bosszantó dolog a hungaroringi időmérő után itt is ezredekkel lemaradni a pole-ról, mivel úgy érzem, hogy mindkét helyszínen meglett volna a tempóm ahhoz, hogy megléphessek az élről. Mindenesetre gratulálok Juhász Csabinak ahhoz a bizonyos időmérős köréhez, szépen betalált. A futam viszont már igazi adok-kapok volt. Egy – talán túl korai – támadásomnál úgy éreztem, hogy szabálytalanul mentem el Csabinak, és kénytelen voltam Attyst és Csabit is elengednem, így tálcán átnyújtani a futamgyőzelmet. Ezután csaknem a futam végéig támadtam Csabit, amikor megérkezett a buliba Berci is, aki az egyik támadásomnál elkövetett hibámat könyörtelenül kihasználta. A végén örülnöm kellett a 3. helynek, amit az utolsó körben harcoltam ki. Batta és Lacháza, két kedvenc pályám következik hamarosan, ahol igyekszem majd javítani.”

A következő verseny a híres neves Battaringen rendezik meg ahova szeretettel várunk minden érdeklődőt és versenyezni kívánó gokart fanatikust.

Szerző: Rátkai János