HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK
Ariel Atom tesztlehetőség az OAGB és a HCK indulóinak

Ariel Atom tesztlehetőség az OAGB és a HCK indulóinak

20121007_arielatom_teszt_01A tavalyi évben két versenyzőnk már átélhette azt az élményt, amit egy Ariel Atom tesztvezetés jelent. A 2013-as évben ismét szeretnénk megadni ezt a lehetőséget versenyzőinknek, de idén nem csak ketten próbálhatják ki magukat ennek a 300 LE-s masinának a volánja mögött.

Terveink szerint 9 OAGB és 3 HCK versenyző nyerheti meg a tesztvezetések egyikét az alábbi lebonyolítás alapján.

Az évet 3 szakaszra bontjuk, minden szakaszt külön értékelünk. Szakaszonként 3 OAGB és 1 HCK tesztvezetés kerül átadásra.

1. szakasz: 2-3-4 futamok

2. szakasz: 5-6-7 futamok

3. szakasz: 8-9-10 futamok

Értékelés OAGB:

Az első szakasz végén minden versenyzőt a megszerzett pontjai alapján sorrendbe állítunk, és a legtöbb pontot szerzett 3 ember nyeri meg az 1-1 tesztvezetést. Aki több kategóriában indul, annak a különböző kategóriákban elért eredményeit nem lehet összevonni, minden kategória külön számít.

Pontegyenlőség esetén a szabályzatban található elvek alapján alakul ki a végső sorrend, ponteldobás nincs.

A második és harmadik szakasz után ugyanezen lebonyolítás alapján kerülnek ki a nyertesek, de egy versenyző csak egy alkalommal nyerhet tesztelést az év folyamán. Amennyiben újra ő nyerné meg a lehetőséget, úgy a sorrendben utána következő kapja meg a tesztet.

Értékelés HCK:

Az értékelés megegyezik az OAGB-vel, de itt szakaszonként csak 1 ember kap tesztelési lehetőséget.

Egyéb tudnivalók:

A nyeremények nem átruházhatók. Amennyiben a nyertes nem tud részt venni a teszten, úgy azt a sorrendben utána következő kapja meg.

Az Ariel Atom tesztvezetés feltétele a meglévő B kategóriás jogosítvány. Amennyiben a nyertes nem rendelkezik jogosítvánnyal, de jártas egy kézi váltós autó vezetésében, úgy elképzelhető, hogy részt vehet a teszten, ez egyénileg lesz elbírálva a tesztet szervezők által.

Az első szakasz végeredményét itt találjátok.