HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK
OAGB 12. futam – Hungarokart rev.

OAGB 12. futam – Hungarokart rev.

Végéhez érkezett az MNASZ Országos Amatőr Gokart Bajnokság 2013-as sorozata, a szezonzáró futamnak pedig a Hungarokart Gokart Center pályája adott otthont, ahol az éjszakai esőzések ellenére, hasonlóan a szombati HCK futamaihoz, nagypályán és fordított irányban mérték össze tudásukat a versenyzők. A kinti rész, a reggeli szabadedzéseken felért egy korcsolyapályával, de a napos idő és a szorgalmas körözgetések eredményeként, az időmérőre szinte teljes egészében felszáradt a pálya. Az utolsó futamon már csak az egyes kategóriában volt kérdéses a bajnok kiléte, a címre összesen 3 versenyző volt esélyes. Hogy pontosan mi is történt ezen a kellemesen hűvös novemberi vasárnapon, azt a lenti sorokból megtudhatjátok.

 


 

 

I. kategória

 

Kezdjük is rögtön ezzel a bizonyos 1-es kategóriával a vasárnapi nap összefoglalását. 3 versenyző, név szerint Szetei Gergely, Fühl Zoltán és Antal Dávid pályáztak a bajnoki cím megszerzésére, ám a pole pozíciót Naményi Gergely szerezte meg, 79 ezreddel előzve meg a második helyről induló Antalt, a második soron pedig Fühl osztozott Zsigri Mártonnal, Szetei számára pedig nem alakult jó a kvalifikáció, hiszen csak az 5. helyről várhatta a verseny megkezdését. Gaál Zsófia a hatodik legjobb időt gokartozta, akit Szabó Martin és Gyuris Gábor követtek az összesen 8 versenyzőt felvonultató kategóriában.

112-1A kategória szezonzáró futama olyan volt, akárcsak egy jól megrendezett mozifilm. Volt itt dráma, akció, érzelmek és egy fordulatokkal teli futam. A mezőny legszorgalmasabb tagjának kétségtelenül Gyuris Gábor bizonyult, aki már az első körben maga mögé utasította Szabó Martint, azonban amikor Gaál Zsófiát igyekezett megelőzni, hibázott, és Martin visszavette pozícióját. Ez azonban csak rövid ideig maradt így, hiszen Gábor ismét támadásba lendült, majd újra megelőzte Martint és a verseny második felében már Zsófia mellett is sikerült elmennie, 2 helyet javítva ezzel rajtpozícióján. A főszerep azonban nem az övé volt ezen a napsütötte, hűvös vasárnapi napon, hanem kétségtelenül a bajnoki címért csatázóké. Amennyiben a rajtpozíciónak megfelelően haladnak át a versenyzők a célvonalon, úgy Szetei Gergely lesz a bajnok, mely 4. címe lenne OAGB-s pályafutása során. Fühl Zoltán is tisztában volt ezzel, és minden erejét összeszedve végül sikerült megelőznie Antal Dávidot, így elméletben már ő állt a tabella tetején. A Zsigri Mártonnal a verseny eleje óta bíbelődő Szetei Gergely (akinek egy időre sikerült megelőznie Marcit, ám a manőverét szabálytalannak ítélte, és sportszerűen visszaengedte ellenfelét) is érzékelte a helycserét az élen, és még nagyobb elánnal vette üldözőbe Zsigrit, hiszen ha megelőzi, akkor újra ő fog állni a tabella legtetején. A nagy sietség meghozta az eredményét, és sikerült megelőznie Marcit, azonban a pálya kinti részén végrehajtott előzésben, a kanyar kijáratán gumifalba szorította riválisát, így a verseny után megóvva saját manőverét, a versenybírókra bízta a bajnoki cím sorsát. Aki azonban mindebből kimaradt, az Naményi Gergely, aki a mögötte történő csatáknak köszönhetően sikeresen épített ki egy biztonságos előnyt, mely egészen a kockászászlóig kitartott, annak ellenére, hogy Fühl Zoltán hatalmas tempót diktálva, az utolsó körökben már Gergely szélárnyékában utazott és valós veszélyt jelentett Gergely győzelmére. Ami tehát biztos, hogy a versenyt Naményi Gergely nyerte, mely nem mellesleg pályafutása első OAGB-s győzelme is, míg a dobogó második és harmadik fokára Fühl Zoltán, valamint Antal Dávid állhattak fel. A negyedik helytől kezdődően a befutó további sorrendje: Szetei Gergely (4), Gyuris Gábor (5), Gaál Zsófia (6), Szabó Martin (8) és Zsigri Márton (9). A verseny leggyorsabb körét Szetei Gergely gokartozta, a 11-es géppel és ideje 41,941 lett.

A szezonzáró futam tehát véget ért, de a bajnoki cím még nem dőlt el. Amennyiben Szetei Gergelyt megbüntetik, úgy Fühl Zoltán lesz a kategória új bajnoka, ha marad a jelenlegi állás, akkor viszont Szetei Gergely pályafutása során negyedszer is bajnok lesz. Ami biztos, az Antal Dávid bajnoki 3. helye, bár érdekesség, hogy eldobások nélkül jelen állás szerint ugyanannyi pontot gyűjtött az év során, mint Fühl Zoltán. Az összetett negyedik helyen Naményi Gergely fejezte be az évet, míg az ötödik és hatodik helyeken Gyuris Gábort, valamint Gaál Zsófiát találhatjuk. Gratulálunk mindenkinek az egész éves teljesítményhez!

 

Nyilatkozatok

 

112-1tNaményi Gergely (1. hely):

„Az utolsó futamnak a Hungarokart adott helyet, ahol szokásom jól menni. A szombati napból kiindulva láttam esélyt a győzelemre. A vizes pályán igyekeztem száraz íveket keresni, ám szerencsére felszáradt a pálya és sikerült egy pole-t futnom. Mögülem indultak a bajnokesélyesek, de jónak éreztem a tempómat. A verseny vége felé Fühl Zoli megközelített, de sikerült elég előnyt autóznom futam elején. Úgy gondolom ez egy megérdemelt győzelem, már csak a szombati flúgos futam miatt is.”

Fühl Zoltán (2. hely):

„Reggel, amikor odaértem nagyon örültem, hogy a pálya külső része vizes, mert nagyon szeretek vizes pályán menni. De azt is sejteni lehetett, hogy fel fog száradni, mivel a legnagyobb sajnálatomra utánpótlás nem jött. Már csak az volt számomra kérdés, hogy mikorra szárad fel. Végül a kvali előtt fölszáradt, így egyenlő esélyekkel vágtunk neki a kvalinak. A kvalim nem sikerült a legjobban, de a harmadik hellyel is csalódott voltam, mivel az egyik riválisom, Dávid előlem rajtolt. Annak tudatában, hogy ha előzök egyet és Szete az ötödik helyen marad, akkor én vagyok a bajnok. A bajnokság negyedik helyezettje eléggé le volt maradva, ezáltal felszabadultan, kockázat nélkül mentem a versenyen. A versenyzésemben ez meglátszott. Amilyen gyorsan csak lehet, át akartam lépni Dávidot. Végül sikerült is, csak Geri már sokkal előttem volt. Szép lassan közelítettem Gerire, de megtámadni már nem maradt időm így beértem a második helyen. Sokáig eléggé boldog voltam a bukó alatt, de amikor megláttam, hogy Marci nincs Szete előtt eléggé elszomorodtam. Mint ahogy később megtudtam, hogy Szete előzését vizsgálják, így a döntés alapján derül ki, hogy ki lesz a bajnok.Sajnálom, hogy így dől el a bajnokság, de ez van. Akár első, akár második leszek, boldogan fogok visszaemlékezni erre az évre, mivel ez volt az első AGB-s évem. Szeretnék gratulálni Naményi Gerinek első AGB-s győzelméhez! Gratulálok Mindenkinek!”

 


 

 

II. kategória

 

Tíz versenyző mérte össze tudását a kettes kategóriában, ahol már az előző futamon eldőlt a bajnoki cím sorsa, melyet Szántó Tamás szerzett meg, ám a további pozíciókért még minden nyitott volt. Az időmérőn Vincze András bizonyult a leggyorsabbnak és előzte meg 48 ezreddel a második helyről induló Porcs-Makkay Ákost. A harmadik pozícióból Molnár György várhatta a rajtjelzést, majd Antal Dávid, Szántó Tamás, Boldizs Bence, Reich Balázs, Propszt Roland, Túróczi Péter és az első versenyét teljesítő Vesszős Balázs következtek.

112_2Ha a széles nyomvonalú hangár utcai pályán nem láthattunk előzést, akkor a Hungarokart pályáján sem számíthattunk jobbra a kettes kategóriától. Azonban a szűk vonalvezetés és a gumifalak közelsége szemmel láthatóan meghozta a mezőny tagjainak az étvágyát. Vagy csak az a tény, hogy ez volt az idei utolsó futam. Így vagy úgy, egy pillanatra sem kellett unatkoznunk, bár voltak köztes időszakok. Az egész Antal Dávid hibájával indult, aki a belső pályára érve, eltalálta a gumifalat, amivel több pozíciót veszítve, Reich Balázs mögé érkezett meg. Ha már egy helyezést ajándékba kapott (többekkel együtt), akkor Boldizs Bence úgy volt vele, hogy jobb lenne ezen még egyet javítani, és nem sokkal később sikeres előzést hajtott végre Szántó Tamás ellen és vette üldözőbe a Porcs-Makkay Ákossal csatázó Molnár Györgyöt. Átugorva a verseny vonatozós részét, rátérve a verseny utolsó köreire, Boldizs Bence már olyannyira lőtávolságon belül volt, hogy sikerült bebújnia Molnár György mellé és két körrel a vége előtt átvennie a dobogó harmadik fokát, mely eredmény egyébként a végelszámolás szempontjából is kulcsfontosságú a számára. Molnár György ugyan megpróbálta a lépést tartani ellenfelével, de már nem tudott ellentámadást indítani, így kénytelen volt beérni a 4. hellyel, leszorulva ezzel a dobogóról, melynek legtetejére Vincze András állhatott fel, aki magabiztosan húzta be idei 3. győzelmét a kategóriában. Második helyre az idei első OAGB-s futamát teljesítő Porcs-Makkay Ákos állhatott fel, míg a dobogó harmadik fokát a már imént említett Boldizs Bence szerezte meg. A befutó további sorrendje: Molnár György (4), Szántó Tamás (5), Reich Balázs (6), Antal Dávid (7), Propszt Roland (8), Túróczi Péter (9) és Vesszős Balázs (10). A leggyorsabb kört Vincze András futotta meg az 5-ös gokarttal, ideje 41,191 lett.

A bajnoki cím sorsa tehát már eldőlt, amit az előző futamon Szántó Tamás szerzett meg, mellyel a kétszeres OAGB bajnokok táborát erősíti. Az összetett második helyet, a mostani győzelmével Vincze András kaparintotta meg, a bajnoki bronzot pedig Boldizs Bence. A tabella negyedik és ötödik helyén Molnár György, valamint Antal Dávid végeztek, a hatodikat pedig a tavalyi év bajnoka, Vitanov Tamás szerezte meg. Az eredményekhez és az egész éves teljesítményhez ezúton is gratulálunk mindenkinek!

 

Nyilatkozatok

 

112-2tVincze András (1. hely):

„Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy ilyen hajrát tudok bemutatni az év második felében. Természetesen minden erőmmel ezen dolgoztam, de tökéletesen tisztában voltam az erőviszonyokkal, azonban szerencsésen alakultak a körülmények és sikerült önmagamhoz képest a maximumot kihoznom ebből. Szombatból kiindulva tudtam, hogy fekszik a pálya, de nem voltam benne biztos, hogy sikerült átmentem a formámat. Végül összejött, az időmérős körömmel bár nem vagyok megelégedve, de rendben volt, futamon pedig el tudtam lépni a többiektől, köszönhetően annak, hogy egymással csatáztak. A leggyorsabb körnek külön örülök, bár semmi jelentősége. Gratulálok Ákosnak és Bencének is!”

Boldizs Bence (3. hely):

„Úgy indultam neki a hétvégének, hogy csak az év végi 2. hely elfogadható számomra.

Mikor odaértünk láttuk, hogy vizes a pálya, és elgondolkodtam azon, ha nem szárad fel a kvaliig, de sütni fog a nap akkor bajban leszek.

Nos így történt, kvalin folyamatosan száradt a pálya, és akik mögülem jöttek riválisok, mind előttem végeztek.

Rajt szokásosan rossz volt, azután Tomi bebújt Dávid mellé, megelőzte, és még én is eltudtam menni mellette.

Nem sokkal később Tomi hibázott, amit sikerült kihasználnom.

Közben Gyuriék nagy előnyt autóztak ki, amit 7-8 körrel a vége előtt elolvadt, mert Ákos és Gyuri gyepálta egymást, végül 3 körrel a vége előtt sikerült megelőzni Gyurit, így 3. lettem a futamon és “sajnos” a bajnokságban is, mivel Andris nagyszerű utolsó futamot produkált és az 5. helyről egészen a 2. helyig jött fel.

Gratulálok Tominak a bajnoki címért, és gratulálok Andrisnak a gyönyörű hajráért.”

 


 

 

III. kategória

 

Az összesen 11 nevezető felvonultató 3-as kategória mezőnyében az idei bajnok, Lencsés Bálint bizonyult a leggyorsabbnak és szerezte meg a pole pozíciót, mellőle, a második rajthelyről pedig Schreiber Roland várhatta a verseny megkezdését. Csáki Zoltán és Molnár György a második sort foglalhatták el, majd Porcs-Makkay Ákos, Vincze András, Pribilinszky Zoltán, Bernula István, Molnár Tibor, Délceg Máté és Ujfalusi Ákos következtek.

112-3A hármas kategória versenyén alapvetően két kérdés volt egész futam alatt, ezek pedig a következőek: Lencsés vagy Schreiber, Schreiber vagy Lencsés, valamint Csáki vagy mezőny, mezőny vagy Csáki. Hiszen míg Lencsés Bálint és Schreiber Roland már az első köröket követően faképnél hagyták a mezőnyt és saját, győzelemért folytatott csatájukra fókuszáltak, addig a harmadik helyen haladó Csáki Zoltán olyan elánnal védte pozícióját, hogy a mezőny többi részét felsorakoztatta maga mögött. A hatalmas tömörülésben persze minden versenyző szeretett volna előrébb kerülni, és míg Csákinak Molnár György állandó útitársnak bizonyult, addig mögöttük gyakran változott a sorrend. Az első helycsere Zoltán hibájából következett, hiszen eltalálva a falat, György és Ákos is összekoccantak, amit Vincze András használt ki és jött egy hellyel feljebb, majd a zűrzavarban Bernula Istvánnak sikerült megelőznie Pribilinszky Zoltánt. Nem sokkal később Porcs-Makkay Ákos újabb pozíciókat veszített a kinti részen és visszaesett Molnár Tibor mögé, akivel ezt követően látványos csatát vívtak. Az újabb helycserére egy újabb falba állás biztosított lehetőséget, hiszen miközben Vincze András megpróbált elmenni Molnár György mellett, külső ívre szorult, és amikor megpróbált visszatérni, már mellette volna Bernula István így a gumifal fogságában ragadt és csak az utolsó előtti helyen tudott visszatérni a versenybe. A futam végén még Porcs-Makkay Ákosnak gyűlt meg a baja a gumifallal és esett vissza az utolsó előtti helyre, de újabb helycserére már nem került sor a versenyen. A futamot tehát Lencsés Bálint nyerte, akit Schreiber Roland kísért át a célvonalon, és fel a dobogóra, a harmadik helyet pedig a mindvégig remekül védekező Csáki Zoltán kaparintotta meg. A befutó további sorrendje: Molnár György (4), Bernula István (5), Pribilinszky Zoltán (6), Molnár Tibor (7), Délceg Máté (8), Vincze András (9), Porcs-Makkay Ákos (10) és Ujfalusi Ákos (11). A verseny leggyorsabb körét Lencsés Bálint futotta meg a 2-es gokarttal, ideje 43,207 lett.

A 3-as kategória bajnoksága Lencsés Bálint toronymagas győzelmével ért véget, ám a szezonzáró futammal fény derült a további helyezések kilétére is, ami azért is volt érdekes, hiszen a bajnoki második helyezésért lényegében az egész aktív mezőny harcban volt. Végül azonban Bernula István bizonyult a második legjobbnak, míg a bajnoki bronzot Vincze András szerezte meg. Csáki Zoltán az összetett negyedik helyet tudhatja magáénak, mögötte 1 pontos hátránnyal Molnár Tibor következik, a hatodik helyen pedig Molnár György fejezte be a 2013-as szezont. Mindenkinek gratulálunk az idei évben nyújtott teljesítményéhez és eredményekhez!

 

Nyilatkozatok

 

112-3tLencsés Bálint (1. hely):

„A Hungarokart Center fordított menetirányú külső belső pályáján került megrendezésre a szezonzáró futam. A edzések nagy részén a külső pálya még vizes volt, így a versenyzők kipróbálhatták magukat a nem túl könnyű víz-slick kombón is.Edzések alatt szintén rengeteg trükköt kipróbáltam, és ezek annyira jól sikerültek, hogy a kvalifikáción sikerült megszereznem a polet, idén hetedszer.

Nem nyugodhattam meg, hiszen mögöttem az igen tehetséges Roli tartózkodott a rajtrácson. A felvezető körömön már éreztem, hogy ebből védekezés lesz. A gép kint alul, bent túlkormányzott volt. Rolival az elején megléptünk a többiektől, annak ellenére, hogy az időmérőn mutatott tempómhoz képest 2mp-et lassultunk, és még így is adtunk egy kört a mezőnynek Rolival, aki egyébként teljesen fair módon támadott, ahol tudott! A kockás zászlóig már nem engedtem ki a kezeim közül a győzelemért járó 25 pontot, így megszereztem pályafutásom 25. AGB győzelmét!

Ezzel együtt sikerült megdönteni egy rekordot is, amit Gere Tomi állított fel, még 2006-ban az AGB történetében. Ekkor az 1-es kategóriában 256 pontott szerzett (dobással 230). Az idény végén 262 (dobással 235) egységet neveztek a nevem mellett a 3-as kategóriában. A 2. Schreiber Roland, a 3. pedig az a Csáki lett, aki (a versenytempójából kiindulva)lehet rosszul értelmezte a fordított menetirányt!:):):)

A címvédés tehát 88 ponttal sikerült! A bajnokságban a 2. Bernula István, a 3. pedig (az igen sokat fejlődő) Vincze Andris lett!

Gratulálok mindenkinek,boldog vagyok ezzel az eredménnyel.

Folytatás 2014-ben!”

 


 

 

IV. kategória

 

A vasárnapi napon a 4-es kategória bizonyult a legnépszerűbb választásnak a versenyzők körében, hiszen összesen 12 versenyző kvalifikálta magát a futamra, kik közül a már bajnok, Kovács György repítette körbe leggyorsabban gokartját a pályán és kaparintotta meg a pole pozíciót. A második rajthelyről Topor Kálmán indulhatott, a második sorba pedig Kocsi Viktor és Márton Balázs kvalifikálták magukat. Nyuka Gábor az ötödik legjobb időt gokartozta, majd Csáki Zoltán, Murvai Tamás, Németh Attila, Hrenkó András, Kocsi Zsolt, Szatory József és Lovassy Árpád következtek.

112-4Nagy csaták, de kevés helycsere – nagyjából így lehetne röviden és tömören összefoglalni a „nehézfiúk” versenyét, ahol azért már az első körben láthattunk egy előzést Lovassy Árpádtól, ám Szatory József nem hagyta annyiban, és a futam első felében egy kellemes macska-egér játékot láthattunk a párostól. Az első négyes hamar elszakadt az üldözőbolytól, majd a körszámok előrehaladtával már páros táncot járva vívtak egymással, az élen Kovács György és Topor Kálmán, a harmadik pozícióért pedig Kocsi Viktor valamint Márton Balázs. Hasonlóan izgalmas duettet láthattunk az egész verseny során Nyuka Gábortól és Csáki Zoltántól, akik mögött Murvai Tamás próbált pozícióba kerülni, akit eleinte Németh Attila üldözött, de Attila végül 2 pozíciót veszítve, a 10. helyre esett vissza, amikor Hrenkó András megelőzte őt, a kanyar kijáratán azonban a gumifalba ragadt. A megtorpanásban András is jelentős időt, mi több, pozíciót veszített a nevető harmadik, Kocsi Zsolttal szemben, aki így hamar Murvai nyomába tudott eredni, de fogást már nem talált riválisán. A futamot végül Kovács György nyerte, az őt árnyékként követő Topor Kálmán előtt, a dobogó harmadik fokára pedig Kocsi Viktor állhatott fel. A befutó további sorrendje: Márton Balázs (4), Nyuka Gábor (5), Csáki Zoltán (6), Murvai Tamás (7), Kocsi Zsolt (8), Hrenkó András (9), Németh Attila (10), Szatory József (11) és Lovassy Árpád (12). A versenyben futott leggyorsabb kört Topor Kálmán jegyezte az 1-es gokarttal, ideje 41,209 lett.

A bajnok kilétére már a Battaringen fényderült, az előző futamon pedig Topor Kálmán bajnoki ezüstje is biztossá vált, a szezonzáró versennyel azonban lehullt a lepel a további, év végi díjazottak listájáról is. Az összetett harmadik helyet Csáki Zoltán szerezte meg, míg a címvédő Nyuka Gábornak idén nem alakultak kedvezően a dolgok, és végül a bajnoki negyedik helyen fejezte be a 2013-as évadot, megelőzve ezzel Somogyi Tamást és Szatory Józsefet. Gratulálunk mindenkinek az egész éves teljesítményéhez!

 

Nyilatkozatok

 

112-4tKovács György (1. hely):

„Nagyon fontos verseny volt számomra az utolsó verseny, mert bár a bajnokság korábban eldőlt, mindig jó dolog győzelemmel zárni az évet. Ezenkívűl nagy kihívásnak éreztem h Kálmit legyőzzem, hiszen óriási formába lendült az év végére. Elsőként kvaliztam, és sikerült egy remek kört összerakni, bár nem volt hibátlan. Mindenesetre a pole-hoz elég volt, így elölről indulhattam. A verseny során végig azonos tempót mentünk Kálmival  aki mögülem rajtolt. A futam elején “kidolgozott” kb 2 gokartnyi előnyt sikerült végig megtartanom vele szemben, és ezzel megnyerni a versenyt. Ez egyben azt is jelentette h mindhárom hungarokartos idei versenyt sikerült megnyernem ebben a kategóriában, amire nagyon büszke vagyok. Ami az egész szezont illeti, az ebben a kategóriában szerzett hét győzelmem elégedettségre ad okot, de messze nem volt tökéletes teljesítmény. A bajnokokkal és sok nagyon versenyképes sráccal teli mezőny komoly kihívás elé állított, ami persze így volt szép. Szeretném megköszönni mindenkinek a 4-es mezőnyéből és a többieknek is ezt az évet, megtiszteltetés volt veletek menni! Jövőre remélhetőleg találkozunk! :)”

 


 

 

Super GP kategória

 

Rátkai János szemmel láthatóan nem akarta a véletlenre bízni a bajnoki második hely megszerzését és közel 3 tizedes előnnyel zsebelte be a kategória pole pozícióját, mellőle pedig Schreiber Roland vághatott bele a 30 perces versenytáv abszolválásába. Vincze András és Nyuka Gábor a 3. és 4. legjobb időt gokartozták, őket Csáki Zoltán, Topor Kálmán, Kovács György, Pribilinszky Zoltán, Kocsi Zsolt, Hrenkó András és Lovassy Árpád sorrendben követték a többiek.

112-sgpA Super GP fél órás viadalán ugyan nem volt hiány előzésekben, hiszen már rögtön a rajtnál az időmérőt kihagyó, de a versenyen már rajthoz álló Porcs-Makkay Ákos tudott pozíciót fogni Lovassy Árpádon, a későbbiek során pedig a boxból a pályára visszatérő Topor Kálmán is előzött egyet, akkor Hrenkó Andrást, de egyértelmű volt, hogy a pálya adottságai miatt a versenyzők inkább egy jól időzített kiállásra játszanak. A pole-ból induló Rátkai János bár nem épített ki látványos előnyt az őt üldözőkhöz képest, mégis hibátlanul és villámgyorsan végrehajtott kiállásának köszönhetően a rajttól egészen a célig vezette a futamot, és egy pillanatra sem került veszélybe a pozíciója, annak ellenére sem, hogy a verseny elején Schreiber Roland szorongatta, majd az ő kiállását követően Vincze András próbálta tartani vele a lépést, mindhiába. A futam második felében még Pribilinszky Zoltántól és Porcs-Makkay Ákostól láthattunk egy oda-vissza előzést, de a mai napon a jó pozíciók elérésének egyik kulcsmomentuma a megfelelő ütemben végrehajtott boxkiállás volt. A futamot végül Rátkai János nyerte, aki mindezt megfejelte még a verseny leggyorsabb körével is, amit a 6-os gokarttal teljesített és ideje 40,999 lett. A dobogó második fokára Schreiber Roland állhatott fel, akit Vincze András követett a harmadik helyen. Nyuka Gábort a negyedik helyen intették le, majd Topor Kálmán (5), Kovács György (6), Csáki Zoltán (7), Kocsi Zsolt (8), Pribilinszky Zoltán (9), Porcs-Makkay Ákos (10), Hrenkó András (11) és Lovassy Árpád (12) következtek.

Az előző futamon Lencsés Bálint már megszerezte a kategória bajnoki címét, így a szezonzáró egyik legnagyobb kérdése az volt, hogy kié lesz a bajnoki ezüst, melyet végül a hungarokarti győztes, Rátkai János szerzett meg, az összetett harmadik helyen pedig Kovács György fejezte be az évet. Topor Kálmán a bajnoki negyedik helyet tudhatja magáénak a Super GP első évében, az ötödik és hatodik helyeken pedig Vincze András valamint Somogyi Tamás végeztek. Gratulálunk mindenkinek az eredményekhez!

 

Nyilatkozatok

 

112-sgptVincze András (3. hely):

„Meglepett, hogy a 3. helyet szereztem meg időmérőn, nem számítottam rá. Idén 3 futamot hagytam ki a kategóriában, és csak azért álltam itt rajthoz, mert ez a kedvenc pályám. A versenyen a 12-es gép remekül muzsikált, tudtam tartani a lépést az élmenőkkel, de azt is tudtam, hogy a kiállás megint egy kritikus pont lesz, ezért amennyire csak tudtam, elnyújtottam a boxot. A taktika mondhatni bejött, hiszen megint bénáztam egy sort, de végül visszajöttem a rajtpozíciómba – annyiból egy kicsit bosszantó, hogyha sikerül értelmesen végrehajtanom, akkor akár a második helyre is lett volna esélyem. De ez van, nekem ez a kategória tét nélküli volt és abszolút örülök ennek a harmadik helynek. Gratulálunk Janinak az újabb győzelméhez és Rolinak a második helyhez!”

 


 

 

A technikás és szűk vonalvezetés ellenére remek versenyeket szállított a Hungarokart pályája a 2013-as szezonzárón. Hamarosan madártávlatból is visszatekintünk az idei évre, mindhárom bajnokság szemszögéből, de előtte még útjára indul a már szokásosnak mondható Winter Cup, az OAGB téli kupasorozata, melynek első fordulójára már most lehet jelentkezni. Januárban pedig a díjátadóval zárul a 2013-as szezon, melynek végén sor kerül a bajnokok tornájára is.

 

Szerző: Vincze András