HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK
Változások az OAGB és a HCK szabályzatban

Változások az OAGB és a HCK szabályzatban

2014.05.16-tól az alábbi apró módosítások lépnek érvénybe az Országos Amatőr Gokart Bajnokság, és a Hobby Cart Kupa szabályzatában:

A törlésre került részek áthúzással, a bekerült szövegrészek pirossal vannak jelölve.

1.

Büntetés mértéke:

A büntetés mértéke mindig az adott szituációtól függ. A büntetés lehet: figyelmeztetés, egy vagy több hellyel történő hátrasorolás, a hátrányba kényszerített versenyzo mögé sorolás, a futam utolsó helyére sorolás, kizárás. Azonnali kizárás esetén nevezési díjat nem kötelező visszatéríteni.

Olyan esetekben, amikor nem megállapítható, de valószínűsíthető valamely versenyző felelőssége, úgy neki figyelmeztetés adható.

Figyelmeztetés esetén nem jár azonnali büntetés. A harmadik figyelmeztetésnél a versenyző automatikusan egy helyes büntetést kap. Egy futam alatt több figyelmeztetést is lehet kapni. Ha valakinek van már figyelmeztetése, és kap egy büntetést, ezzel az addigi figyelmeztetései nem tűnnek el. Amennyiben a versenyző párhuzamosan több kategóriában is indul, a figyelmeztetései külön kategóriánként számolandók, azok nem adódnak össze.

2.

Szabálytalanságok vizsgálata:

A szabálytalanságok a leadott óvások alapján kerülnek kivizsgálásra. Ha egy esettel kapcsolatban nem érkezett óvás, akkor azt a szervezok nem vizsgálják.

Kivétel ez alól, ha valaki olyan – esetleg szándékos – szabálytalanságot követ el, amellyel veszélyezteti a versenyzőtársai testi épségét. (pl.: kicsúszott versenyző visszajön a versenytempóban érkező elé, nagy sebességgel haladás a boxutcában, leintés utáni megállás, megpördülés, amely veszélyeztetheti a többi versenyzőt, stb.)

Szintén kivétel a teljesen egyértelmű, durva szabálytalanság, amelyben a vétlen versenyző felelőssége egyértelműen kizárható.

A beérkezett óvásokkal kapcsolatban az óvott és az óvást benyújtó versenyző is vizsgálat alá kerül. Amennyiben az óvások vizsgálatánál fény derül egyéb olyan szabálytalanságra más versenyzők részéről, amely nem lett megóvva, úgy a szervezők figyelmeztethetik a vétkes versenyzőt.