HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK
HCK és Endurance OAGB versenyzők a Rotax teszten – 2. felvonás

HCK és Endurance OAGB versenyzők a Rotax teszten – 2. felvonás

Négy versenyző lehetett ott október 15-én Kecskeméten, a Mezőhegyi Kupa csütörtöki edzésnapján, hogy kipróbálhasson egy Rotax Max versenygépet egy igazi versenypályán. Kővári Viktor és Berényi Ádám a HCK-ból, Horváth Hori Norbert az Endurance OAGB-ből jutott hozzá a tesztlehetőséghez, Topor Kálmán pedig a szombati versenyre jött el gyakorolni, amit az OAGB-ban nyert.

Berény Ádám:

berenyi_adam_rotax

“Először is köszönöm szépen az Amatőr Gokart Bajnokságtól kapott tesztlehetőséget. Esős idő várt minket Kecskeméten, de a kedvem mégis mosolygós volt:-))) Most mentem életemben először versenygokarttal. Nagyon vártam már. Egyszerűen fantasztikus élmény volt. Nagyon tetszett a pálya vonalvezetése. Jó volt érezni milyen gyorsan gyorsul a gokart. Könnyebb volt vezetni mint a Sodit. Miután elállt az eső a pálya elkezdett száradni és folyamatosan javultak a köridők. A leggyorsabb köridőm 40.00 lett. Remélem lesz majd még lehetőségem ezen javítani. Egy jól sikerült nap volt maradandó élménnyel.”

Kővári Viktor:

kovari_viktor_totax

“Szeretném megköszönnni a lehetőséget a HCK szervezőinek, hogy egy ilyen házi versenyt indítottak egy Rotax tesztre. Korábban még sosem vezettem ilyen versenygépet, örülök, hogy a tesztvezetők közé bekerültem. Mikor lementünk Kecskemétre, még kicsit szemerkélt az eső, de én már szerencsére száradó pályán kaptam lehetőséget. Már az első padlógáznál éreztem, hogy itt igen komoly vasról van szó. Nagyon meglepődtem, komolyan kapaszkodnom kellett, hogy bent maradjak a gokartban. Különösen a tapadás és a kanyarsebesség volt még ami lenyűgözött. Fantasztikus élmény volt összességében. Talán egyszer majd a jövőben rendszeresen is lesz lehetőségem ilyen gokartot vezetni.”

Horváth Hori Norbert:

hori_rotax

“Élvezetes volt vezetni, sajnos száradó pályán mentem esőgumival amitől nem tudtam nyomni neki igazán, de elsőre körbementem hiba nélkül és az élvezet is megvolt. Remélem lesz még alkalmas vezetni ilyet!”

Topor Kálmán: