HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK
OAGB összefoglaló 2016.02 – Hungarokart rev

OAGB összefoglaló 2016.02 – Hungarokart rev

Március 20-án, vasárnap az OAGB-s versenyzőké volt a terep a Hungarokartban, szombathoz képest változatlanul száraz pályán, a kinti és a benti részt egyaránt birtokba vehették tehát a versenyzők. A menetirány az első futamhétvégével ellentétben most az óra járásával megegyező volt.

——————————————————————————————————————————–

I.kategória

Az I-es kategória pole pozícióját 89 ezredmásodperc előnnyel Csernik Csaba szerezte meg Papp Dávid Róbert előtt, a harmadik helyről Deák Gyöngyvér indult. Az élen álló kettős hamar elszakadt a Deák Gyöngyvér – Nagy Marcell kettőstől. Papp Dávid Róbert végig szorongatta Csernik Csabát, aki viszont jól zárta a szöget, és újra győzött.

Csernik Csaba – 1. hely:

12513707_1172374236108467_2037536333025385060_oEgy jó időmérőzés után a pole-ból várhattam a zöld lámpát. Az első körben már éreztem, hogy nem lesz egyszerű futam. PDR már rögtön az elején támadni kezdett, emiatt kénytelen voltam védekezni. Egy – két alkalommal sikerült kisebb előnyre szert tennem, és ideális íveken autózni, de ez is kevés volt, hogy meglógjak. A verseny végéig maradt a kemény védekezés és végül sikerült megnyerni a futamot. Gratulálok PDR-nek és Gyöngyvérnek.

Papp Dávid Róbert – 2. hely

“A szabadedzéseken jó időket futottam, így bizakodva vártam az időmérőt. Sajnos az ottani időm a pole-hoz nem volt elegendő, így a második helyről vártam a rajtot. Számítottam rá, hogy Gyöngyvér és Marci csatázni fog mögöttem a harmadik helyért, így lesz időnk Csabival kicsit elhúzni, és küzdeni az első helyért. Így is történt, jót csatáztunk, küzdöttem a végéig, de Csabi ügyes rutinos versenyző, a pálya adottságainak megfelelően és jól védekezett, annak függvényében hogy az adott kőrben éppen milyen közel vagyok hozzá. Nem sikerült kimozdítani kényelmi zónájából, nem hibázott, így a rajt sorrendjében értünk célba, ismét második lettem. Jó verseny volt, örülök, hogy a második futamon is dobogós lettem, de dolgozom azért, hogy valamikor futamot is nyerjek. Gratulálok a többieknek!”

Deák Gyöngyvér – 3. hely

“Miután a tavalyi szezonban sikerült megszereznem a lány kategória bajnoki címét, izgatottan vártam a következő szezont, amit már az OAGB mezőnyében teljesítek.

Az egész téli szünetet felkészüléssel töltöttem, fizikálisan és mentálisan egyaránt igyekeztem felkészülni az előttem álló kihívásokra.

A szezon kezdete előtt azt tűztem ki célnak, hogy szeretnék dobogóra állni idén a fiúk között, így fantasztikus érzés volt már a második versenyen a harmadik helyen átszelni a célvonalat!

Kora reggel, amikor elkezdtem az edzéseket, már éreztem, hogy ebben az irányban sokkal jobban fekszik nekem a Hungarokart vonalvezetése, igyekeztem mindent beleadni és kihozni magamból a maximumot.

Egy ilyen erős mezőnyben nagyon sokat jelent egy jó időmérős kör összerakása. Erre sikerült jól felkészülnöm, a napon legjobb idejét teljesítve, egy hajszállal de Marci előtt találtam magam a listában, ami a harmadik helyet jelentette.

A versenyen végig csatáztunk Marcival, szorosan követett és várt a pillanatra hátha hibázom, de azért mégiscsak dobogóért folyt a harc… Nem hibáztam és sikerült végig megtartani a harmadik helyet!

Köszönöm a csapatomnak, az Atiore M///Sport-nak a téli szünet alatti kemény félkészítést és Molnár Attila Atiore csapatfőnöknek a sok segítséget, hogy én minden energiámmal a szezonra való felkészülésre koncentrálhattam.

Szeretném megköszönni Szilágyi Norbinak a félkészítést, a sok tanácsot és hogy végig izgulta értem a verseny minden pillanatát!

Szeretnék köszönetet mondani az AVC.hu-nak, hogy a szezont új sparco felszereléssel kezdhettem meg!

Az egész Atiore M///Sport már a hungaroringi versenyhétvégére készül, ahol  a csapat eddigi két versenyzőjéhez csatlakozik egy újonc versenyző, bár ö még csak HCK-n méretteti meg magát.Izgalmas versenyre számítunk, már nagyon várjuk!”

——————————————————————————————————————————–

II. kategória

A II-es kategóriában Fühl Zoltánt végig Csernik Csaba szorongatta, Marco Čambálik pedig Szabó Martinnal csatázott. Kollár Attila vezetésével az 5. helytől lefelé egy trió alakult ki, majd Papp Dávid Róbert a Red Bull felirat alatti részen be tudott szúrni Kollár Attila mellé. Pár kanyarral később Dömötör Patrik is követni tudta őt a jobb-bal kombinációban, azonban ő az előzés előtt két kanyarral megtolta ellenfelét, ezért a futam után vissza lett sorolva egy hellyel. Ugyancsak óvást nyújtott be Marek Valigura a 10. helyezett Nagy Marcell ellen, melyet a versenybírók elfogadtak, és Marcellt egy hellyel hátrébb sorolták.

 

Csernik Csaba – 2. hely:

11935112_1172374302775127_8359752781538100653_o“Az időmérő edzésben még maradt egy kis idő, de így is sikerült megszerezni a 2. rajtkockát. A rajt utáni első körökben meglógtunk Zolival, gyorsabbnak éreztem magam és a gépet is ezért támadni kezdtem. Sajnos hely nem volt az előzésre. A versenyt végül a 2. helyen sikerült zárnom. Gratulálok Zolinak és Marco-nak.”

 

Marco Čambálik – 3. hely:

“Vynikajúca organizácia, veľmi dobré preteky. Kvalifikácia nedopadla tak ako som čakal a štartoval som až z tretej pozície. V prvej polovici pretekov som odolával štvrtému jazdcovi, ale nakoniec v poslednej časti som už atakoval prvé dve miesta, no nepodarilo sa a skončil som na treťom mieste. Dráha a motokáry boli veľmi dobré. Užíval som si tieto preteky a mojim cieľom je dosiahnuť ešte lepší výsledok v prebiehajúcej sezóne.”

“Az idomérő jobban is sikerülhetett volna, mert csak a harmadik helyről startoltam. A futam első 10 percében a mögöttem lévő versenyző próbálkozott megelőzni, de végül is sikerült őt hátrahagynom és beérni az előttem lévő két versenyzőt. A gokártokkal meg voltam elégedve, a pálya jó volt előkészítve. Egyszóval élveztem a futamot. A célom az, hogy a következő versenyeken ilyen, vagy még jobb eredményeket érjek el.”

 

——————————————————————————————————————————–

III. kateória

A III-as kategória pole pozíciójára Lencsés Bálint csapott le, mögötte ketten is ugyanazt az időt futották a kvalifikáción: Molnár György és Gyuris Gábor. Lencsés a futamon elszakadt tőlük, míg az időmérős holtverseny szereplői egymással csatáztak. A 4. helyen Berényi Ádám tartotta maga mögött a mezőnyt. Dömötör Patrik az 5. helyről indult, egy előzési kísérlet közben veszített pozíciót Pataki Gáborral szemben. Ő próbált előzni, de őt előzték.

Gyuris Gábor – 3. hely:

12671861_1172374802775077_7015952198922876798_o“Második futam, második dobogó. Elégedett vagyok, habár van bennem egy kis tüske mivel Molnár Gyuri azonos idővel került elém a rajtrácson. A futamon gyorsabb voltam nála, de előzni nehéz a Hungiban Gyuri pedig nem hibázott. Hátra nem kellett figyelnem ezért külön élvezet volt a kergetőzés. A díjátadás élmény volt, kabaréba illett, jól szórakoztunk.”

 

——————————————————————————————————————————–

IV. kategória

12473809_1172374312775126_1957304568069042804_oAz első négy sorrendje nem változott a IV. kategória futamán az időmérőhöz képest. Az élen állók, Kocsi Viktor és Molnár György között bő volt a távolság, izgalmakat egyedül a 3-4. helyen végig együtt haladó Csáki Zoltán és Ujfalusi Ákos szolgáltathattak volna, de Csáki meg tudta tartani dobogós helyezését. A verseny elején, a kinti, hátsó jobb visszafordítónál a 6. helyért próbálta előzni Kővári Viktor Pribilinszky Zoltánt, de súrolta a falat a kanyar kijáratánál, lelassult, és Pataki Gábor be tudott szúrni mellé a balosban. A két gép nem tudott elfordulni egymás mellett, Kővári a falba állt, majd a verseny után óvást nyújtott be ezért az incidensért Pataki ellen. Az izgalmak a verseny utolsó perceire maradtak: a 4-5-6. helyen Ábrahám Krisztián, Pribilinszky és Pataki küzdött ekkor. Pribilinszky Ábrahám hibáját kihasználva bebújt mellé balról a Red Bull jobbos előtt, de ezt kihasználva előzte őt Pataki. Később Ábrahám megcsúszott a kinti, utolsó balosban, Pataki pedig meglökte őt a kanyar kijáratánál, nem tudta kikerülni, és a falba állt. A kettővel mögötte érkező Pribilinszky sem tudta elkerülni, ő is falba állt, majd kiszállt a versenyből.

 

Csáki Zoltán – 3. hely

“Nem hittem, hogy 3. Leszek a rajtrácson, mert nem futottam egyetlen jó kört se. Ezek szerint az utánam következők se…

Az első kettővel nem tudtam tartani a lépést, viszont miután pár kört védekeztem sikerült kicsit meglépni Ákos elöl. Amikor kezdtem fáradni, mentem ismét pár biztonsági kört, de a 3. Hely nem forgott veszélyben. Örülök a kettőből két dobogónak!  Gratulálok mindenkinek!  Találkozunk a ringen!”

 

——————————————————————————————————————————–

SuperGP

12525539_1172374796108411_3011009246989688652_oA SuperGP Kocsi Viktor rajt-cél győzelmét hozta. Kosztolányi Ádám több pozíciót is javított a kötelező boxkiállással tarkított versenyen, az 5. helyről indulva a dobogó második fokára állhatott, lejjebb tolva Szabó Marint és Molnár Györgyöt. Csáki Zoltán és Pribilinszky Zoltán pedig maga mögé utasította Ábrahám Krisztiánt. A sort Márton Balázs, Szántó Tamás, Deák Gyöngyvér és Lantosi Dániel zárták.

 

——————————————————————————————————————————–

A bajnokság éllovasai: Csernik Csaba az I. kategóriában a maximális pontot zsebelte be eddig, míg a II.-ban ugyancsak vezet, a III. kategóriában Lencsés Bálint nem talált eddig legyőzőre, a IV. kategóriát és a Super GP-t pedig Kocsi Viktor uralja. Folytatás április 10-én, a hungaroringi gokartpályán. Aki már biztosan tudja, hogy indul ezen, nevezzen mihamarabb!

Szerző: Sárdi Barbara