HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK
HCK összefoglaló 2016.09 – Kőbánya Ring rev.

HCK összefoglaló 2016.09 – Kőbánya Ring rev.

Ünnepi küzdelem várta az Országos Amatőr Gokart Bajnokság kilencedik fordulója alkalmából a HCK mezőnyét Kőbányán, hiszen éppen augusztus 20-án harcolhattak az elsőségért a megfordított menetirányban. A Light és az I. kategória csatái büntetéseket is hoztak, de a többi csoportban is voltak izgalmak, például utolsó körben eldőlt pozíciók és kisebb-nagyobb koccanások.

————————————————————————————————————————

Light kategória

A Light kategóriában Vida Benedek szerezte meg az első rajtkockát, majd Rédling Tamás, Polhammer Zoltán és Kiss Máté következett. A verseny izgalmait Németh Bálint garantálta, aki a hetedik helyről rajtolt, és egészen a harmadik helyig zárkózott fel. A rajtnál egyből elment Kovács Bence mellett, majd Polhammer Zoltánt előzte meg a hátsó nagy ívre rávezető kanyarban, Kiss Mátét az első kanyarban, végül Monori Mátét ugyanott, ahol Zoltánt. A versenyt nagy előnnyel nyerte Vida Benedek, Rédling Tamás és Németh Bálint előtt. Polhammer Zoltán – aki ellen többször is szabálytalankodtak – végül be tudott jönni a negyedik helyre, utána Monori Máté és Benedek Roland következett. Monori Máté azonban néhány manővere miatt 7 helyes büntetést kapott, így utolsóként zárt.

Nyilatkozatok:

lightVida Benedek – 1. hely:

Ismét Kőbányára érkeztünk, ami szintén ismeretlen volt számomra visszafele is, mert először versenyeztem itt. Az előző kőbányai versenyről jó emlékeim vannak, mert nyerni tudtam, és szerettem volna megismételni, ami sikerült is. A szabadedzésen ismerkedtem a rev. vonalvezetéssel, apa nagyon sokat segített, és ezt köszönöm neki. Az időmérőm nagyon jól sikerült, abszolút idővel pole lett. A versenyen a rajtolás után sajnos a piros zászló megálljt parancsolt. A második rajtnál figyeltem a védekezésre és az első kör után tudtam a saját íveket autózni. A gép jól működött, el tudtam menni Tomitól. A lekörözések kalandosak voltak, végül nyertem! Nagyon örülök az eredménynek, jól éreztem magam! Várom a következő versenyt Kulcson, mert itt indultam először gokartversenyen, inkább “kevesebb” sikerrel. Gratulálok minden dobogósnak!

Rédling Tamás – 2. hely:

Az időmérő jól sikerült, 2. helyezést értem el, Benedek és Zoli közé kerültem. Jó rajtot követően a mögöttem lévők csatározását kihasználva sikerült előnyt szereznem, és tisztes távolból az egész versenyt végigmenve megtartottam a pozíciómat. Jó verseny volt, tempós és élvezetesen vezethető. Gratulálok Benedeknek az első és Bálintnak a harmadik helyezésért és mindenkinek, aki versenyzett.

Németh Bálint – 3. hely:

————————————————————————————————————————

I. kategória

Az egyes kategória időmérő edzésén Keczeli Tivadar 5 ezredmásodperccel bizonyult gyorsabbnak Hajdú Ottónál. A versenyen már Ottónál volt az előny, és néhány körrel a rajt után sikerült is átvennie a vezetést. Az utolsó kanyar előtt, a pálya leghosszabb egyenesében Tivadar a belső ívet védte, de a kanyarban lecsúszott a belső ívről, és Ottó mellé tudott menni, így az első kanyarban megelőzte ellenfelét. Mosonyi Márk az ötödik helyről várta a rajtot, az indulásnál előzte meg Kurfis Gergőt, majd a harmadik körben, a hosszú jobbos ívre fordulva Bognár Dávidot. Az első három sorrendje nem változott, de Márkot ketten is megóvták. A rajthoz képest Kibédi Karesz tudott még előrébb lépni a nyolcadikról az ötödik helyre. Mögötte Deák Olivér ért célba, Tóth Sándor előtt, de Olivér a verseny alatt több szabálytalan védekezést és előzést is bemutatott, ezért visszasorolták az A döntő utolsó helyére.

Nyilatkozatok:

egyesHajdú Ottó – 1. hely:

Kedvenc pályáim közé tartozik Kőbánya, nagyon vártam, hogy ismételten a pályán körözhessek. A szabadedzéseken végig jó időket mentem, minden oké volt. Az időmérő elég szorosra sikeredett, Tivadar 5 ezreddel előttem szerezte meg a pole-t. Nagyon sajnálom, hogy Gergőnek és Sancinak így alakult a versenyük, pusztán csak azért, mert vannak emberek, akik nem képesek megérteni, hogy hogyan kell tisztességesen versenyezni! Azért mert többen forró fejűek, nem lehet mentség arra, hogy tönkretegyék mások versenyét! Borzasztóan felháborít! Összességében jó versenyem volt, az első 5 perc izgalmas volt, amíg meg nem sikerült előznöm Tivadart, mivel erősebb gépem volt, utána sikerült elszakadnom. Onnantól kezdve már csak a saját gondolataimmal kellett megküzdenem. Felsorakoztattam a műszaki hibák végtelen lehetőségeinek tárházát a verseny végéig, izgi volt. Külön köszönet támogatóimnak. Gratulálok a dobogósoknak!

Mosonyi Márk – 3. hely:

Nagyon vártam már ezt a versenyt, hiszen ez az egyik kedvenc pályám. A szabadedzések nagyon jól sikerültek, mindig benne tudtam lenni az első ötben. Ezután az időmérő következett, ami számomra egészen jól sikeredett, mert sikerült megszereznem a ötödik helyezést. A rajtom nagyon jól sikerült, be tudtam menni Gergő mellé és sikerült magam mögött tartani, ezután sikerült megelőznöm Dávidot, ami már a harmadik helyet jelentette. Ezután lesodródtam az egyik kanyarban, és visszaelőzött Dávid, de a rá következő körben sikerült visszaelőznöm, aminek nagyon örültem, és persze annak is, hogy sikerült megtartanom a helyet. Nagyon köszönöm, aki hozzá segített ehhez a versenyhez!

————————————————————————————————————————

II. kategória

A kettes kategóriában Ungvári Tamásé lett a pole, aki ezredre azonos időt futott Tóth Károly Karimóval. Cziranku Dániel indult a harmadik helyről, Kurfis Gergő és Hajdú Ottó elől. A legnagyobb izgalmak az élmezőnyben az utolsó két körben történtek. Az első kanyarban elfékezte magát Tóth Károly Karimo, aminek következtében a második kanyar után összeszedte az üldözőket, és hárman mentek egymás mellett, Hajdú Ottó, Cziranku Dániel, és Kurfis Gergő. Ottó jött ki a legjobban az esetből, ugyanis pár kanyar elteltével ő vezetett Dani és Gergő előtt. Az utolsó körben azonban védekeznie kellett, és elrontotta a hátsó hosszú jobb kanyarra való ráfordulást, szűken kezdte, de szélesen jött ki, így Dani be tudott menni mellé, és az utolsó körben visszaszerezte a harmadik helyet. Az első három tehát Ungvári Tamás, Tóth Károly Karimo és Cziranku Dániel lett, majd következett Hajdú Ottó, Kurfis Gergő, és Bencze Tünde, aki a kilencedik helyről zárkózott fel a hatodikra.

Nyilatkozatok:

kettesUngvári Tamás – 1. hely:

Nem egyszerű, de mégis élvezetes versenyem volt Karimo előtt. Nagyon sportszerűen és egyben kitartóan támadott végig. Eddig ismeretlen érzést ismerhettem meg, először sikerült gokartversenyt nyernem. Bízom benne, hogy a következő versenyen sem lesz rosszabb az eredmény. Ha már a következő versenynél tartok, akkor tudatnám is veletek a számomra igencsak keserű hírt, legközelebb csak a hazai pályámnak tekinthető Budaringen fogok újra gokartozni veletek. Ennek oka, hogy addig huzamosabb ideig külföldön leszek a párommal. Így tehát szeretnék addig is mindenkinek balesetmentes, jó versenyzést kívánni!

Tóth Károly Karimo – 2. hely:

Másodjára megyek ezen a pályán, tavaly év végén mentem rajta ebben az irányban. Akkor még csak “B” döntős voltam. Az idő ismét nagyon jó volt, szerencsére nem volt eső. Az edzéseken egész jó időket tudtam menni, de az időket nézve az első 4-5 pilóta ismét gyorsabb volt picit. Az utolsó két edzésen az 5 körös időmérő szerint gyakoroltam. Az időmérő után nagyon meglepődtem. Megnéztem az időm, és az első helyen találtam magam. Nem igazán hittem a szememnek. Ám Ungvári Tomi pontosan ugyanolyan időt ment, mint én: 29,259-et. De mivel neki a 2. leggyorsabb köre volt, így ő indult az első helyről. A rajtom jól sikerült, és ismét sikerült jól védekeznem. Párszor belső íven bepróbálkoztam Tominál, egyszer össze is értünk, de mivel nem voltam biztos abban, hogy tiszta előzés volt-e vagy sem, inkább visszaengedtem. Végig nagyon izgalmas és fair csatát vívtunk. Nem gondoltam volna, hogy a battai dobogó után ismét dobogóra állhatok. Ezzel a 2. helyemmel pedig fel tudtam jönni az 5. helyre a bajnokságban. 6.hely volt a cél, szóval roppant boldog vagyok. Remélem, nem rontom el ezt a helyezést az utolsó 3 versenyen. A következő verseny Kulcs, itt még nem mentem soha. De ígérem a srácoknak, már az első edzésen maxon fogom nyomni. Köszönöm ismét a sok-sok segítséget Bauer Krissznek, Cziranku Daninak és Farkas Gabinak.

Cziranku Dániel – 3. hely:

Őszintén szólva, ezen a hétvégén egy kicsit elaludtam. Elég sűrűre is sikeredett az előző verseny óta eltelt kevéske idő, teljesen ki is maradtak a gyakorlások. A 75 kg és a 85 kg-os súlycsoportokban ennek ellenére sikerült matematikailag is biztosítani a bajnoki címet, viszont a 95 kg-os küzdelem a felettébb szerencsétlenül alakult kőbányai futamot követően most lett csak igazán szoros. Semmi okom ünneplésre, a kulcsi hétvégén mindent be fogok vetni, hogy a handicapet jelentő 22,5 kilogrammos ballaszt súlyból lejjebb faragjak. Ebben a sportban képtelenség az eredményt kontrollálni, viszont a kemény munka, lemondás és áldozat mindig kifizetődik. Ez lesz az utolsó három forduló mottója, útban egy esetleges harmadik bajnoki cím felé.


III. kategória

A hármas kategóriában Németh Viktor szerezte meg a pole pozíciót Barna Krisztián és Temesvári Csaba előtt. Németh Viktor zavartalan verseny után győzött. Temesvári Csaba az első körben előzte meg Barna Krisztiánt, a pálya két leglassabb kanyarja között. Cziranku Dániel az ötödik helyről indult, de már az első körben feljött az akkor még képzeletbeli dobogóra. A rajtnál előzte meg Farkas Gábort, majd Temesvári Csabát követve a hosszú jobbosban Barna Krisztiánt. Ugyanebben a kanyarban a verseny kétharmadánál ment el Temesvári Csaba mellett, aki az ellenfelein kívül elszakadó bordavédőjével küszködött. A hatodik helyre Varga Zsolt jött fel, akinek ehhez Ungvári Tamást kellett megelőznie. Zsolt az első kanyar féktávján ment be Tamás mellé, aki épp egy gokartnyi helyet hagyott az előzésre. A futamot Németh Viktor nyerte Cziranku Dániel és Temesvári Csaba előtt, majd Barna Krisztián, Farkas Gábor és Varga Zsolt következtek az első hat helyen.

Nyilatkozatok:

harmasNémeth Viktor – 1. hely:

Egy tökéletes versenyhétvégét tudhatok magam mögött. Minden összejött, jól mentek az edzések, a pálya kifejezetten szimpatikus volt. Csak arra koncentráltam, hogy az időmérő jól sikerüljön, mert a pálya vonalvezetése lehetőséget ad a védekezésre és akár egy gyengébb géppel is megvédhető a pozíció. Az időmérés jól sikerült, a pole pozíciót megszereztem és egész jó gépet is húztam, így bizakodva vártam a rajtot. Következő célom az volt, hogy a rajtot követő hosszú jobbos utáni erős jobbosban én forduljak el először, onnan pedig már egyenes út vezet a kockás zászlóig. Az hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, hogy egy könnyű győzelmen vagyok túl. Gratulálok Daninak és Csabinak a dobogóhoz.

————————————————————————————————————————

IV. kategória

A négyes kategóriában első pole pozícióját szerezte meg Barna Krisztián, aki Németh Viktort és Miskolczi Norbertet utasította maga mögé. A verseny feléig vonatozást láthattunk, Barna Krisztián tartotta maga mögött az üldözőket, majd az utolsó kanyar kijáratánál túl széles ívre került, Németh Viktor pedig bement mellé, és átvette a vezetést. Krisztián megcsúszott, Miskolczi Norbert nem tudta kikerülni, így nekiment a keresztbe álló gokartnak, aminek következtében Norbertet megelőzte Mórocz László. Később Temesvári Csaba is elment Norbert gokartja mellett, a hosszú jobbosra való kigyorsítás során, majd Murvai Tamás és Cziranku Dániel is. Murvai Tamás a tizenegyedik helyről indulva zárkózott fel az ötödikre, de a verseny végén Cziranku Dániel visszaelőzte őt a pálya leglassabb kanyarjában, aminek következtében Tamás a pálya szélére kényszerült. A futamot a hármas kategóriához hasonlóan Németh Viktor abszolválta elsőként, majd Barna Krisztián és Temesvári Csaba volt a sorrend. Ezután következett Mórocz László, Cziranku Dániel és Murvai Tamás.

Nyilatkozatok:

negyesNémeth Viktor – 1. hely:

Nem tagadom, nagyon nagy drukkal, komoly elszántsággal vágtam bele a 9. futamba. Egyértelmű célom a futamgyőzelem volt ebben a kategóriában, hisz nagyon szoros versenyben, a bajnokság állásában ott loholok Dani mögött a második helyen és minden erőmmel azon vagyok, hogy átvegyem tőle a kategória vezetését, ahhoz pedig futamokat kell nyernem. Az edzések nagyon jól mentek, ami adott némi önbizalmat és reményt a célom eléréséhez. Az időmérő elég szoros volt és álomszerűen kezdett alakulni, mert Dani az 5. helyre kvalifikálta magát, ám sajnos az utolsó pillanatban letaszított a pole pozícióról Barna Krisztián, így a második helyről indultam. Tudtam, ha jó gépet húzok, akkor meg lehet az első hely is. Az 5-ös gépet kaptam.   A rajt jól sikerült, megtartottam a pozíciót és megkezdtem a támadást. A futam első fele nagyon izgalmas volt. Krisztián alatt nem muzsikált túl acélosan a gokart, így folyamatos nyomást gyakoroltam rá, de mögöttem se volt nyugodt a helyzet. Norbi és Laci keményen űztek minket és nagyon figyelni kellett hátrafele is. Krisztián nagyon keményen és jól védekezett, végül a táv felénél sikerült megelőznöm a célegyenes utáni jobbosban. A verseny második fele gyerekjáték volt, elszakadtam az üldözőktől és behoztam a gépet az első helyen. A figyelmem inkább arra összpontosult, hogy Dani hol végzett, az 5. lett. Nagyon jó verseny volt, minden szempontból, még két ilyet…  Gratulálok Krisztiánnak és Lacinak a dobogós eredményekhez.

Barna Krisztián – 2. hely:

Elég jól sikerült szombati nap volt, úgy látszik jól időzítettem a 4.kat.-ban való első indulásomat. Jó érzés volt megszerezni, az első pole-t. A 3.kat-ban sem volt rossz a második hely az időmérőn, de az egyes rajtkocka az, amit mindenki meg akar szerezni. A versenyeken csak a rutintalanságomnak köszönhetően vesztettem pozíciókat, de hát először versenyeztem itt is. Ezekből  tanultam. A gokartokba sem “húztam bele” finoman szólva, de természetesen ezekkel is tudni kell  normálisan védekezni. A második helynek is örülök, bár nyilván mikor az ember saját kezében van a lehetőség a győzelemhez,akkor nem jó elvesztegetni azt. Fair verseny volt mindkettő (3.-4.kat.), gratulálok Viktornak a kettős győzelemhez, a dobogósoknak és természetesen mindenkinek aki részt vett a versenyeken. Azt gondolom, ez egy elég erős mezőny, mármint a HCK-hoz képest, sok tapasztalt versenyzővel,ügyes srácokkal. Várom a következő helyszínt, hogy azt is megtanulhassam, és további tudást, illetve megtett kilométert gyűjthessek.

Mórocz László – 3. hely:

Igazán vártam a kőbányai fordulót, mivel az elmúlt két futamon nem tudtam indulni. Kicsit tartottam is a több mint 2 hónapos kihagyástól, hiszen azóta nem ültem gokartban. Az első edzésen meglehetősen kényelmetlenül éreztem magam és fizikailag is megterhelő volt, így nem jó előjelekkel vártam a folytatást. Szerencsére kizárólag csak arra a fél órára volt igaz a jóslatom, mert az azt követő edzések egyre jobban sikerültek. Hasonlítva mások tempójához az enyémet, elég bíztatónak tűnt az. Az időmérőn próbáltam a biztos stabil kört összerakni, mivel legutóbb Battaringen túlerőltettem a köreim a biztató edzésjelek után. A helyzet teljesen hasonló volt, így nagyon koncentráltam a hibamentes vezetésre. Ez gyakorlatilag sikerült, közel elégedett voltam magammal. Sokáig a 2. helyen tanyáztam az időmérőn, sajna a legeslegvégén két helyet vesztettem így maradt a 4. startpozíció. A rajtot megelőzően izgatott voltam, hiszen tudtam mögöttem Dani azonnal támadni fog. Pár kör után Viktor harcba száll az első helyért, arra figyeltem, hogy az esetleges támadásaiból én is előnyt kovácsolhassak. A terv bejött hiszen Miskolczi Norbit sikerült megelőznöm és Barna Krisztián után eredtem. A tempómat jobbnak éreztem, párszor próbálkoztam is bebújással, de végül úgy döntöttem biztosra megyek. Nehéz volt támadnom, mivel egész futamon talán 4-5 tiszta ideális íven való köröm volt. A nyomás csak nőtt, mikor félrepillantva megláttam Temesvári Csaba fekete sisakját. Csaba talán a legjobb támadójátékos a kategóriában így minden ívet 100 %-osan fognom kellett. Az utolsó 3 kört kizárólag védekezésre fordítottam, Nagy megkönnyebbülés volt látni a kockás zászlót, igazi katarzis volt beérni a 3. pozícióban. Gratulálok Viktornak a győzelemhez, valamint Krisztiánnak a 2. helyéhez. Köszönöm a családomnak, barátaimnak a támogatást, külön öröm volt, hogy ezúttal a párom is elkísért, így a megszerzett serlegnek hatványozódott az értéke.

 

A bajnokságot a Light kategóriában Vida Benedek, az I-esben Hajdú Ottó, a II-esben, a III-asban és a IV-esben Cziranku Dániel vezeti.

Szerző: Sárdi Barbara