HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

03.15 – Ismét 3 órás csapatverseny a G1 Kart Centerben

Március 13.-án péntek este és 14.-én szombaton újra 3 órás versenyt tartottak a G1 Kart Centerben. A verseny egyik különlegessége volt, hogy a csapatok ezúttal az óramutató járásával ellenkező, azaz fordított menetirányban körözhettek.

A tavalyi OAGB bajnokok tornáját leszámítva még senkit nem engedtek visszafele körözni a G1-ben, és akkor is a mindössze egy kör időmérő erejéig. Így ez az irány minden csapat számára ismeretlen volt, csupán a csapatonkénti három menet szabadedzés állt a versenyzők rendelkezésére a pálya megismerésére.

Ezúttal 6 csapat vágott neki a küzdelemnek, a legtöbb csapat 3 főből állt, kivéve a legutóbbi győztes Gokartmaniát, ahol két versenyző váltotta egymást.

A szabadedzés 23-óra után vette kezdetét, ez után 3 kör időmérő edzés csapatonként egy fővel sorsolt gokartokkal, a verseny pedig szombat 0-óra után kezdődött. A legutóbbi versennyel ellentétben, ami 9 etapból állt, ezúttal 6 etapra osztották fel a 3 órát, azaz minden csapat ötször cserélt gépet, egy etap pedig fél órán át tartott, a legutóbbi 20 perccel ellentétben. A hosszabb táv azonban senkinek nem okozott problémát.

Az időmérő edzésen a Gokartmania Janecskó Adriánnal szerezte meg a pole pozíciót, az utolsó körben dobott gyors körének köszönhetően, amivel a 3. helyről lépett előre. A 2. rajtkockát a Team Leader csapat érte el Herman Tibor jóvoltából, mindössze századokkal lemaradva. 3. Farkas Csaba- Oros Ferenc- Pinkert Gyuri trióból Farkas Csaba, őket a GMA követte Kolibács Jenővel, 5. Mészáros Zoltán- Topor Kálmán- Nyuka Gábor és 6. Szántó Tomi- Csáki Zoli- Szetei Gergely.

A verseny rajtját követően Herman Tibi állt az élre, megelőzve a Gokartmaniás Szabó Gábort, aki az első etapban kapott gyenge gokartjának köszönhetően a 4. helyre csúszott hátra, 24 másodperces hátrányt szedve össze. A második fél órában helycsere történt, a 6-os csapatból Csáki Zoli átvette a vezetést és Szabó Gábor jött fel másodiknak 10 másodperces hátránnyal a vezető mögé, megelőzve az első etapban vezető Team Leadert kormányzó Pavuk Patríciát, aki egy lekörözés során akadt össze a GMA-val. Gábor 2 etap, azaz 1 óra teljesítése után adta át helyét csapattársának, Janecskó Adriánnak, aki erre az etapra a mezőny egyik legjobb gokartját kapta és a fél óra alatt háromnegyed kör előnyre tett szert a 2. Szántó Tomival szemben. Adrián 1,5 órát ment versenyzőcsere nélkül és az előnyből két kör lett. Az utolsó fél órában történt versenyzőcsere, és Szabó Gábor 3 kör előnnyel szelte át a célvonalat. A legutóbbi 3 óráshoz képest 4 körrel többet teljesített a győztes csapat és a 2.-3. is eggyel. A 2. és 5. csapatokat csupán két kör választotta el egymástól.

Az épp nem a pályán köröző versenyzők az utolsó fél órás etapban sem maradtak izgalom nélkül, ugyanis ekkor dőlt el a 2.-3. hely sorsa. Végül a Szántó Tomi- Csáki Zoli- Szetei Gergely alkotta trió Szántó Tomi jóvoltából megtartotta a második helyet az őt végig kitartóan támadó Zsibrita Krisztiánnal szemben, ugyanis ők ekkor körön belül voltak. Ebben a szakaszban született meg a verseny leggyorsabb köre, amit a GMA csapatot kormányzó Kolibács Jenő futott 32,592-vel.

Az eredmények:

Időmérő edzés:

1. Janecskó Adrián – Szabó Gábor (Gokartmánia)

2. Herman Tibor – Pavuk Patricia – Zsibrita Krisztián

3. Farkas Csaba – Oros Ferenc – Pinkert György

4. Csingert László – Kolibács Jenő – Kádas Zsolt (GMA)

5. Mészáros Zoltán – Nyuka Gábor – Topor Kálmán

6. Csáki Zoli – Szántó Tomi – Szetei Gergely

Végeredmény:

1. Janecskó Adrián – Szabó Gábor (Gokartmánia) 318 kör

2. Csáki Zoli – Szántó Tomi – Szetei Gergely 315 kör

3. Herman Tibor – Pavuk Patricia – Zsibrita Krisztián 315 kör

4. Csingert László – Kolibács Jenő – Kádas Zsolt (GMA) 314 kör

5. Farkas Csaba – Oros Ferenc – Pinkert György 313 kör

6. Mészáros Zoltán – Nyuka Gábor – Topor Kálmán 307 kör

Szerző: Janecskó Adrián