HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

OAGB 2009/12. futam, – G1 Kart Center

Utolsó futamához érkezett az Országos Amatőr Gokart Bajnokság, melyet az év első versenyéhez hasonlóan a G1 Kart Centerben rendeztek meg, ugyan abban a menetirányban.

Érdekes módon a köridők 1 másodperccel elmaradtak az év elejéhez képest, ami valószínűleg a kevesebb nevezőszámnak köszönhető, ami miatt kevésbé gumizódott fel a pálya, valamint, hogy az év elején 3 napos volt a rendezvény a mostani kettővel szemben. Esetleg a gokartok is „elfáradhattak” az éves strapának köszönhetően.

A 4 súlycsoportból 3-ban már fény derült a bajnok személyére, egyedül az egyes kategóriában volt még nyílt a küzdelem Szetei Gergely és Huba Patrik között, bár inkább csak matematikai szempontból, hiszen Gergelynek nagyon hátul kellett volna végeznie ahhoz, hogy elveszítse 15 pontos előnyét. Persze ez nem történt meg és, bár Patrik mindent megtett a siker érdekében és nyert, Gergely megbízható versenyzést bemutatva befutott a 2. helyen, semmi fölöleges kockázatot nem vállalva, ezzel megszerezve az egyes kategória bajnoki címét. A mezőny egyébként végig vonatozta a futamot, apróbb koccanásokat láthattunk. A 3. helyen Furcsa Zsoltot intette le a kockás zászló és külön említést érdemel Lencsés Bálint szereplése, aki a HCK Light kategória másodikként most először nevezett az OAGB 1.-be és rögtön a 4. helyen végzett, megelőzve több rutinos versenytársát.

A második kategóriában most először láthattuk a verseny végéig a Riba- Janecskó csatát, amire egész évben nem volt példa, pedig a két éllovasról van szó. Riba Krisztián indult az éről, Adrián a 3. rajtkockából, de hamar sikerült megelőznie Mickiewicz Mátét, majd Krisztián után eredt. Kemény csatát láthattunk, de Krisztián hibátlan védekezésének köszönhetően az előzés nem sikerült. A két versenyző elhúzott az üldözőktől és a 3. helyen Mickiewicz Máté ért be. Ezen kívül a befutási sorrend semmit sem változott a rajtsorrendhez képest. A pontversenyben nagy csata alakult ki a 3. helyért, amit Benedek Viktor szerzett meg, egész évben nagy ellenfele Vass István előtt, akinek a 4. helye egyben azt is jelenti, hogy ő volt a bajnokságban a legeredményesebb újonc.

A hármas kategória forgatókönyve abban megegyezett a kettesével, hogy az első két helyet ugyan az a két versenyző szerezte meg, és Adrián itt is a 3. helyről indult és ugyan abban a kanyarban előzte meg Bakonyi Ákost –aki a 3. lett- mint az előzőekben Mickiewicz Mátét. Riba Krisztián ebben a kategóriában nagyobb előnnyel szerezte meg a győzelmet, Adrián pedig több időt töltött a 3. helyen, mielőtt az utolsó kanyarban beszúrt volna. Csáki Zoltánnak és Benedek Viktornak sikerült még megelőznie Vörös Imrét, az 5.-6. helyeken, a döntő leggyorsabb körét pedig Priblinszky Zoli futotta, aki a gumifalat is megjárta.

Bakonyi Ákos bajnokhoz méltó módon fejezte be az idei évet, a 4. kategóriában, azzal a dominanciával, amit egy két kivételtől eltekintve egész évben láthattunk tőle, rajt cél győzelmet szerezve, ráadásul 0,2 másodperces előnnyel szerezte meg az első rajtkockát. Egyébként az egész bajnokságban Ákos büszkélkedhet az egy kategórián belül szerzett legtöbb győzelemmel, szám szerint 6. alkalommal győzött az idei évben. A második helyet az időmérőn, a versenyen és a bajnokságban is Csáki Zoltán kaparintotta meg, a 3. helyért pedig Németh Attilának sikerült megelőznie Topor Kálmánt, aki újoncként az 5. helyen végzett a bajnokságban.

Szerző: Janecskó Adrián