HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

OAGB 2011/03. futam – nyilatozatok

I. Kategória

1. helyezett – Lencsés Bálint

„Egyetlen szabadedzést mentem, mert elegendőnek tartottam, mivel már nagyon ismerem a pályát. Eléggé meglepett, hogy a pálya nagyon tapad, elképesztően sok gumi volt rajta. A 10-es géppel időmérőztünk. Valahogy nem annyira jött össze, mert több mint 2 tizedre kikaptam a pole-pozícióban lévő Mihály Krisztiántól. A 8-as géppel mentem. Éreztem, hogy nem lesz egy “Ferrari” a rajtnál. Be is igazolódott az észrevételem, mert Gyuris Gábor a 3. pozícióból jó rajtot vett, de sikerült visszaszereznem a pozícióm. A vezető Krisztiánnal szemben voltak kisebb próbálkozásaim a célegyenes ráfordítónál, de ez csak az “altatás” része volt a dolgoknak. Az utolsó körig figyeltem Krisztiánt, hogy hol tudnék biztosan előzni. Betették az 1-es táblát, ami számomra a “dupla vagy semmi” játékot jelentette. A szűk visszafordító utáni balosban Krisztián kihúzódott és (ahogy arra Ő sem számított) beestem féktávon. Mindössze 3 kanyarig vezettem a versenyt, és ezt követően learattam idei 2. győzelmem a kategóriában.”

2. helyezett – Mihály Krisztián

„Sikerült odaérnem időmérőre, ez már bravúros. Elsőként kezdhettem, amivel nem volt gond, viszonylag gyorsan elindultunk utolsó szabadedzés után, nem csúszkált a gép, jól éreztem magam abban az öt körben. Egy pole lett a jutalmam. Versenyre kihúztam a kilences gépet, ami jól ment, de balosokban túrta az orrát (később ez lett a vesztem). Verseny előtt ráálltam a mérlegre versenyszerkóban, 35 kilót mutatott a kijelző, ezért elkerülhetetlen volt, hogy csurig tömjem a gépet súllyal. Plusz 30 kilóval már komfortosan éreztem magam. Rajttól az utolsó körig folyamatosan bombázott Bálint, hideg fejjel, nagyon korrekten támadott. Az utolsó előtti-előtti kanyarig kergetőztünk, amikor megunta a vonatozást és kihasználta a figyelmetlenségem, beszúrt, elment és meg sem köszönte. Így lettem második.”

3. helyezett – Gyuris Gábor

„Az időmérőmmel nem voltam teljesen elégedett, mert nem sikerült tiszta kört futnom, de a 3. rajthelynek örültem. A verseny rajtjánál Bálint bemozdult egy kicsit, majd a zöld jelzésre késve reagált, ezért majdnem sikerült bemennem mellé. Az első körökben leszakadtam tőlük, majd később sikerült visszazárkóznom miközben Niki üldözött. Próbálkozhattam volna az előzéssel, de nem akartam kockáztatni, féltettem a 3. helyet. Bálint és Krisztián csatája kiváló volt hátulról nézve, gratulálok nekik.”

II. kategória

1. helyezett – Riba Krisztián

„A kvali nem sikerült rosszul, ha bele számítom, hogy 88 kilóval mérlegeltem, de sajnos csak 3. lettem. A rajt jó volt és sikerült Tomit hibára kényszeríteni már az elején. Dávid egy kicsit nehezebb ügy volt. Illetve tovább tartott, de végül őt is sikerült megelőzni. Utána már mehettem egyedül és sikerült befejezni első helyen a futamot. Szeretem a G1 et :)”

2. helyezett – Balogh Dávid

„Az időmérőn sikerült megszereznem az első helyett, elég szorosra sikerült, 1 tizeden belül voltunk 3an. Kicsit aggódtam is a Riba Krisz 34.666-os ideje rossz jeleket sugallt 🙂 A versenyen Krisznek sikerült az első körben megelőzni a Tomit így rögtön mögém került, aztán pár körre rá megelőzött engem is egy olyan helyen ahol nem gondoltam hogy beteszi mellém, de megtette és ha ráhúzom akkor szabálytalan lettem volna vagy minimum sportszerűtlen. Utána 3-4 körig Tomi nem tudott lőtávba kerülni de ez sem tartott sokáig és ezzel együtt Krisz is meg tudott lógni egy picit. A verseny további részében agresszívan kellet védekeznem, mert Tomi nagyon jött, és ahol tudott támadott is. Több helyen is próbálkozott de szerencsére nem sikerült neki elmenni mellettem. Egyszer a sok alkalom közül az egyenes végén megpróbált bebújni mellém és elég rosszul sült el, nekem jött de azonnal visszaengedett és szerencsére nem volt mögöttünk szorosan senki mert különben még rosszabbul sülhetett volna el. Nem hibáztatom, valószínű fordított helyzetbe én is megpróbáltam volna. A verseny végéig támadt szóval egy perc nyugtom se volt végül behoztam a második helyre szerencsével! Amikor megnéztem a versenyben futott köridőket rájöttem, hogy ha nem támadt volna Tomi folyamatosan, akkor Kriszt is utol értük volna. Krisz szabadon mehetett és “csak” 2 tizeddel jobb leggyorsabb kört futott, Tomival pedig hasonló kört futottunk de úgy érzem Tomi lett volna a leggyorsabb köztünk, ha nem tartom fel. Mindenesetre élveztem! Köszi Srácok! :)”

3. helyezett – Szántó Tamás

„Ha egy mondatban kéne jellemeznem a futamot, azt mondanám, hogy hosszú idő után engem is utolért a Riba-faktor. Időmérőn ugyan megvertem pár ezreddel, de Balogh Dávid mindkettőnket elvert, így 2. helyről várhattam a rajtot. Amikor 4 futamot nyer az ember sorozatban, sajnos kicsit elkényelmesedik és természetesnek veszi a dolgokat. A második kanyarban a szokásos koncentráció teljes hiánya jött ki, és Krisztián el is ment mellettem, majd pár kör múlva Dávid mellett is. Hihetetlen a gyerek. A bajnokság szempontjából rosszabbkor nem is jöhetett volna a sziporkázása, ugyanis innentől 9 pontot dolgoz le, ha nem előzöm meg Dávidot. Ez azonban nem sikerült. Egyenesben voltam csak gyorsabb, ahol pedig ez érződött, ott szépen védekezett, de körülbelül mindent megpróbáltam. Ennek következtében volt pár nagyon izgalmas szituáció, irdatlanul élveztem a versenyt, de végül csalódottan “állhattam fel a dobogóra”.”

III. Kategória

1. helyezett – Riba Krisztián

„A kvali itt is jól ment, itt sikerült is első helyen végezni. A verseny sima ügy volt, a többiek hála istennek el voltak foglalva egymással én meg egy jó géppel el tudtam szakadni tőlük.”

2. helyezett – Lencsés Bálint

„2.-nak kvalifikáltam, Riba Krisztián volt előttem. Az egyik legjobb géppel ment, és már a rajt után látszott, hogy elég esélytelen megelőzni. Kálmánnal hihetetlen jókat csatáztuk, mindig nyomást gyakorolt rám, de higgadt fejjel igyekeztem kivédeni próbálkozásait, ami sikerült is. Tehát a kettes géppel megszereztem második 2. helyem ebben az évben, amivel 2. helyen állok a bajnokságban.”

3. helyezett – Topor Kálmán

“A hármas kategória időmérője szerencsére jobban sikerült, mint a négyes kategóriáé, az utolsó körben sikerült bejönnöm Bálint mögé a harmadik helyre, ami az idei igen előkelő mezőnyt nézve nekem jó eredménynek számít. A géphúzásban is szerencsém volt, egy jól vezethető gyors gépet kaptam. Ennek megfelelően Bálinttal hatalmas csatát vívtunk a verseny első körétől az utolsóig. Sajnos még nem láttam a belső kamera felvételét, de ott akkor nagyon élevezetes volt, ahogyan egymástól 5-10 centire végigmentünk 20 percet úgy, hogy talán egyszer, ha összeértünk, pedig külső-belső íven, alulról-felülről mindenhogy próbáltam fogást találni Bálinton, aki viszont hibátlanult és maximálisan sportszerűen védekezett, így végül befutottunk. a második-harmadik helyen Riba Krisz mögött, aki ismét számomra érthetetlen sebességgel közlekedett a pályán 🙂 Már nagyon várom a következő kinti versenyt, valahogy idén nem találtam a ritmust a benti pályákon…”

4. helyezett – Nyuka Gábor

„A 3-as kategória időmérőjét én kezdtem a 7-es géppel, próbáltam a lehető legjobbat kihozni magamból és ez most a 4. helyre volt elég. Úgy gondolom, hogy a G1-ben kezdeni sosem jó, tehát sikernek könyveltem el a megszerzett rajtpozíciót ebben a nagyon erős mezőnyben. A versenyen nagyon nagy harccal megtartottam a 4. helyet, de Csáki kolléga nagyon szerette volna, ha ez nem történik meg :). Hozzá kell tenni, hogy ritka nagy élmény volt ez a 20 perc verseny, úgy gondolom, hogy az ilyen versenyekért érdemes gokartozni! Tiszta, kemény és nagy taktikai harc volt. Szerencsére mindig, minden körülmények között kitaláltam Csáki barátom szándékát, így megmaradt a 4. hely :).”

5. helyezett – Csáki Zoltán

„A 3-as kategóriában negyedikként mentem. A 7-es gépet nem igazán éreztem és az időm csak az 5. helyre lett elég. Előttem Gaba végig remekül védekezett, próbáltam, altatni, benézegetni, más ívekről fordulni, de minta minden gondolatomat előre látta volna. Szerintem jót játszottunk, csak azt bántam, hogy nem előkelőbb helyeken csatáztunk.”

IV. Kategória

1. helyezett – Csáki Zoltán

„A 4-es kategóriában én indultam elsőként, ezért nem is számítottam túl jó eredményre. Az idők elég közel voltak egymáshoz, de egy jól összerakott utolsó körrel sikerült megszereznem az első “rajtcsíkot”:)! A G1 kiválóan alkalmas védekezésre és nem szándékoztam elengedni a jóval gyorsabb géppel támadó Bercit, bár ő kérte hogy engedjük el és csatázzunk csak mögötte :D. Kíváncsian várom az átépített Battai pályát, de nem reménykedek abban, hogy elsőként indulva megint sikerül ilyen jó eredményt elérni.”

2. helyezett – Dergez Bertalan

“Pechemre a 3-as géppel időmérőztünk, amivel nehézségeim voltak már szombaton is a 2-es kategóriában. Ennek megfelelően nem is tudtam most sem egy igazán jó kört menni vele, úgyhogy a második helyet sikerült csak megszereznem. Ez alapvetően jó eredmény, de a G1 nekem hazai pályának számít, ezért voltam elégedetlen. “Szerencsémre” a versenyre is a 3-as gépet húztam, biztos, hogy legyen lehetőségem jobban megismerni. Csáki Zoli a 10-es gépet húzta előttem. Láttam, hogy Riba az előző futamban 34.21x-et ment vele, úgyhogy azt gondoltam, hogy Zoli hamar el fog húzni. Aztán meglepő módon nem ez történt. Chucky végig szenvedett a géppel és hamar kiderült, hogy a körülöttem haladók közül én vagyok a leggyorsabb. Zoli lassan ment és teljes védekező módba állt be, úgyhogy az egész mezőny együtt maradt. Előttem pár centivel Zoli, mögöttem hasonló távolságban Gaba jött. Így elég kockázatos lett volna bármivel próbálkozni, mert jó eséllyel a legkisebb hiba esetén is pozíciót vesztettem volna. Így elkezdtem feltartani Gabát, hogy Zoli el tudjon szakadni kicsit, hogy aztán visszazárkózhassak és csak ketten tudjunk csatázni. Sikerült is elhúznia pár másodperccel amíg Gabát tartottam. Pár kör alatt utolértem Zolit, de sajnos nagyon jól védekezett, nem tudtam mit kezdeni vele. Aztán mivel visszalassultunk, Gaba és az egész mezőny ismét utolért minket, és ezzel vége is volt a mókának. Végül így vonatozva futottunk be, kevesebb, mint 1 másodperc volt az első és a harmadik helyezett között.”

3. helyezett – Nyuka Gábor

„A 4-es kategóriában másodiknak indultam, úgy, hogy nem tudtam, mit ment Chucky, mivel én is akkor időmérőztem, amikor ő. Bele tettem apait-anyait, sajnos -mint utólag kiderült- nem volt elég, később Dergez Berci is megelőzött, így harmadiknak kvaliztam. Szerintem az, hogy 4-en: Chucky, Berci, Én, Topor Kálmi 1 tizeden belül voltunk időmérőn mindent elmond az időmérőről és az erőviszonyokról. A versenyen egy jó géppel mentem, de nem volt esélyem előrébb kerülni, mert Berci jól védekezett és engem is támadtak bizonyos időszakokban így megmaradt a 3. hely.

Mind a két kategória eredményével elégedett vagyok, hiszen a Hungarokarton kívül a terem pályák nem szoktak feküdni nekem. Szóval kíváncsian várom a kinti megmérettetéseket :).”

4. helyezett – Topor Kálmán

“Zoli egy mintaszerű, tökéletes előzést mutatott be, miután bár a külső ívre kerültem, lendületben tudtam maradni, így együtt jöttünk ki a célegyenesre ráfordító kanyarból. Mivel a gépem az egyenesben elég gyors volt (a kanyarokban annál kevésbé…) megpróbáltam tartani a tempót lesz ami lesz, Zoli pedig szerintem csak nem gondolta, hogy még mindig ott vagyok mellette és lassan elkezdett helyezkedni az ideális ívre a következő kanyarhoz. Szinte csak egy pillanatra értünk össze, mivel azonban én a fal mellett már eleve 3 milliméterre mentem ez is elég volt ahhoz, hogy egy pillanatra beragadjak. Attys látva, hogy akár megpörgés is lehet nagyon sportszerűen elvette a gázt, amivel pozícót is vesztett. Fontos megjegyeznem, hogy az esetben semmilyen szándékosságról nincs szó, sajnos a benti pályák sajátossága, hogy a gumifal könnyen megfogja a vaskeretet. A gázelvételes hozzászólásokra reagálva… hát ehhez nem tudok mit hozzáfűzni… max a padlófék segíthetett volna, de az meg kinek jut eszébe…”